lolekmotorbike Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2010 Witajcie W swym posiadaniu mam xlr 125r rocznik 98 ostatkiem chwil wyciągniętą od kumpla który po prostu zapomniał oleju wlać i rozłożył ją na czynniki pierwsze. Zabieram się za składanie silnika ale jakiekolwiek serwisówki jakie znalazłem o xlr są z xr 125 albo z silnikami od tego modelu chodzi o to że ja mam łańcuszek rozrządu a w tych schematach są na bolce popychające ( jak to nazwe :icon_rolleyes: ) Mam wielką prośbę czy ktoś z was ma serwisówkę ze schematem silnika w którym jest ta wersja z łańcuszkiem rozrządu bo jest mi naprawdę potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuta Opublikowano 23 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2010 (edytowane) Witka. Tu masz linka do microfichy, http://www.bike-parts.fr/ . Ja z tej strony pobrałem fiszki i wiszą jako plakaty w garażu :biggrin: zawsze pod ręką i można podejrzeć co i jak. edit: dopiero zauważyłem że jesteś ze Szczecina, ja też. To jak byś chciał to Ci mogę płytę wypalić z serwisówkami do xr i xlr. Pozdrawiam Edytowane 23 Kwietnia 2010 przez ziuta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal691 Opublikowano 14 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2010 Witam Jestem szczęśliwym posiadaczem XLR 97 r ;D Panowie mam pytanko czy ktos posiada serwisówke do XLR, i mam problem z filtrem powietrza nigdzie nie mogę go dostać(oryginał 150 zł ;]), jest możliwość dopasowania innego filtra z innej maszynki ? Po ostatniej jeździe gasł mi na wolnych obrotach i podejrzewam że mam usyfiony gaźnik i rozpylacz jutro biorę się za wymontowanie i dokładne czyszczenie również linki od manetki gazu bo po wymontowaniu iglicy z gaźnika i ponownym włożeniu zacina się na wysokich obrotach i manetka nie 'odbija'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal691 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 czy ktoś wie jak jest rozwiązany temat rozrządu w XLR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Calafior Opublikowano 11 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2014 Witam wszystkich .Pozwole sobie odgrzac ten temat . Mam pytanie ile powinna wynosic minimalna grubosc tarczy hamulcowej "przód"Mam tez problem z zaciskiem hamulcowym brakuje mi w nim dwóch czesci http://www.bike-parts-honda.com/pieces-honda-detail-5648-13KCMW41-XLR125RW-1998-F__0900-XLR+125.html na rysunku jest to czesc nr.6 i 8 niestety nie wiem jak one sie nazywaja po polsku. Moze ktos wie gdzie je kupic lub ewentualnie zacisk z jakiego motocykla bedzie pasował do XLR?Za odp. z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLR Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Witam posiadam hondę clr 125, czy ktoś posiada doświadczenie ze zmianą cylindra na większy w tym silniku???Znalazłem potencjalnie pasujący od cb150 lub cb200.Chodzi mi o wypowiedzi ludzi którzy mieli doświadczenie z wymianą. Mianowicie jak realnie wpływa to na zużycie tego konkretnego silnika. To że zmniejszy jego żywotność to oczywiste ale chodzi mi o konkretne przypadki.Zastanawiam się również nad skutecznością chińskich pseudotuningowych modułów CDI i mocniejszą cewką, czy ma ktoś doświadczenie z tymi zabiegami na tym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes321 Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 czesc, pytanie jaki jest interwal olejowy w XLR 125R? jaki olej lac najlepiej? motocyklowy motul 10w40 bedzie git? ile oleju wchodzi do silnika? z gory dzieki. pozdrawiam Cytuj Forum nie służy do zdobywania wiedzy, informacje znajdź sobie w internecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi