Konrigol Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Witam...Prawdopodobnie temat był juz poruszany na forum ale nie mam teraz czasu wyszukiwac dlatego mam jedno krotkie pytanie.W pazdzierniku kupilem moto sprowadzone z Niemiec od pośrednika. Na wymeldowaniu jest data lipiec 2005.Ja mam umowę kupna sprzedaży spisaną bezpośrednio z Niemcem z pazdziernika 2005.Oprocz umowy i wymeldowania mam oczywiscie jeszcze brief. Od pazdziernika niczego nie zalatwialem gdyz moto bylo uszkodzone i dopiero teraz przygotowalem do rejestracji. Czy umowe moge przerobic na date terazniejszą czy lepiej zostawic tak jak jest? pozdrawiam i z gory dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Mialem taka sama sytuacje jak Ty: motocykl wymeldowany w sierpniu 2005, na umowie data z grudnia 2005. Dzis zarejestrowalem moto bez zadnych problemow. Nie zmienialem zadnych dat. Nie ponosilem zadnych dodatkowych oplat z tytulu nie rejestrowania pojazdu. Dla tych w wydziale komunikacji liczy sie data rejestracji, a nie data zakupu. Pamietaj jednak , ze kazdy wydzial to inny obyczaj :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 (edytowane) Czy umowe moge przerobic na date terazniejszą czy lepiej zostawic tak jak jest? pozdrawiam i z gory dzieki.Zostaw tak jak jest - nikt Ci nic nie zrobi :icon_mrgreen: Ważne żebyś miał komplet dokumentów i żadnego błędu w tych dokumentach :icon_mrgreen: Pozdrawiam Edytowane 18 Kwietnia 2006 przez Dybcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrigol Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 To dobrze.W takim razie zalatwiam rejestracje bez kombinacji.pozdrawiam Ale mam jeszcze jedno pytanie. Mając umowę z pazdziernika 2005 za książkę pojazdu zapłacę poniżej 100 a nie jeszcze starym systemem czyli 500zł?pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal750 Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Powtarzam: liczy sie data rejestracji a nie data zakupu. Jezeli wkrotce bedziesz rejestrowal to zalapales sie juz na nowa cene karty pojazdu (75 zł), ktora obowiazuje od dnia dzisiejszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Tak jak michal750 napisał. Całkowity koszt rejestracji na dzień dzisiejszy wynosi 190PLN + 5pln w znaczkach za wniosek + 0,50pln za każdy załącznik (badanie techniczne, umowa + tłumaczenie, brief + tłumaczenie, wyrejestrowanie + tłumaczenie, VAT-25, czyli razem 9 załączników).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrigol Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Dzieki..Jednym słowem cały proces rejestracji łącznie z tłumaczeniami i przeglądem to okolo 600 +OC= 700PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baqoo Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Sluchajcie a co z tą opłata recyklingowa , obowiazuje na motor czy nie ?(500zl) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Jakie 700zł?? Za co aż tyle?? Jeśli mam umowe z włochem i brief to coś jeszcze potrzeba czy juz moge rejestrować? Chodzi o skuter MBK Booster 50 z 1993r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrigol Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 W moim przypadku:przegląd, urząd skarbowy, tłumaczenia, urząd komunikacji i OC. Razem okolo 700złpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2006 Jakie 700zł?? Za co aż tyle?? Jeśli mam umowe z włochem i brief to coś jeszcze potrzeba czy juz moge rejestrować? Chodzi o skuter MBK Booster 50 z 1993r. Badanie techniczne, tłumaczenia, VAT-25 z US i można rejestrować :icon_mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qciu Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 A ten VAT25 to ile sie płaci?? To jest to 65% wartości pojazdu na umowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dybcio Opublikowano 19 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2006 A ten VAT25 to ile sie płaci?? To jest to 65% wartości pojazdu na umowie??Nie - 65% od wartości to się płaci akcyzy przy samochodach osobowych :wink: Taka mała pomyłka :icon_mrgreen: A wydanie druku VAT-25, niezależnie od wartości pojazdu, kosztuje 150PLN.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi