bikersboys18 Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Witam!!! Pozdrawiam wszystkich Mam problem z motocyklem Cagiva Freccia c12 ,motocykl jeżdzi i wszystko jest ok ale tylko do 3 biegu,włączam 4,5,6 bieg a on w ogóle nieciągnie niewiem co jest grane !!! :| dlatego prosze o pomoc!!! ;) POZDRAWIAM!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 16 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 nie wiem co to za moto, ale jak dla mnie to albo on jets zablokwany (nieumiejetnie:P) albo po prostu zasyfiony... tak bylo jak kupiles czy "samo sie" zrobilo??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikersboys18 Opublikowano 16 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2006 Nie jak kupiłem wszystko było ok tylko ciekł olej z zębatki zdawczej wiec postanowiłem rozebrać cały motor i zmienić olej i wszystkie uszczelki po złożeniu moto chodził ale niestety tylko do 3 biegu i niewiem co jest grane !!!po 3 biegu motor nic nieciągnie tylko to jak sie rozpędza na prostej a nic nieczuć jak przyśpiesza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAWEL----B Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 tak to jest ja sie ktos zabiera za naprawy sam po to sa mechanicy zeby to robili , wydaje sie ze tak samo zlozysz jak bylo a tu wszystko wychodzi inaczej ...DAJMY SZANSE MECHANIKOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adik Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Tak racja!! Dajcie nam szanse.. :D Mogles gdzies, ktoras podkladke dystansowa wlozyc na nieswoje miejsce, albo poprostu byly inaczej ulozone i przy skladaniu silnika za mocno je scisnelo i bedzie to to takie slabe az ich nie zmiazdzy. To trzeba dac komus kto sie rozezna po niewielkich ogledzinach czesci.. i silnika od srodka, bo samemu to mozna nawojowac, oj mozna!! pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Nie jak kupiłem wszystko było ok tylko ciekł olej z zębatki zdawczej wiec postanowiłem rozebrać cały motor i zmienić olej i wszystkie uszczelki po złożeniu moto chodził ale niestety tylko do 3 biegu i niewiem co jest grane !!!po 3 biegu motor nic nieciągnie tylko to jak sie rozpędza na prostej a nic nieczuć jak przyśpiesza. Może uszczelka pod cylindrem/głowicą jest jakaś felerna? Zobacz czy jak dajesz gazu to płyn chłodzący ze zbiornikczka "wsysa" czy wywala do góry? A moze po porstu czas na wymiene tłoka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 Najprawdopodobniej cos z nieszcelnoscią:D Moliwe ze zle zlozyles polowki silnika(uszczelka) ucieka ci wstepne sprezanie :evil: lub pod cylindrem:) Cos z tego na 98% chyba ze zle ustawienie zaplonu albo gaznika;] przy wyzszych biegach silnik jest pod wiekszym obciazeniem i potrzebuje wiecej mieszanki paliwowopowierznej ;]a konkretnie paliwa :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tm85 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 motocykl jeżdzi i wszystko jest ok ale tylko do 3 biegu,włączam 4,5,6 bieg a on w ogóle nieciągnie niewiem co jest grane !!! :| dlatego prosze o pomoc!!! :D POZDRAWIAM!!! Czy włożyłeś wszystkie tryby do skrzyni biegów? :evil: Oddaj ten sprzęt do mechanika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikersboys18 Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 NIE!!! jestem pewien że wszystko ok złożyłem ok, a na mechanika mnie niestać oni od takich włoskichh motorków biorą kolosalne kwoty dlatego postanowiłem sam zrobić :-x ,czego niestety teraz są takie skótki dlatego co to mogło sie stać . A jeszcze spytam co by sie stało jak był złożył cały śilnik na sylikonie??wyciągnoł bym uszczelki i cały śilnik na sylikonie takim odpownim na temperature do 300 stopni. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikersboys18 Opublikowano 17 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 NIE!!! jestem pewien że wszystko ok złożyłem ok, a na mechanika mnie niestać oni od takich włoskichh motorków biorą kolosalne kwoty dlatego postanowiłem sam zrobić :-x ,czego niestety teraz są takie skótki dlatego co to mogło sie stać . A jeszcze spytam co by sie stało jak był złożył cały śilnik na sylikonie??wyciągnoł bym uszczelki i cały śilnik na sylikonie takim odpownim na temperature do 300 stopni. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 A może ty właśnie złożyłeś ten silnik na sysikonie :lol: I teraz tak piszesz zeby sie nie skompromitować :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychuu_ktm Opublikowano 17 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2006 czego niestety teraz są takie skótki "skótki" to mogą być picia wódki :P bo skutki piszemy przez "u" pozdr coś masz ze sprężaniem, z zapłonem albo z gaźnikiem, więc może to być prawie wszystko. pozd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikersboys18 Opublikowano 18 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 Nie niezłożyłem śilnika na sylikonie tylko pytam jak by to było z motorkiem złożonym na sylikonie czy ktoś już coś takiego przerabiał!!!. POZDRAWIAM!!! :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 18 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2006 daj sobie spokój z silikonem.Pokombinuj z zapłonem i gażnikiem bo według mnie brak mocy jest spowodowany słabą mieszanką paliwa.A co do wycieków postaw go na jakims betonie, odpal , przegazuj i postaw na nóżkach.Po godzinie powinno być wszystko jasne.Prawdopodobnie uszczelka mogła jakąś również pójść 8) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ldogg125w8 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Witam!!! Pozdrawiam wszystkich Mam problem z motocyklem Cagiva Freccia c12 ,motocykl jeżdzi i wszystko jest ok ale tylko do 3 biegu,włączam 4,5,6 bieg a on w ogóle nieciągnie niewiem co jest grane !!! :| dlatego prosze o pomoc!!! :) POZDRAWIAM!!! WItam kolego!Rozwiązalęś jakoś ten problem? bo mam ten sam kłopot ze swoim motorem, dopiero go kupilem wiec nic nie mieszalem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi