EnduroMax Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 i co z tego ze dalaby rade na przyspieszenie skoro to ma byc w teren. Tu ważne jest zawieszenie i prowadzenie. Osiągi nie dadzą Ci duzo jesli zawieszenie sie nie sprawdzi. http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Zalezy kto i do czego chce moto wykorzystywac :icon_razz: Gdzie napsiane jest w instrukcji opslugi rx albo sendy ze musisz ją katowac w terenie a nie w miescie albo w trasie?;]Zresztą Derbi chociaz nie polecaialo w hu*a i ma swoj wlasny silnik a reszta firm tak bardzo szczycacych sie w produkcji enduro zeszla na psy i łoi w swoje ramy włoski zbrzydly mi juz silnik minareli:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 14 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2006 Nastepny smieszny znawca. Myslisz ze gdyby ten silnik byl do niczego to dalej by go ladowali do sprzetow? Jest poprostu dobry i po co opracowywac nowy co pochlonelo by 4x kasy w porownani do wlorzenia gotowego juz silnika minarelli. I skoro ta derbi jest taka swietna, ma niesamowite przyspieszenie i zawieche cud miod , to czemu one wogole nie startuja w zawodach enduro 50?? Zdecydowanym faworytem w tej klasie jest HONDA HM 50 , i zgadnij jaki ma slinik.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Paanie czy ja gdzies powiedzialem ze senda ma zawieche cud miód??Dla mnie Rx ma lepszą o wiele;]A co do silnikow minarelli to owszem. czy pwiedzialem ze one są zle??Teraz udez sie w czulko i popatrz ze HM ma seryjnie mozna powiedziec sportowy uklad wydechowy to raz.Brak walka wyrownowazajacego to 2.Inne przelozenia to 3.Wcale nie powiedzialem z te silniki są zle.Ale nie patrzysz na wazne szczegoly.Co do zawodow to w hiszpani odbywają sie zawody SM w ktorych derbi startuje i daje rady;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Hm ma seryjnie po 1 inny kosz sprzęglowy i to jest największa różnica. niektóre wersje maja też seryjnie inny wał.A tak to są dużo lepsze silniki od tych w derbi. Gdyby te z derbi były takie zajebiste to by wykupili na nie licencje i montowali wszedzie :]A senda nadaje sie do jazdy na zakupy czy zeby podrzucic kolezanke na przystanek! http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 A Mi sie jednak wydaje ze po prostu sprzedaz silnika do ktorego dana firma robi motocykl jest duuzo drozsza do wykupienia niz silnik firmy ktora robi tylko silniki ;) Po za tym derbi to w stosunku di firm japonskich mloda firma.wiec niepewna.Ale jezeli jakas firma wchodzi na rynek i to w klasie enduro to nie moze zrobic gowna.Nie porownowujmy Hma do Sendy bo to calkiem inna klasa.Moim zdaniem w Rx jest o niebo lepsza zawiecha i to juz pisalem ze 20 postow wczesniej ale chyba nie wszyscy to widzą :) Ale seryjny silnik sendy jest po prostu dla mnie lepszy niz minarelka am6 i chodz byscie pekli mnie nie przekonacie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aLLy Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 chodzi o sam fakt , ze hm ma silnik minarelli , a ty mowisz ze juz nimi "zygasz" , troche mnie to zdziwilo. Tak jak enduromax napisal , senda bedzie dobra na asfalt , zakupy/lans przed szkola ale nie w teren. RX'em objechalbym sende , kij ze moze ma lepsze przyspieszenie ( chociarz sam tego potwierdzic , ani obalic nie moge bo nie jezdzilem nia ) ale rx nadrabia zawiecha , na przykladzie dt 80 moge udowodnic ze moc to nie wszystko . Jak jezdze z kumplem w terenie to ja na niego czekam , mimo iz ma wiecej mocy pod dupa , a musze przyznac ze jestesmy na tym samym poziomie "wtajemniczenia w tehnike jazdy enduro". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 15 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2006 Uwierz mi iz troche sie tego napsulo od kąd sie interesuje mechanika 2T;]Chodzilo mi tylko o to;]nie chodzilo mi o osiagi;]pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evangelis Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Hm !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!zajebiste moto jestem tego swiadkiem!! Widzialem co potrafi Kuba z Iławy na tym moto poprostu mozna go nazwac najlepszym w tej klasie ;p ! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 ja powiem krotko derbi i aprilia prawie ta sama klasa co co wam dobra zaiwcha w 50 cm jak tym zabardzo sie nie poszaleje ? rx ma lepsza zaiwche a derbi lepszy silnik i wychodzi na to samo tylko co wytrzymalsze i co do jazdy enuro to powiem ze licza sie umiejetnosci i sprzet tez chociaz znam kolesia co mial wsk125 i zapier*alal jak po**bany i leszczyl gadzia na rx tylko ze ten rx to byla jezdzaca padaka ladnie wygladal itd ale silnik trup byl i zawieszenie tez..... bez komentarza ja jezdze seda i nie narzekam i znam kolesi co maja rx i tez nie narzekaja i sam chcem sobie kupic tez rx 125 [color=#FF0000]Sprzedam derbi sede r [/color] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 17 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2006 Jeeezuu nie zesikaj sie :) Kuba zaprezentowal tam ze Hm ma moc;] Nic wiecej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evangelis Opublikowano 18 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2006 (edytowane) jesli chodzi o mnie Dibo to jezdzilem z Kuba i widzialem:) Edytowane 18 Maja 2006 przez Evangelis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 19 Maja 2006 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2006 a Ja widzialem film;] i masz Racje na Hmie wymiata najlepiej z forum:D bo nikt inny z forum nie ma hma albo ma i niekreci na nim filmow :icon_rolleyes: :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi