Skocz do zawartości

Jak wymienić świece w CBR-ce F3

Tomo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Sprowadziłem w październiuku motor, Honda CBR F3, przy odpalaniu zalałem fure i teraz pasowało by wymienic świece (pasowało by bo nie wiadomo kiedy niemiec to robił). Czy ktoś to robił wcześniej w F3 bo z tego co zauwarzyłem to jest ciężki dostęp, a zdjęcie baku chyba nic nieda. Jak się dostać do środkowych garów??

.... ze skrajnymi nie ma problemu, zobacze jak będzie szło z chłodnicą bo za dużo zabawy z airboxem będzie, a wiecie może jaki rozmiar klucza dędzie potrzebny?

[ Dopisane: 08-03-2006, 16:05 ]

Słuchajcie możecie mi doradzić coś na temat oleju, jak kupowałem bryke to gościu twierdzi, że wymieniał go we wrześniu 2005, niewiem czy mu ufać ale olej wygląda na nowy (jasny), a słyszałem że teoretycznie powinno sie po zimie wymieniać....

• 3 tygodnie później...

Witam

Pewnie świece juz wymieniłes ale i tak napisze - może przyda sie innym. W f3 nie ma zadnego problemu z wymiana świec jak nie masz kompletu kluczy do motocykla to warto sobie takowy kupić ja za swój dałem ok 40zł na allegro. Jak masz juz klucz do swiec to odkręcasz (2 śrubki z boku tzw. serwisówki ) i destęp jest taki że spokojnie da sie świece wymienić. 1,2,3 odkręcasz od lewej strony 4 od prawej.

Pozdrawiam

Witam

Pewnie świece juz wymieniłes ale i tak napisze - może przyda sie innym. W f3 nie ma zadnego problemu z wymiana świec jak nie masz kompletu kluczy do motocykla to warto sobie takowy kupić ja za swój dałem ok 40zł na allegro. Jak masz juz klucz do swiec to odkręcasz (2 śrubki z boku tzw. serwisówki ) i destęp jest taki że spokojnie da sie świece wymienić. 1,2,3 odkręcasz od lewej strony 4 od prawej.

Pozdrawiam

Dokładnie, wczoraj to przetestowałem w swojej Hondziawie, nie zdejmowałem Baku ani chłodnicy, bez problemu da rade :notworthy: