stowa86 Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Mam pytanie odnośnie przedniego zawieszenia, strasznie mi cieknie olej i musze wymienić uszczelniacze. Ile musze wlać oleju? Jaki to olej? I jakie kupić te uszczelniacze? Słyszałem ze lepiej wlać więcej oleju niż jest zalecane(sztywniejsze zawieszenie). Mój motocykl to CBR 600 1989rZ góry dziękuje za odpowiedź! Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 http://cbr600.webd.pl/modules.php?name=Web...=viewlink&cid=2 Sciagnij manuala, tam pewnie będzie jasno napisane ile jakiego oleju, jakie rozmiary uszczelniaczy. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Słyszałem ze lepiej wlać więcej oleju niż jest zalecane(sztywniejsze zawieszenie).Ja raczej nalałbym tyle ile producent przewiduje, bo Ci wysadzi w końcu przez nowo zakupione uszczelniacze. Ewentualnie można pokombinować z lepkością tego oleju. Ewentualnie progresywne sprężyny, szkoły są różne.. A jeśli chodzi o uszczelniacze to w każdym sklepie motocyklowym Ci dobiorą, np: http://www.sklep.larsson.com.pl/?a=c3&mymo...a27a0c99bff6710 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flisert Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 (edytowane) Jaki to olej? I jakie kupić te uszczelniacze? Ja robiłem to przed sezonem w f3 :simeringi TEL ARI/047...................................29,00 olej BEL-RAY FORK 10W...............................48,00 a ile wchodzi - sprawdz w serwisówce. Edytowane 11 Kwietnia 2006 przez flisert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Przed wymianą uszczelniaczy sprawdź, czy lagi są proste, bo obfity wyciek jest jednym z objawów krzywych rur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Przed wymianą uszczelniaczy sprawdź, czy lagi są proste, bo obfity wyciek jest jednym z objawów krzywych rur. Tak samo jeżeli są rysy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stowa86 Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Lagi są proste i niemają żadnych rys. Odnośnie serwisówki to kiedyś już ja sobie ściagłem ale niemoge tam znaleźć ile powinienem wlać oleju. I nadal mam problem :icon_biggrin: Może sie ktoś znajdzie kto wie? POZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahoo Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Lagi są proste i niemają żadnych rys. Odnośnie serwisówki to kiedyś już ja sobie ściagłem ale niemoge tam znaleźć ile powinienem wlać oleju. I nadal mam problem :icon_biggrin: Może sie ktoś znajdzie kto wie? POZDR Jezuuu, skąd się biorą ludzie pozbawieni elementarnej umiejętności szukania w Sieci potrzebnych danych ... 1989 to powinien być model PC23 - nr podwozia 2000013 do 3100450 Gabel pro Holm: 360 CM3 15W FOS 15 Nie ma za co. Na przyszłość polecam www.louis.de i zakładkę "MotoBase". --pzdryahoo & 636RT '02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Jezuuu, skąd się biorą ludzie pozbawieni elementarnej umiejętności szukania w Sieci potrzebnych danych ...skąd? hehe :icon_biggrin: człowiek z natury jest istotą leniwą... :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi