PrzemasVIP Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 klin robię sam.Wydaje mi się że ten metal jest wytrzymały, ale klin po 2,3 miesiącach się ścina.Może jest to przyczyną że nie dopasowuje go idealnie, zawsze zostaje 1,0.5mm luzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Nie powinno sotawać luzu!! Najlepiej kup gotowe kliny to wkoncu żaden wydatek a problem z głowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 ja swoj klin wykonalem z weglika spiekanego i trzyma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozio Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Klin w sklepie kosztuje grosze więc po co kombinować ??A przyczyną scinania wydaje mi sie być zbyt słabe przykręcenia magneta lub uszkodzenie stożków - klin nie ma za zadanie trzymać koła we wlaściwym położeniu a jedynie ustalic je przy montarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek775 Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Czesto kupione kliny sa za wyskokie wiec trzeba je przyszlifowac troche. Jak klin jestt za wysoki to wtedy koło nie wchodzi na stożek i kolo moze delikatnie drgać. Klin jest tylko po to aby ustalic połozenie koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Lukass Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 Dotrzyj pisate koła zamachowego i stożek pasta zaworową, wtedy nie będzie scinało klina. Dokup też oryginalne kliny. Proste! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 czeee ja swoj klin wykonalem z weglika spiekanego i trzyma:) Opisz jak tego dokonałes ;) Chyba ze to tylko zart ? :twisted: pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madras30 Opublikowano 15 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2006 z węglika? o ile to nie żart to owszem ale tylko diamentówką mozna cos takiego zrobić , kiedys jeszcze WSK 125 tce mi ścinało to dorobiłem sobie z śruby 10,8, Trzymał nieźle ale jak go ścieło to odrazu pękła też i piasta w rowku na klin i miałem 2 przerwy o! koło za to tylko na złom ;) , zrób jak pisza koledzy z dotarciem, może to pomoże :) Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi