Skocz do zawartości

Po 3 biegu brak mocy!!!POMOCY!!!

bikersboys18
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!! Pozdrawiam wszystkich

Mam problem z motocyklem Cagiva Freccia c12 ,

motocykl jeżdzi i wszystko jest ok ale tylko do 3 biegu,

włączam 4,5,6 bieg a on w ogóle nieciągnie niewiem co jest grane !!! :|

dlatego prosze o pomoc!!! ;)

POZDRAWIAM!!!

Nie jak kupiłem wszystko było ok tylko ciekł olej z zębatki zdawczej wiec postanowiłem rozebrać cały motor i zmienić olej i wszystkie uszczelki po złożeniu moto chodził ale niestety tylko do 3 biegu i niewiem co jest grane !!!po 3 biegu motor nic nieciągnie tylko to jak sie rozpędza na prostej a nic nieczuć jak przyśpiesza.

Tak racja!! Dajcie nam szanse.. :D Mogles gdzies, ktoras podkladke dystansowa wlozyc na nieswoje miejsce, albo poprostu byly inaczej ulozone i przy skladaniu silnika za mocno je scisnelo i bedzie to to takie slabe az ich nie zmiazdzy. To trzeba dac komus kto sie rozezna po niewielkich ogledzinach czesci.. i silnika od srodka, bo samemu to mozna nawojowac, oj mozna!! pzdr

Nie jak kupiłem wszystko było ok tylko ciekł olej z zębatki zdawczej wiec postanowiłem rozebrać cały motor i zmienić olej i wszystkie uszczelki po złożeniu moto chodził ale niestety tylko do 3 biegu i niewiem co jest grane !!!po 3 biegu motor nic nieciągnie tylko to jak sie rozpędza na prostej a nic nieczuć jak przyśpiesza.

Może uszczelka pod cylindrem/głowicą jest jakaś felerna? Zobacz czy jak dajesz gazu to płyn chłodzący ze zbiornikczka "wsysa" czy wywala do góry?

A moze po porstu czas na wymiene tłoka...

Najprawdopodobniej cos z nieszcelnoscią:D Moliwe ze zle zlozyles polowki silnika(uszczelka) ucieka ci wstepne sprezanie :evil: lub pod cylindrem:) Cos z tego na 98% chyba ze zle ustawienie zaplonu albo gaznika;] przy wyzszych biegach silnik jest pod wiekszym obciazeniem i potrzebuje wiecej mieszanki paliwowopowierznej ;]a konkretnie paliwa :evil:

włączam 4,5,6 bieg a on w ogóle nieciągnie niewiem co jest grane !!!  :|  

dlatego prosze o pomoc!!! :D  

POZDRAWIAM!!!

Czy włożyłeś wszystkie tryby do skrzyni biegów? :evil:

Oddaj ten sprzęt do mechanika.

NIE!!! jestem pewien że wszystko ok złożyłem ok, a na mechanika mnie niestać oni od takich włoskichh motorków biorą kolosalne kwoty dlatego postanowiłem sam zrobić :-x ,czego niestety teraz są takie skótki dlatego co to mogło sie stać .

A jeszcze spytam co by sie stało jak był złożył cały śilnik na sylikonie??wyciągnoł bym uszczelki i cały śilnik na sylikonie takim odpownim na temperature do 300 stopni.

POZDRAWIAM

NIE!!! jestem pewien że wszystko ok złożyłem ok, a na mechanika mnie niestać oni od takich włoskichh motorków biorą kolosalne kwoty dlatego postanowiłem sam zrobić :-x ,czego niestety teraz są takie skótki dlatego co to mogło sie stać .

A jeszcze spytam co by sie stało jak był złożył cały śilnik na sylikonie??wyciągnoł bym uszczelki i cały śilnik na sylikonie takim odpownim na temperature do 300 stopni.

POZDRAWIAM

daj sobie spokój z silikonem.Pokombinuj z zapłonem i gażnikiem bo według mnie brak mocy jest spowodowany słabą mieszanką paliwa.A co do wycieków postaw go na jakims betonie, odpal , przegazuj i postaw na nóżkach.Po godzinie powinno być wszystko jasne.Prawdopodobnie uszczelka mogła jakąś również pójść 8)

Pozdrawiam

• 1 rok później...

Witam!!! Pozdrawiam wszystkich

Mam problem z motocyklem Cagiva Freccia c12 ,

włączam 4,5,6 bieg a on w ogóle nieciągnie niewiem co jest grane !!! :|

dlatego prosze o pomoc!!! :)

POZDRAWIAM!!!

WItam kolego!

Rozwiązalęś jakoś ten problem? bo mam ten sam kłopot ze swoim motorem, dopiero go kupilem wiec nic nie mieszalem!