Skocz do zawartości

Tarcze hamulcowe

Pol_dek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

yyy tu chyba odzywa się głos wewnętrzny niektórych ''wynalazców, złotych rączek'' który mówi im :

zrób to sam, aby taniej... :)

poprzednik mojego GSa to chyba był jakis złota rączka...mianowicie w lutym wyjechałem i pod bramą przednie koło mi uciekło, moto upadło i poszła klamka od sprzęgła.potem zobaczyłem że była... sapwana i szlifowana gumówką :) :D pękła własnie w miejscu spawu.pojechałem kupić nową i kosztowała zawrotne... 14 zł czy naprawde chciał zaoszczędzić 14 zł i kur*** szifował to bo mu szkoda było??!! nielepiej wstawić zamiennik za 14 zł? przeciez niewymagam oryginału sprowadzanego z japoni do jasnej cholery :) az strach pomyśleć jakie niespodzianki mnie jeszcze czekają, oby niebyło ich więcej...jak bede miał foty kalmki to wrzuce ale to po świętach juz.niestety to mój bład że niespojrzałem pod gumki które to okrywają, ale kto sie mógł spodziewać ze klamka bedzie pospawana?!

pozdro ;)

dobrze ze od sprzegla a nie od hamulca...

klamka od hamulca ma regulacje i pewnie jest droższa lecz niechce sie otym przekonać...

mam 1 crashpada z prawej strony i teraz to wszystko sie poskładało.klamka sprzęgła spawana, brak lewego pada => wniosek oczywisty... ale niewidac na lakierze i podzespołach śladów szlifu. a co do crashpada to mówił że poprostu zgubił a ze moto było nieuszkodzone to niezwróciłęm na to szczególnej uwagi.

no cóż, silnik chodzi równo i czysto wiec jak narazie niebede sie martwił na zapas.

pozdrowienia dla pana spawacza z lubartowa... :)