Gość sew Opublikowano 13 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2005 Cześć Mam MZ ETZ 250 od pół roku Czy może mi ktoś powiedzieć jak dobrze wyregulować gażnik typu 30N-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pader Opublikowano 16 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2005 Mam pytanie. Za ile można kupić MZ ETZ 150 najlepiej 1990r -> w stanie dobrym do jazdy :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harry Opublikowano 17 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2005 A z cenami bywa różnieJa w styczniu sprzedałem 150 w naprawde idealnym stanie za 1300 i to była jak dla mnie za niska cena no ale za wyższą nikt nie chciał kupić.Najgorzej jak ludzie dzwonią i nie widząc motoru już chcą negocjować.150 jest jak kusych psów, nie można sie napalić na pierwszy lepszy, tylko szukać aż sie znajdzie w dobrym stanie i za godne pieniądzeCeny chyba od 1000 (stan taki sobie) do 1500 (stan bdb) no ale zdaża się że pewne osoby wołają nawet ok 2000 a za taka cenę możesz juz dostać 251 w stanie bdb, ja taka w sy=tyczniu kupiłem własnie za 2000Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opals Opublikowano 7 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2005 silnik już dotarłem przejechałem nim już prawie 1000 km. Próbowałem prędkość max na poszczególnych biegach. Na 1 wyciągnie nie więcej jak jakieś 33km/h natomiast na 5 niespełna 120km/h. Co może być powodem tego?? Zębatke przednią mam 19 zapłon jest dobrze nastawiony gaźnik też dobry(przepustnica itd.) bo obroty ma (chyba że mechanik się pomylił i wkręcił dysze od 150??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Witam wszystkich! Mam male do Ciebie pytanko, a mianowicie jak docierales motocykl....bo w momencie docierania silnika na zbyt niskich obrotach tworzy sie "próg" w gornej czesci komory spalania. Wynika to z tego iz korbowod z tlokiem ma inna bezxwladnosc przy niskich obrotach a inna przy wysokich. (stąd ten próg). Polecam abys czytnal sobie ksiazke pt:"Jeżdżę Motocyklem MZ" tam jest sporo ciekawych opisow i jest o ile dobrze pamietam szczegolowo opisany proces docierania silnika MZ. P.S. Silnik w MZ dociera sie okolo 1200-1500km - Tak jest napisane gdzieśtam ;) ;) Pozdraviam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opals Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Już Ci odpowiadam. Co do docierania to mechanik mi mówił że etzeta jest już dotarta po 500 km. Ale ja w to już nie wierze. W książkach natomiast piszą że okres docierania trwa od 1500 - 2000 km. Ja nią natomiast przejechałem jakieś dobre 500 km. I przy próbie wypróbowania v max zatarła mi się. Jednak szybka reakcja ( naduszenie sprzęgła nie spowodowała wypadku) po zatrzymaniu się odtarła:) Później jeszcze raz próbowałem i to samo mi się stało. Napewno jej źle nie docierałem ponieważ cylinder nie ma kołnierza ani żadnego progu(teraz niedawno ściągałem głowice aby usunąć rysy powstałe na cylindrze po zatarciu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcin23 Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 Mz 150 pozdrom dla wszystkich Właśnie urwało mi dziś łańcuch i przy okazji połamało całą osłone zębatki Planuje wymiane całego napendu bo i tak przekakiwał ile mnie może kosztować 2 żębatki łańcuch i osłona na tylnia zębatke :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opals Opublikowano 14 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2005 przednia zębatka to ok 20 zł, tylna jakieś 55zł, łańcuch ok 40 zł (polecam czeski podobno lepszy od niemieckiego)no i osłona polska jakieś 10 - 15 zł Tylko teraz pytanie czy trybiki napędu licznika ci się nie rozwaiły?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosue Opublikowano 15 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2005 Apropo's docierania silnika to z tego co piszesz yto moze i dotarles prawidlowo ale czy napewno masz dobrze ustawiony zaplon i gaznik? Zaplon na oko moze byc "niby dobry" ale przez to ze nie jest idealni w tym miejscu co trzeba mozesz mic ciut gorsze osiagi. Apropos gaznika zwroc uwage na to jak masz ustawiony sklad mieszanki paliwowo powietrznej i na to jak masz iglice ustawiona. Pozdtro Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opals Opublikowano 16 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2005 zapłon jest napewno dobrze ustawiony (mam przyrząd do ustawiania zapłonu) a dowodem na to jest to że kolanko mi się nie robi fioletowe ( jak zapłon jest źle ustawiony to kolanko zmienia barwe) natomiast co do gaźnika nie jestem pewien. Mam zbyt ciemną świece. Gaźnik mam od etz 251 a iglice reguluje się bez zdejmowania przepustnicy. Mam pytanie jak zmniejszyć ilość mieszanki (wkręcać czy wykręcać wkręt regulacyjny składu mieszanki?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Opals, iglicę gaźnika powinieneś mieć wyżej niż masz teraz, dlatego zacierałeś tłok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 5 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2005 MZ etz 150 problemy:pompa hamulcowa cieknieakumulator pada (musze kupić nowy) pozdrawiam wszystkich posiadaczy i sympatyków MZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 jak zapłon jest źle ustawiony to kolanko zmienia barwe napewno prawda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość guzik_Darek Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 Gdzie można kupić sportowy tłumik do M 251 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson13 Opublikowano 18 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2005 w pierwszym leprzym sklepie motoryzacyjnym w ktorym sprzedaja czesci do malucha duzego fiata polonezow wsk mz jaw itp. sklepow takich nie brakuje u mnie w miescie sa 2 gdzie moge dostac taki tlumik koszt to 120zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi