MOC Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Ja bym zostawil, u siebie zostawiam i nic sie nie dzieje, zreszta co sie ma dziac. Dzisiejsze paliwa to nie to samo co kiedys wiec i zawartosc zwiazkow toksycznych jak np. siarki jest bardzo niskie, a oleje maja dzis duzo dodatkow dyspersujaco-myjaco-neutralizujacych, wiec nie ma co sie martwic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Trapiła mnie wątpliwość, więc zapytałem :bigrazz: Rozebraną z plastików i tak będę ją miał na dogłębne zimowe czyszczenie więc pewnie wymienię. Ale nie jestem przekonany, aby to było konieczne :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf234 Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 SiwyKLR po co chcesz zmienić olej jak dopiero zmieniałeś? Dolej trochę by był pełny stan i w drogę. Mechanik motocyklowy mówił mi, ze zawsze wymienia się olej po zimie bo do silnika dostaje się wilgoć. Słowa do zweryfikowania ale z innego źródła także o tym słyszałem. Więc moze coś w tym jest? :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2010 A ile tej wilgoci sie do niego dostaje i ile czasu potrzeba aby ta wilgoc odprowala po rozruchu silnika :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiety Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Raz na rok po sezonie to chyba nie duży problem spuścić olej, i wymienić filtr :bigrazz: Cytuj NIKT NIE BEDZIE MI MÓWIŁ JAK MAM ŻYC - BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) Świeży olej zalewamy przed zimą zawsze z filtrem. p.s. dzięki za wskazanie błędu ostatnio jakiś zakręcony jestem. Edytowane 17 Sierpnia 2010 przez wueska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Świerzy Ja je*ię :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Zajc a Ty jak wymieniasz olej? Zlewam stary olej do wiaderka(zielonego!), potem smaruję uszczelkę filtra koniecznie ŚWIEŻYM olejem i takim też go zalewam. Zakręcam ręką z odpowiednim momentem ustawionym na stawie barkowym i zalewam silnik ŚWIEŻYM olejem aż do kryski(ukłon w stronę moderatora). A Ty Yubasku jak tego dokonujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 A Ty Yubasku jak tego dokonujesz? Kakaowy Romeo robi to za pomocą serwisu :biggrin: . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2010 Robisz wszystko ładnie, ale dlaczego do zielonego wiaderka? I czy moto stoi na podnośniku, czy bocznej stopce? Stawiam na centralce :bigrazz: A czemu do zielonego?Żeby było ekologicznie :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi