mzpower Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 A co z Agmotem jest nie tak?? Agmot jest ok. Kupowałem tam (ale nie były to części mechaniczne). Kranik (do etz150) kosztuje 16zł moim zdaniem to tanio, jednak zakupy trzeba zrobić przynajmiej za 20zł i dochodzą koszty przesyłki (ja zapłaciłem 2razy po 12zł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoSzkin Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 niektóre teksty mnie rozwalają :P no ale nie mam zamiaru się z wami drażnić :P Przynajmniej widzę tą całą róznice poziomu u niektórcyh ludzi :) Zycze wam powodzenia ... abyście wycisneli ze swoich Mzetek te niesamowite prędkośći , rzędu 130 km. Wzorów nie będe podawał ... ( każdy myslący człowiek , wie że nie ma takich znaków na klawiat. ani w tabeli symbolów) proponuje kupić książke do Mechaniki :) mały wydatek a cieszy... No i zakwestionowac te 0,5 kg na forum czytelników fachowej prasy .. wtedy się pośmiejemy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 Wiesz akurat sie składa ze przerobiłem już troche tej mechaniki :) Wiem o czym mówisz ale z tego by wynikało ze motocykl jest niewyważony a to oznacząło by ze jest kompletnie nie udaną konstrukcją, co więcej nie moze być dopuszcozny do ruchu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoSzkin Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 Wiesz akurat sie składa ze przerobiłem już troche tej mechaniki :) Wiem o czym mówisz ale z tego by wynikało ze motocykl jest niewyważony a to oznacząło by ze jest kompletnie nie udaną konstrukcją' date=' co więcej nie moze być dopuszcozny do ruchu :)[/quote'] a czy ja gdzieś napisałem , że jest nie wywazony ???? nic z tych rzeczy !!! po prostu powyżej pewnej dopuszczalnej prędkości traci swoje właściwości jezdne . Dochodza do tego stan nawierzchni , siła wiatru, kąt natarcia i inne bzdety typu kąt z jakim wchodzi się w zakręt . widze , że na tym forum siedzi sporo ludiz znających się na rzeczy .. ale półgłówków też nie brakuje , Co z tego , że ktoś przerobi gażnik , splanuje głowicę .. porozwierca doloty ... niech i wyciągnie te 130 km/h. Tylko jest jedno małe ale ... konstruktorzy nie przewidzielitakiej szybkości dla tak małego motocykla ... i taka jazda może się bardzo źle skończyć ;) ale jak widac idiotów nie brakuje ... i wypisują jakieś bzdury :P tu na forum mogą ...ale w konfrontacji słownej ze specjalistami zgineli by jak nędzne robaki amatorów wiejskiego tuningu mam pod dostakiem ... nie dość , że człowiek się użera z takimi na codzien ..to jeszcze na forum sie tacy znajda :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 No dalej-czekamy na wzór :) Wpierw pomyśl ile to jest jest pół kilo i jaki może mieć wpływ rozłożenie masy w czasie jazdy jakieś 0,5% na przód 99,5% na tył :-D a nawet jeszcze większa różnica. Konstruktor jezeli pojazd osiąga jakąś prędkość musi ją brać pod uwage,nie musi rewelacyjnie się wtedy prowadzić ale bez przesady.Poza tym jeżeli to "wyważenie"zależy od tylu rzeczy to jak ci wyszło(i to niby z prostego wzoru)te 0,5kg.Sam sobie zaprzeczasz,niby łatwe a równanie okazuje się że powinno mieć tyle zmiennych :) Co dostałeś 5 z mechaniki i uważasz dlatego ze reszta nic się nie zna tylko ty?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 taa półgłówki :) ciekawe zrub takie doświadczenie odkręć tylne koło od etz 150 i załużna niego 140kg :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 10 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2005 ciekawe zrub takie doświadczenie odkręć tylne koło od etz 150 i załużna niego 140kg No no :) Moze kolega ma takie kolo z tylu i dlatego mu takie naciski wychodza ;) A co do tego ze nie ma takich znakow....to wez z menu start wybierz opcje uruchom, wpisz tam MSPAINT i narysuj ten prosty wzor po czym zrob zalacznik do postu albo wstaw linka do pliku ktory umiescisz np na ImageShack ;-) Twardzielu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 z tego co wiem to są 3 wzory :):P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoSzkin Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 z tego co wiem to są 3 wzory :P:P 3 wzory ??? heheh dobry jesteś ;) jak widać mało wiesz ... ktoś już wyżej napisał ... ile jest liczenia :) z 3 wzorów to możesz obliczyć nacisk na przednią oś .. podczas postoju ... podczas jazdy masz od zajebania kombinacji :) no ale ty wies lepiej ... jestem też ciekaw skąd tyle wiesz o mechanice technicznej ( masz dopiero 16 lat ) a taki przedmiot jest tylko w technikum ... i jego program nauczania przewidziano na 3 lata :P no ale ty pewnie miałes w podst. :lol: zadziwiają mnie niektóre posty .. ale dajmy sobie spokój z tym tematem .. nie mam zamiaru dyskutowac z jakimiś specami ...z LO albo amatorami wiejskiego tuningu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domel Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 zadziwiają mnie niektóre posty .. ale dajmy sobie spokój z tym tematem .. nie mam zamiaru dyskutowac z jakimiś specami ...z LO albo amatorami wiejskiego tuninguNiektórzy tutaj są na 4 roku polibudy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoSzkin Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 a ja mam dyplom technika :-D :-D :-D a kolega jest prawnikiem .... jego ocjiecd tez :) ciekawe jakim cudem skończył prawo ;) pamiętajcie , że nie mam zamiaru się z wami kłócić bo to do niczego nie prowadzi .. po prostu wiem swoje a wy swoje :) więc proponuje zakończyć temat i nie robić jakichś sensacji POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 prosta sprawa mam urodziny we wrześniu jestem w 2 klasie technikum :P:P o szumnym profilu budowa silników spalinowych :) zeczywiscie z 3 wzorów mozna obliczyc tylko te siły w postoju :D a potem oblicza sie to w troche inny sposub :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoSzkin Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 sposub :)[/quotemoże i wiesz jak się oblicza taki nacisk ...ale z pisownią jest u ciebie ciężko 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 11 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2005 sposub [/quotemoże i wiesz jak się oblicza taki nacisk ...ale z pisownią jest u ciebie ciężko Skoro mamy sobie przysrywac to i ja sie dolacze... u Ciebie tez z pisownia nie jest najlepiej, bo jakos literki zjadasz.. P.S. Mysle ze zakonczmy ten temat bo nie ma on sensu dopuki nie poda nikt wzoru na obliczanie tego nacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoSzkin Opublikowano 12 Września 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2005 zjadać literki a walić byki to dwa rózne "obozy" A z tym wzorem .. to chyba juz pisałem , że się nie da tu go wpisać !!!!! bo nie ma wszystkich znaków !!!!! ksiązka do mechaniki kosztuje jakieś 15 zł ...uzywaną można dorwac za 5 zł :) jak kogoś zżera ciekawośc niech sobie kupi :D na całe życie się przyda 8) 8) 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi