ilek Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Witam! Posiadam Yamahe Virago 535 z 1993 roku i chciałbym wymienic olej. Tylko mam problem na jaki w ksiażce napisali 10W/30 a jakiej marki? a te parametry tez są dobre? a jeszcze jedno gdzie znajduje sie filtr paliwa i czy łatwo go zmnienić? Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 proponuje motul 20w30 5100 ester poniewz silnik jest chlodzony powietrzem to na nasze warunki taki olej bedzie najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 Hmmm... dziwię sie ze olej **W/30 jest zalecany do silnika chłodzonego powietrzem.Przecież im wyzsza druga cyfra w oznaczeniu, tym olej lepiej znosi wysoką temperaturę.Może niech sie wypowiedzą nasi forumowi mechanicy. Piotr. Paweł. Adam.... ps.Motul to dobry olej. Sam jeżdzę na nim. Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati27d Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 pomylilem sie chodzilo mi o motul 5100 15w 50 wczesniej zle skojazylem oleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilek Opublikowano 21 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2006 A co myslicie o Castrol Super GP 20W-40? mozna nim zalać i będzie ok? Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz 6 Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 j A co myslicie o Castrol Super GP 20W-40? mozna nim zalać i będzie ok? nie zastanawiaj sie kup MOTYL 5100 15 W 50 4 LITR jest to ślinik chłodzony powietrzem a więc ma prawo minimalnie w lecie wżąć troszkę oleju.koszt 118 zł oczywiście filtr obowiązkowo 13 zł. ni zaszkodziłoby świece ngk przepalaj co 2 tygodnie ,paliwo pełny bak ,nie będzie problemu z korozją w baku i niech odpoczywa do wiosny ja proponuję wymianę oleju na wiosnę ,ale każdy ma swoje zdanie ja zakupiłem ale wymienię na wiosnę pozdrowiona :crossy: :biggrin: :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Yamaha zaleca dla naszej strefy klimatycznej olej 20W40 w ilości 2.8 litra.Polecałbym Bell Ray półsyntetyk. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calmicoko Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 W serwisówce zalecany jest mineralny,jesli wlejesz MOTUL 5100 15w 50to powinno byc ok.a filtr paliwa znajduje sie pod siedzeniem kierowcy na zb paliwa. Noi nie zapomnij o filtrze oleju,przy wymianie oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homer666 Opublikowano 11 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2008 Witam! Posiadam Yamahe Virago 535 z 1993 roku i chciałbym wymienic olej. Tylko mam problem na jaki w ksiażce napisali 10W/30 a jakiej marki? a te parametry tez są dobre? a jeszcze jedno gdzie znajduje sie filtr paliwa i czy łatwo go zmnienić?leje liqiud molly 10W40 4T jest najlepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi