Skocz do zawartości

MZ - Technika, Porady, WWW

Sidewinder
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

dzieki za informacje

To co napisałes to wszystkomam ok, moze troszke łancuch jest naciagniety no ale regulacja sie nie skonczyła wiec jeszcze 1000km powinien bezproblemu zrobic.

Silnika wiem ze nie moge meczyc tym bardziej ze jest jeszcze na dotarciu wiec 4 tys max.

pozdro @

• 1 miesiąc temu...

Witam wszystkich ;) Wlasnie kupilem [shadow=red:f9f7a68527]Mz etz 251 [/shadow:f9f7a68527]w stanie dostatecznym bez silnika niestety :ehz: :ehz: nie mial by ktos takiego silnika na odsprzedanie :?: .Mam kilka pytan ile moze kosztowac pomalowanie ramy akryle?Jaka najlepszy lakier bylby na pomalowanie karoseri(?)?Mam tez maly dylemat dotyczacy kupna tlumika.Otuz nie wiem czy wybrac sportowy czy zwykly?Ma ktos jakies doswiadczenie w jezdzie na sportowym tlumiku ?I jeszcze jedno jakie opony byscie mi polecili :?: Byc moze stworz stronke gdzie bede opisywal poset w robieniu mojej [shadow=darkred:f9f7a68527]MZ ETZ 251 [/shadow:f9f7a68527](musze zakupic aparat cyfrowy :ehz: )

Witam wszystkich :buttrock: Wlasnie kupilem [shadow=red:22f1bf0ffd]Mz etz 251 [/shadow:22f1bf0ffd]w stanie dostatecznym bez silnika niestety :ehz: :ehz: nie mial by ktos takiego silnika na odsprzedanie :?: .Mam kilka pytan ile moze kosztowac pomalowanie ramy akryle?Jaka najlepszy lakier bylby na pomalowanie karoseri(?)?Mam tez maly dylemat dotyczacy kupna tlumika.Otuz nie wiem czy wybrac sportowy czy zwykly?Ma ktos jakies doswiadczenie w jezdzie na sportowym tlumiku ?I jeszcze jedno jakie opony byscie mi polecili :?: Byc moze stworz stronke gdzie bede opisywal poset w robieniu mojej [shadow=darkred:22f1bf0ffd]MZ ETZ 251 [/shadow:22f1bf0ffd](musze zakupic aparat cyfrowy :ehz: )
wszystko o co pytasz jest na forum - musisz tylko skorzystać z opcji "szukaj". Pozdrawiam

wszystko o co pytasz jest na forum - musisz tylko skorzystać z opcji "szukaj". Pozdrawiam

No i skorzystałem ale o MZ ES 250 nic nie piszecie. Dlatego pytanie do starych wyjadaczy czy gdzieś na forum są jakieś posty dotyczące MZ ES 250?

wszystko obojetnie czy to bedzie jak ustwic zapłon, gaznik, regler, czy wymienic zarówkę :lol: Potrzebuje kazdej informacji na temat tego motovykla bo jako niedoszły student informatyki i obecny budownictwa na temet mechaniki moje pojecie jest niestety skromne :oops: :cry:

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Czesc wszystkim :D

Niedawno kupiłem Mz Etz 251e.

Jak narazie jestem bardzo zadowolony z niej :mrgreen:

Widze ze niezłe moto mozna z Mz zrobic 8)

Ja narazie planuje znienic kolor z błekitnego na czarna perłe z chromowanym MZ na baku, białe zegary, białe albo przyciemniane kierunkowskazy, prostokatne chromowane lusterka, ogolnie to ma byc czern z chromem co wy na to?

Znacie jakies Kluby Mz? istnieja jakies?

• 4 tygodnie później...
Mam problem (w MZ ETZ 250) przy około 3 tys. obrotów w silniku coś strasznie mi stuka. Co jest grane?

ja bym obstawial Wal. zapewne ma juz luz na korbowodzie.

sprawdz sobie na wylaczonym zaplonie taka rzecz. przystaw ucho kolo cylindra i pociagnij starter reka - jesli uslyszysz takie dziwne klekotanie podczas najnizszego i najwyzszego polozenia tloka to prawdopodobnie to jest wal albo jak bedziesz mial szczescie to lozysko igielkowe pod tlokiem.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...