Tomo Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Witam!! Sprowadziłem w październiuku motor, Honda CBR F3, przy odpalaniu zalałem fure i teraz pasowało by wymienic świece (pasowało by bo nie wiadomo kiedy niemiec to robił). Czy ktoś to robił wcześniej w F3 bo z tego co zauwarzyłem to jest ciężki dostęp, a zdjęcie baku chyba nic nieda. Jak się dostać do środkowych garów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redline Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 W F4 można albo poprzez zdjęcie chłodnicy albo baku (ale wtedy trzeba tez airbox zdemontować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgsxr Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Ano trzeba zdemontowac air box do tego przydalby sie jeszcze klucz z przegubem i z grzechotką dużo cierpliwosci i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 8 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 Odkręć chłodnice i ją odchyl troszke i dostaniesz sie do świec (2 i 3) bo ze skrajnymi to żaden problem, chyba :mrgreen: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomo Opublikowano 8 Marca 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2006 .... ze skrajnymi nie ma problemu, zobacze jak będzie szło z chłodnicą bo za dużo zabawy z airboxem będzie, a wiecie może jaki rozmiar klucza dędzie potrzebny? [ Dopisane: 08-03-2006, 16:05 ]Słuchajcie możecie mi doradzić coś na temat oleju, jak kupowałem bryke to gościu twierdzi, że wymieniał go we wrześniu 2005, niewiem czy mu ufać ale olej wygląda na nowy (jasny), a słyszałem że teoretycznie powinno sie po zimie wymieniać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flisert Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 WitamPewnie świece juz wymieniłes ale i tak napisze - może przyda sie innym. W f3 nie ma zadnego problemu z wymiana świec jak nie masz kompletu kluczy do motocykla to warto sobie takowy kupić ja za swój dałem ok 40zł na allegro. Jak masz juz klucz do swiec to odkręcasz (2 śrubki z boku tzw. serwisówki ) i destęp jest taki że spokojnie da sie świece wymienić. 1,2,3 odkręcasz od lewej strony 4 od prawej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psh Opublikowano 26 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2006 czy w f2 rowniez wyda ten sposob? tylko klucz z zestawu serwisowego podejdzie z boku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitia Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 W F2 również da się wymienić świece w ten sposób. Pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 WitamPewnie świece juz wymieniłes ale i tak napisze - może przyda sie innym. W f3 nie ma zadnego problemu z wymiana świec jak nie masz kompletu kluczy do motocykla to warto sobie takowy kupić ja za swój dałem ok 40zł na allegro. Jak masz juz klucz do swiec to odkręcasz (2 śrubki z boku tzw. serwisówki ) i destęp jest taki że spokojnie da sie świece wymienić. 1,2,3 odkręcasz od lewej strony 4 od prawej. Pozdrawiam Dokładnie, wczoraj to przetestowałem w swojej Hondziawie, nie zdejmowałem Baku ani chłodnicy, bez problemu da rade :notworthy: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi