bronx Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Pisalem juz wyzej zs vfr i sc24-25 odpadaja ( na 25 , zjezdzilem 1,5 zezonu i nie pasuje mi to pod zadnym katem) wczoraj wozilem dupe jeszcze VX i to zaczyna mnie zastanawiac ale ide przegladnac watek poruszony przez lysego ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Czolem! A na CB750 tylka nie woziles ;)? Pozdrowki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 (edytowane) Ja ze swojej strony polecam TDM850! Moj kolega ma takie coś i spisuje się świetnie, on robi trasy po 600-700km, raz jechał w trase do okoła polski z pasażerem kuframi i z takimi wielkimi torbami na baku ze mógł na nich brode położyc:D cały załadowany motocykl z kierowcą i pasażerem ważył ok. 600kg ;) i mówi ze tdmka dawała sobie świetnie rade, motocykl bardzo wygodny, a on ma ponad 190cm wzrostu! Nastepna zaleta to duzy moment obrotowy, żaden ścig na podjazdach czy krętych drogach nie ma najmniejszych szans! Kolejna zaleta to świetnie zawieszenie od enduro które wybiera jak marzenie. Rozejrzyj sie za tdm bo teraz ceny drastycznie spadły w dół i mozesz kupic rocznik 95 za 7-8tys. Pozdro Edytowane 23 Kwietnia 2006 przez kwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronx Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Czolem! A na CB750 tylka nie woziles :D? Pozdrowki Wozilem wozilem i wszystko pieknie i super gdyby nie to za brak kardany ( co ujdzie :icon_eek: ) ale silnik kurcze za spokojny , ale tez wydaje mi sie ze to kwestia przyzwyczajenia:) Bardzo pozytywnie zaskoczyly mnie w cb lusterka , w innych chondch (cbr,vfr) nic nie widac no i na cb lepiej sie siedzi ;) Ja ze swojej strony polecam TDM850! ... podaj ile spalil srednio na tej wycieczce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:SoBoL:. Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 wczoraj wozilem dupe jeszcze VX i to zaczyna mnie zastanawiac ZApomniałem polecic :icon_biggrin: Zalety : kardan, niskie spalanie, w miare dynamiczny i trwały silnik, bardzo wygodny na dłuzsze trasy i zapakować sie go nawet da. No i of course w cenie bez problemu sie zmiescisz i jeszcze zaoszczedzisz! Wady: hm ... nie ma :icon_mrgreen: - hamulec troche słaby(pomaga oplot stalowy ale nie duzo) ale przy spokojnej jezdzie daje rade bez problemu. Tyle co na szybko jak masz jakies pytania to shoot!!! POzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwas Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 podaj ile spalil srednio na tej wycieczce ?Na trasie jechał z prędkościami od 80 do 170km/h, ale tak przeważnie 130km/h, dokładnie spalała mu 5,7- 5,9 litra. Jezeli chcesz wiecej informacji to napisz na PW, dam ci do niego numer tel jak chcesz, on wie wszystko o tdm wiec napewno cos doradzi i rozwieje twoje wątpliwości :icon_biggrin: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2006 :buttrock: witka.wszyscy zachwalaja swoje.Wiec ja tez:gsx1200inazuma -do turystyki,szalenstw i kontemplacyjnej jazdy :icon_biggrin: :icon_mrgreen: 1:wbrew opiniom malo pali[trasa-100-150km.hok.5.3-6.2l/100km].silnik mocny jak tur.zapinasz 5 i caly dzien jezdzisz na tym biegu[od 40km.h odjezdza bez problemu]gabaryty sluszne a prowadzi sie jak 600.no i to przyspieszenie-2.9s.do100 a niecale 10s.do 200.jednym zdaniem LOKOMOTYWA na 2 kolach i w tych pieniadzach kupisz. Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 No to i ja wtrące swoje 3 grosze.Jak turystyka to nie można zapominać o Suzuki GSF 1200 S czyli po prostu Bandit.Silnik zajebisty,pozycja dla kierowcy i pasażera wygodna ,czego więcej potrzeba ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Czolem! No to i ja wtrące swoje 3 grosze.Jak turystyka to nie można zapominać o Suzuki GSF 1200 S czyli po prostu Bandit.Silnik zajebisty,pozycja dla kierowcy i pasażera wygodna ,czego więcej potrzeba ? Ekonomicznego silnika :icon_biggrin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:SoBoL:. Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 czego więcej potrzeba ?No i chyba troche nizszej ceny :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2006 witka. :icon_mrgreen: no to ja odpowiem na te dwa poprzednie posty.moj silnik jest prawie taki sam jak w bandicie[zmiana krzywej momentu obr.czy cóś?] :icon_mrgreen: i JEST EKONOMICZNY,Zbychu.trasa po kotlinie klodzkiej:196km.na 10.46l PB =5.33l/100km.trasa zrobiona w GORACH w ciagu 2h 20min z 2 krutkimi postojami i swiatlami w walbrzychu predkosci wachaly sie miedzy100 a 160km.h tam gdzie sie dalo.zreszta,czesto mu odwijam i jak do tej pory najwieksze spalanie = 6.5l/100km.A co do stwierdzenia Sobola,to mowa byla o ok.12000 plnz. ZA taka kase masz suzuki gsx1200 czy gsf1200 na bank.wystarczy powertowac gieldy[gsx1200 rzadko wyst.w ofertach ale mozna znalezc]silniki w.w wywodza sie ze starej szkoly suzuki[sa w prod.od pol.lat 80]i to ze sa ciagle stosowane chyba o czyms swiadczy.Zbychu,chyba zgodzisz sie ze mna co?[honda cb 750-mialem taka z r.1979 z"pradziadkiem" twojego silnika ] :buttrock: a ha!kiedy slyszalem opinie ile pali moje moto[zanim stalo sie moje] -bylem zleksza niespokojny.czyzby palil wiecej niz moj jeep?[4.0i] :biggrin: Ale i tak stalo sie moje i bardzo sie ciesze obalajac kolejny MIT!!uwierzcie-PLOTKA WROGIEM PRAWDY. jestem w stanie to udowodnic ale tak naprawde to wcale mi na tym nie zalezy .jesli ktos bedzie chcial uslyszec ze moje moto pali 12l.na setke to prosze bardzo.niech sie biedak "delektuje"mam to w D...., :icon_mrgreen: i :rolleyes: dalej.PZDR Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makumba Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Witajcie. Ja do turystyki polecam mojego sprzęta, czyli Suzuki GSX 1100F Katana. Silnik podobny do tego z Bandita 1200 i Inazumy. Wszystko zakryte plastikiem, elektrycznie podnoszona szyba. Co chodzi o spalanie to mi wychodzi że srednio pali niecałe 7 litrów, ale muszę powiedzieć że w tym była i jazda po mieście, spriny, i jazda w okolicach 220 km/h. Po kilkuset kileometrach jednego dnia dupsko nie boli. A i bagażu zapakować trochę można jak się ma stelaże. W sumie sprzęt tani w zakupie, bo i leciwy, najnowsze z 1996 r. PS. Nigdy nie myślałem że będę miał motocykl o pojemności 1127ccm, ale teraz stwierdzam że to był dobry wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebel Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ekonomicznego silnika Zatem proponuje jakiś skuterek :biggrin: No i chyba troche nizszej ceny Ceny czego ...paliwa ,motocykla ? Akurat w tym przypadku stosunek ceny do możliwości i jakości motocykla jest nie do pobicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sitars Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 WitamA może FJ 1200. Pozdrawiam Cytuj SQ7NSQ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:SoBoL:. Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2006 Ceny czego ...paliwa ,motocykla ?Motocykla! przeleciałem ogłoszenia sobie nawet i za 12 tys. mozna kupic najwyżej golasa ze starszych roczników. Wersja S wymaga około 14 - 18 tys. Ale jak ładny to mozna dopłacic - decyzja kupujacegoAkurat w tym przypadku stosunek ceny do możliwości i jakości motocykla jest nie do pobicia.tu sie zgodze :biggrin: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi