Dawit000 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Praktycznie to wcale mi go nieładuje. mam pod niego podpięte światła i kierunki, dałem na ładowanie dwie cewki, jedna "ładowanie, stop" idzie przez jakies coś z takimi znaczkami ~, ~, + i - (powie mi ktoś co to?? regulator napięcia czy co? i jak moge sprawdzić czy to działa) a druga łaczy sie przez stacyjke do akumulatora. Mam 12v kwasowy niejest on pierwszej jakości ale 200 metrów i kaplica to chyba troche zamało. Co mam zrobić żeby ładowało mi ten akumulator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padalec007 Opublikowano 13 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2006 to gdzie to wchodzi to mostek prostowniczy, w simsonie jest też regulator napięcia przez który powinno to przechodzić. Sprawdź czy na + i - tego o czym pisałeś jest jakieś napięcie podczas pracy silnika bo może w ogóle cewka się spaliła... a może to regulator... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawit000 Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 prąd jest ale chciałem mieć lepsze światła i jakos nieładowało. Jak odłączyłem światła to jakoś daje rade ale z przodu prawie nic nie widze jakieś takie żółte światła są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goorny Opublikowano 14 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2006 prąd jest ale chciałem mieć lepsze światła i jakos nieładowało. Jak odłączyłem światła to jakoś daje rade ale z przodu prawie nic nie widze jakieś takie żółte światła sąNajpewniej masz pokręconą całą elektryke. napisz jaki typ simsona. jeśli to coś z ~+ i ~- jest czarne małe i kwadratowe to pół biedy , można prostym sposobem i nie znając sie na tym poskładać to do kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawit000 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Jest to S51 (jak w temacie) ~+ i ~- jest małe srebrne i kwadratowe. Ale mi już nie chodzi o to tylko jak zrobić lepsze ładowanie żeby akumulator utrzymał światła i kierunkowskazy??? bo narazie mam zrobione postoje kierunki i tylne światło z aku i daje rade ale jak przełoże zeby przednie światło było z aku to niedaje rady:(:) a z przodu mam dość słabe światło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2006 Proponuje podłączyć wg oryginalu - u mnie było git - swiatła nawet kozacke, kierunki ok i ładowanie jak na simsonka dostateczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajoss Opublikowano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2006 ale orginalnie przednie i tylne światło jest podłączone z cewek :crossy: ja tak mam i śmiga aż miło i Tobie radze też tak zrób :P najlepiej zrób instalacje tak jak ma być w orginale i będzie ok...zapewniam :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi