Skocz do zawartości

POMÓZCIE WYBRAC MOTOCYKL!!!

Rekomendowane odpowiedzi

CB 450 S ma ten sam silnik co eNka, tylko różni się wyglądem który mi się średnio podoba. Podobno wersja S się dobrze prowadzi i się łatwo składa w zakręty pozycja za kierownicą jest bardziej sportowa więc sądze że jest to prawda i się prawdopodobnie się lepiej prowadzi od N, niestety nie miałem przyjemności jeździć ale opieram się na opini innych, którzy jeździli eSkami.

Witam

No wlasnie chyba wszyscy zapomnieli o tych motocyklach czyli Xj550(bardzo fajny naked,podobno nie zazawodny sprzet),oraz CB 450,a ja chcialem jesczez dodac Honde CBX 550-kolega taka miesiac temu sprzedal,rok 84 a zapierd.... mu jak wsciekla,pogonil ja za 4tys i wiem ,ze byl z niej bardzo zadowolony i opinie o tym moto tez sa bardzo dobre.

Szukaj synek bo juz czas ;)

Pozdrawiam

Z tego co oznajmia to forum oraz precle, Twój kolega miał dużo szczęścia a będzie miał jeszcze więcej jeśli dojeździ do końca sezonu. Ostatnia CB 400N została wyprodukowana w 1985roku. Jeśli jest to 450N, to pochodzi w najlepszym razie z 1986r. Powyżej 20 lat. Nie przystaje to chyba do opinii, że 'lepiej małe w dobrym stanie'? Extra stan po 20 latach to po prostu cud. Ja się nie znam, ja tu cytuję ekspertów (i chciałbym się mylić).
nie koniecznie jest to cud. ojciec jezdzi motocklem z 83 roku, i dziala to na zasadzie lac i jechac - po kupnie nalezalo poprawic przednie zawieszenie poniewaz juz troche cieklo (no i rozrusznik ale ten rechot jest ciezko naprawialny - juz wiadomo o jakim modelu mowa? :flesje: ).

sam jezdzilem 2 lata motocyklem z 82 roku o poj. 125 ccm i przebiegu 70000 - nie mialem z tym motocyklem wiekszych problemu, szczegolnie po wymianie uszczelniaczy zaworowych. chce poprostu powiedziec, ze oczywiscie - idealu z tych lat sie nie kupi raczej, ale zle tez nie jest. za stosunkowo mala kase mozna wyrwac calkiem dobry model (tylko na poczatku trzeba dobrze poszukac i przeanalizowac mnostwo ofert, wybierajac te najlepsze i ogladajac je).

a co do 4000 na moto - wiesz, za taka kase kupilem motocykl ktorym obecnie jezdze. byla to okazja, ale na szczescie bez haczyka. oczywiscie trzeba bylo pare rzeczy poprawic - zepsuty kranik i termowlacznik wentylatora, opona w nastepnym sezonie do wymiany - ale silniczek i reszta jest cud miod malina. moto z 1990 roku, z przebiegiem ponad 40000 w ktory nie mam powodu nie wierzyc.

podsumowujac: SZUKAJCIE A ZNAJDZIECIE!

p.s. mam nadzieje ze podbudowalem Cie troche ;)

Pozdrawiam

Nieźle. Ja tam myślę na Suzuki GSX 400 E, rocznik z końca lat 80'. Zobaczymy może trafię na dobrą sztukę. Myślę jeszcze nad CB 450 S, ale zobaczę. Jak znam życie to pewnie i tak kupie coś innego.