Zbychub Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) WitamRozpołowiłem dzisiaj silnik. Wymieniłem co miałem wymienić i teraz pojawił sie problem czym uszczelnic połówki. Orginalnie było tam jakies lepkie niebieskozielone mazidło (honda CBR 1000 ).Silikon czy to mazidło?Jeśli mazidło to gdzie kupic? Zbychu a tak na marginesie to dlaczego skasowano moje poprzednie konto??? Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Zbychub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Zdecydowanie "mazidło". Wejdx na strone Wurth polska i tam znajdziesz takie specyfiki.http://www.wurth.pl/katalog/modules/base/pk.phpWpisz w wyszukiwarce np szczeliwo a znajdziesz między innymi DP300 i szczeliwo "motor dicht" Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Avalon Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kg666 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ja od niepamietnych juz czasów uzywam "czerwonego sylikonu" i uszczelek z klingierytu ( to chyba sie tak pisze ) które to można kupić w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Ja od niepamietnych juz czasów uzywam "czerwonego sylikonu" i uszczelek z klingierytu ( to chyba sie tak pisze ) które to można kupić w sklepie Tylko że w tym motocyklu między "połowkami" silnika nie ma żadnej stałej uszczelki a silikon poniżej określonej warstwy (grubości) słabo uszczelnia. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Louis3 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 czerwony silikon - o zgrozo :icon_mrgreen: ,no chyba ze silnik polakierowany na czerwono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Avalon dobrze gada :icon_mrgreen:Jeszcze dobry jest preparat Locktite, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć symbolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcincbr600 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Avalon dobrze gada :icon_mrgreen:Jeszcze dobry jest preparat Locktite, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć symbolu. Potwierdzam Jest taka czarna pasta Locktite. Uszczelniałem na nią pokrykę impulsatora w mojej CBR. Szybko schnie, dobrze się ropzprowadza i mocno trzyma. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi