Skocz do zawartości

Opisz swoj najwiekszy speed....

Black Jack
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

A dlamnie najlepsze są szybkie zakręty. Wielokrotnie kulałem sie 240-260(różnymi sprzętami wżyciu jeździłem)ale wtedy sie poprostu szybko jedzie...nic więcej. Świat szybko znika za plecami, na około huragan i huk opływającego powietrza!Wsio...

A na zakrętach dopiero zaczyna sie zabawa- najszybszy zakręt(może bardziej łuk bo złożenie było nie zbyt wielkie) przejechałem nieco ponad 200 ale nie jednokrotnie spotykam na trasie zakrety w których jadąc 140-160 adrenalina w żyłach pojawia sie w niesamowitych ilościach, czasem zdarzają sie i takie na którcy htrudno przekroczyć 100 a już można przytrzeć podnóżkami.

Tak samo nie można mówić że enduraki są wolne o lecąc 80km/h wąska ścieżką między drzewami można bardziej odczuwać prędkość niż grzmiąc 250 szeroką pustą autostradą!

Ciekawy jestem ile poleci moj gsx o zalozeniu akrapovica zamias oryginalnego wydechu.

Producent podaje ze tlumik dodaje 17 km, sa rowniez na jego stronie wykresy z hamownii.

DO tego nowy wydech bedzie ok 15 kg lzejszy.

Ciekawe czy uda mi sie zamknac budzik (260) , do tej pory na prostej szedl 240.

...ale wydaje mi sie ze najlepsze jest to przyspieszenie gdy wystraczy tylko trzymac srodkowy pas i machac kierowcom katamaranow w lusterka...to jest caly urok motocykla....albo wyprzedzanie..mmm..piekna sprawa...bieg w dol..ciche "klik" i ogien;)

zdecydowanie popieram wypowiedz.Uwielbiam przyspieszenia, max speed mnie nie kręci.

...ale wydaje mi sie ze najlepsze jest to przyspieszenie gdy wystraczy tylko trzymac srodkowy pas i machac kierowcom katamaranow w lusterka...to jest caly urok motocykla....albo wyprzedzanie..mmm..piekna sprawa...bieg w dol..ciche "klik" i ogien;)

zdecydowanie popieram wypowiedz.Uwielbiam przyspieszenia, max speed mnie nie kręci.

widac Groszek ze sie rozumiemy...zakrety..serpentyny i przyspieszenie :buttrock:

jazda rekreacyjna tez ma swoje uroki.. olac katamrany ktore od swiatel do swiatel tylko jak najszybciej... jechac sobie powolutku wiedzac ze na nastepnych swiatlach i tak bedziesz pierwszy bo przejedziesz wzdluz wszystkich samochodw i ustawisz sie na samymy poczatku :> przy okazji mozesz jakiegos dreska w samochodziku zdenerwowac... ale racja tez jestem za tym, ze przyspieszenie jest ciekawsze od v/max'a. odkrecic manetke i czuc jak latarnie mijaja coraz szybciej a biale paski tylko uciekaja spod kol - tez co raz szybciej :> ech.. kiedy bede mial A1? : ) ) ) kiedy bedzie cieplo ? ? ?

Producent podaje ze tlumik dodaje 17 km, sa rowniez na jego stronie wykresy z hamownii.  

DO tego nowy wydech bedzie ok 15 kg lzejszy.

Coś mi sie to mało realne wydaje!? Z tego zo sie orientuje to np. wymieniając cały układ wydechowy na topowy,racingowy zamiennik np.w GSXR1000 można urwać około 8kg ale to jest ultralekki tłumik(tytan albo karbon) i kolektory(tytan).

No i ten przyrost 17KM z samego tłumika tez napewno realny nie jest...kilka dodatkowych kucyków może dodać ale nie kilkanascie! Nie wiem nawet czy udałoby sie uzyskać taki przyrost wymieniając cały układ wydechowy(jest to sporo większy przyrost niż sam tłumik ale czy aż tyle...nie założyłebym sie nawet o złotówke). :roll:

No i ten przyrost 17KM z samego tłumika tez napewno realny nie jest...kilka dodatkowych kucyków może dodać ale nie kilkanascie! Nie wiem nawet czy udałoby sie uzyskać taki przyrost wymieniając cały układ wydechowy
hmm... racja Spidi 17 KM bylo by to procentowo jakies ... 10 - 17% (nie wiem jaka jest dokladna moc gsx1400) a to bardzo, bardzo duzo wiec ja tez smiem w to powatpiewac ale moge sie mylic oczywiscie - jak wszyscyc :>

Rajcuje mnie szybka jazda, ale nie chodzi w niej o pobijanie rekordu predkosci. Nawet jakies 3tyś km po kupnie najszybciej lecial po 180 i moze raz 190. Najwiecaj mialem wlasnie 200 podczas małego testu. Sprawdzalismy roznice w przyspieszeniu BMW a GPZta od 100 do 200. Im blizej 100 tym GPZ lepiej przyspieszal ale musze przyznac ze juz im blizej 200, tym BMW lepiej dawala sobie rade. Ostatecznie GPZ wygral ale tylko dlatego ze nadrobil sobie w okolicach 100. Gdyby wyscig byl rozpoczety przy 150 GPZ raczej by juz nie podołał.

Najszybsze jazdy miałem w tym sezonie na trasach Białystok - Bielsk Podlaski (50km) oraz Hajnowka - Białowieża. Myśle ze w żuciu juz szybciej nie pojade. (a moze? ;))

Na trasie 50km mialem srednia prawie 180km/h najwolniej jechalem na 3zakretach 80,100 i 130. Na reszcie mialem powyzej 160 lub wlasnie 160. Na prostych tylko sie kulilem i najczesciej mialem wtedy 200km/h.

Drugi ostry przejazd byl na trasie 25km. Najszybciej mialem wtedy jakies 180 ani razu 6 nie wsadzilem. Super droga, kreta co najwazniejsze gladka i nie ma na niej prawie zadnego ruchu. Nie scinalem zakretow poniwaz nie wiodac za drzewami czy ktos nie jedzie. Mialem tylko poscierane adidaski po obu stronach :) Rewelacyjne uczucie. Wspaniala kreta droga przez puszcze bialowieska.

mielismy kiedys z kumplami pomysl aby zaczepic maluszka na linie za BMW 750, oczywiscie spotkalo sie to z zywiolowym odzewem ...ale nie moglismy znalezc kierowcy do tego maluszka.........a rekord predkosci ustanowiony maluchem byl tak blisko (cos kolo 250 km/h) ;) .... ale to musiala by byc dopiero jazda, prawie jak w odzutowcu(miejsca tyle samo) :lol:

herflik