maly-yo Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 i tak zrobie podpicuje swoja 150 i spzredam bo mz to naprawde maszyny z klasa Cytuj 2X MZ ETZ 150 `89 , DERBI GPR 50 NUDE `05 ,HM CRM 50 `11.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boberson Opublikowano 1 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2008 Mozna gdzies kupic nowy wał do MZ trophy albo TS 4 biegowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 2 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2008 Mozna gdzies kupic nowy wał do MZ trophy albo TS 4 biegowej ? poszukaj na allegro lub ag-mot, a jak nie to przeciez zawsze mozesz zregenerować :icon_mrgreen: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-yo Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 siemano pytanko czy jak w mz bedzie w skrzyni zaduzo oleju cos sie stanie bo napsiane jest ze wwchodzi okolo 600 aja wlalem 900 i jeszde nic niewidac Cytuj 2X MZ ETZ 150 `89 , DERBI GPR 50 NUDE `05 ,HM CRM 50 `11.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor240391 Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Rozwali Ci zimeringi lub uszczelki po jakimś czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-yo Opublikowano 4 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 upuscilem do katalowych 600 ml dzieki :biggrin: Cytuj 2X MZ ETZ 150 `89 , DERBI GPR 50 NUDE `05 ,HM CRM 50 `11.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endzi25 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 witamposiadam MZ 250 i niedawno zepsuła mi się skrzynia biegów.. wszystko pięknie tylko została mi jedna usterka której nie mogę rozgryźć a dokładnie nie ma sprzęgła... są tam jakieś śruby chyba do regulacji ale nie mam pojęcia co z tym zrobić czy tymi śrubami regulować czy to jest coś innego jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 (edytowane) witamposiadam MZ 250 i niedawno zepsuła mi się skrzynia biegów.. wszystko pięknie tylko została mi jedna usterka której nie mogę rozgryźć a dokładnie nie ma sprzęgła... są tam jakieś śruby chyba do regulacji ale nie mam pojęcia co z tym zrobić czy tymi śrubami regulować czy to jest coś innego jeszcze... Zalezy o które śruby chodzi, gdzie one się znajdują, głownie reguluje się popuszczając 3 śrubki pod tym małym dekielkiem oc znajduje sie na deklu od strony sprzęgła pozdro Edytowane 5 Listopada 2008 przez radziok16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robik64 Opublikowano 10 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2008 Witam. Potrzebuje jakiegoś dobrego sklepu z czesciami do MZ ETZ 150. Najlepiej w Wrocławiu.Z góry dzieki.Najlepszy sklep we Wrocławiu to bliźniacze sklepy(kiedyś był jeden wspólny) na ulicy Dubois. Jeden obecnie nazywa się ,,Pod WSK-ą'', drugi bodajże ,,Motorbiker''. Właściciele pokłócili sie i stworzyli nowe sklepy.Pozdrawiam Mozna gdzies kupic nowy wał do MZ trophy albo TS 4 biegowej ?Przerabiałem nowy wał ETZ 250 do swojego Trophy. Potrzebny jest dobry tokarz(nie każdy jest w stanie się tego podjąć), z dokładną tokarką i nożami z dobrej stali narzędziowej. Na wzór zaniosłem stary wał. Przetaczał tylko osie czopów, formował na nowo krzywizny przylegania pierścieni uszczelniających i bieżnie pod łożyska. Wał ETZ ma większe średnice więc jest z czego zbierać materiał. Osie czopów sa robione z bardzo twardej stali, dodatkowo nawęglane itp. więc byle jaki nóż tego nie weźmie. Reszta wału jest identyczna jak w ES/TS 250 więc nie trzeba nic zmieniać. Od czasu remontu Trophy zrobił 26 tys. km i póki co nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor240391 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Mam pytanko. Jeżeli jest mało oleju w przednich teleskopach to może się coś stać??? :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włochaty Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Bedą źle tłumić, no w moim przypadku kiedy niebyło oleju, a jak jechałem we 2 osboby i zachamowałem przednim, to się zakleszczały. Wiec lepiej kup taki specjalny olej, wymien zimmernigi i nalej oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radziok16 Opublikowano 11 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Mam pytanko. Jeżeli jest mało oleju w przednich teleskopach to może się coś stać??? :) Zależy ile mniej jest.... jeśli niedużo to poprostu bedziesz miał zawieszenie mieksze... niedawno sam zmieniałem tam olej i polecam castrola 0,5l pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor240391 Opublikowano 13 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2008 Dzięki. Chyba wymienie mu olej i zimeringi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astra115 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 hyh już jakiś czas jestem na tym forum a dopiero zobaczyłem ten temat więc się dopisuję :] Marcin MZ ETZ 251 (LLO 6124) Lublin chcecie jakieś sklepy w lbn z częściami do MZ i nie tylko? proszę bardzo: RadMot Hurtownia z Częściami do MZ i nie tylko jawy wsk itd. ogólnie dwusuwy i skutery.Ul.Rataja 118 tel.503590620 oraz 0817468818 Pomel ul.Lubartowska 60 tam można dostać też sporo części ale drogo tam w h*j jak pytałem się o tarcze do swojej 251 to mi powiedział 9zł za sztukę a w hurtowni 25zł albo regulator na allegro 30zł a w tym sklepie 60 :| śmiech na sali :) ale jak jakieś pytania czy cuś to pisać xD pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KocurZiom4213 Opublikowano 12 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2009 Witam!!! Mam w garażu MZ 150 TS. Nigdy jeszcze nią nie jeździłem ponieważ stała zepsuta i ciągle stoi zepsuta. Teraz chcę ją naprawić jednak nie wiem od czego zacząć. MZ-etka zapala tylko na popych a jak się nią jedzie to strasznie się muli, przerywa i gaśnie. Nie da się jeździć. W dodatku, niedawno coś się stało i motorek cierpi na brak iskry. Ojciec wspominał mi, że jest jeszcze jakiś problem z ładowaniem. Wiem o motorze tylko tyle że bardzo długo stał nieużywany. Ja na motorach znam się tak przeciętnie, więc szukam kogoś kto mógłby mi pomóc. Może ktoś objaśni mi czysto i wyraźnie jakiś plan działania co do mojego motorka. Proszę pomóżcie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi