Skocz do zawartości

Jak długo docierać zestaw tuningowy Romet 60ccm 2 biegi?

TIJO
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja uważam, że powinno się docierać 300-500km z prędkością 35km/h przy romecie. I po dobrym rozgżaniu moto, czyli np 10-15km dać mu w gaz przez chwile i znowu 35km/h. Ja tak docierałem kiedys, jak jeszcze miałem rometa i chodził bardzo dobrze. Polecam ten sposób. :icon_rolleyes:

Siema TIJO

OD 300- 600km ale do pierwszych 1000km nie szarzuj nim a starczy i służyć Ci będzie dłużej

pozdro.

To nie moj romet :icon_rolleyes: tylko wujka :banghead: (w moim wieku :bigrazz:) Przekaże mu to wszystko co napisaliście DZIEKI :icon_rolleyes:

Edytowane przez TIJO

Jeszcze było kiedyś na forum ze docierać można w inny sposób taki jak dawac na maksa obroty na pocztku potem zmniejszac i dalej na maksa ale nie pamietam dokladnie czy tak czy inaczej bynajmniej byl miesiac temu temat jak gość dociera motocykle po profesionalnym tunningu, jak źle napisałem nakrzyczeć na mnie

ja swojego komara docierałem ok 500km ze zmienną prędkością ale nie aż tak mocną spokojnie jeździłem a teraz elegancko pyka.

Jeszcze było kiedyś na forum ze docierać można w inny sposób taki jak dawac na maksa obroty na pocztku potem zmniejszac i dalej na maksa ale nie pamietam dokladnie czy tak czy inaczej bynajmniej byl miesiac temu temat jak gość dociera motocykle po profesionalnym tunningu, jak źle napisałem nakrzyczeć na mnie

ja swojego komara docierałem ok 500km ze zmienną prędkością ale nie aż tak mocną spokojnie jeździłem a teraz elegancko pyka.

tak był taki temat i pisało w nim że docierać na każdych obrotach bo w sumie bez sensu jak ktoś będzie na okrągło przez 500 km jeździł z predkością 35 km na h. bedzie sie tylko grzał i tyle. wydaje mi sie ze ten styl jest o dużo wydajniejszy niz ten opisany powyżej, jeździć na każdych obrotach ale nie przeciążać silnika stałymi prędkościami za długo