barteck_street Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Wie ktoś jaki filtr paliwa jest w TL? Nie mogę znaleźć w serwisówce, a Larsson nie ma Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 18 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2012 Nie wiem czy da tak radę, on jest w pompie paliwa, po prostu go wyciągnąć na tę próbę? Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 Ble ble ble, to jakaś pierdoła, tylko trzeba zdiagnozować Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 19 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) Witam Panowie,mam pewien problem. Otóż ostatnio zauważyłem krople oleju pod motocyklem postanowiłem dzisiaj zdjąć plastiki i sprawdzić skąd TLka popuszcza. Po zdjęciu owiewek ukazał się widok zaolejonego całego dołu silnika i wewnętrznych plastików. Wytarłem do sucha cały piec i odpaliłem motocykl. Wydaje mi się że olej zaczyna wyciekać nie spod uszczelki tak jak myslałem, a z pewnego otworu (zdjęcia). I moje pytanie brzmi: co to za otwór do czego on służy? Czy wyciek z tej dziury może być spowodowany nadmiarem wlanego oleju (wymieniany był na jesień). Na wskaźniku stan oleju jest troszeczke ponad górną kreskę.Dzięki z góry za pomoc. To jest otwór bezpieczeństwa. Masz uszkodzony uszczelniacz pompy wody i olej leci ta dziura zeby nie poszedł w układ chłodzenia. Jakby był drugi uszczelniacz rozwalony(są tam dwa) to ta dziurą leciałby płyn z układu chłodzenia, żeby nie trafił do silnika i nie mieszał sie z olejem... Troche jakoś bez stylu to napisałem... ale grunt ze to dziura bezpieczeństwa i muszisz raczej wymienić komplet uszczelniaczy .... to takie coś: http://www.sklepmoto...wczy-pompy.html Uploaded with ImageShack.us Edytowane 19 Marca 2012 przez bartez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WITOS Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Wielkie dzięki Bartez za pomoc - dobra robota, niedługo zamawiam zestaw naprawczy i zabieram się do grzebania. Czemu sprzedajesz Tla, zmiana na coś nowszego, czy brak czasu na jazdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Mój problem też rozwiązany, przedmuchałem tę siateczkę w pompce paliwa i śmiga jak należy. Ktoś się orientuje, czy da się to wymienić? Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 w sumie to juz mało jeźdze i TLr coraz młodsza nie bedzie :(,,,, dorzuce kasy ze sprzedaży na auto bo stare mi sie sypie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 (edytowane) Ma ktoś jakieś doświadczenia z klockami do tl-a na przednią tarcze ?co najlepiej wybrać? Carbon Loraine SBK5 czy NISSINY ST? Edytowane 29 Marca 2012 przez Vivaldi_V1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Tak to jest jak się starego grata kupuje. Kurczę, Yuby, nie każdy ma 30 kafli na motocykl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Ma ktoś jakieś doświadczenia z klockami do tl-a na przednią tarcze ?co najlepiej wybrać? Carbon Loraine SBK5 czy NISSINY ST? ja jeździłem na EBC HH i moim zdaniem super. Nic lepszego nie potrzeba(miałem oplot).... ps. sprzedałem moja TLr.....:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Ba, to ja wiem. Szczególnie że kolega już zdążył zgruzować sprzęta.Poważnie? Co się stało? Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 29 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 Ogar twarda sztuka :D Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi_V1 Opublikowano 30 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Podobno zaj**ał w Rometa, poważnie. :icon_mrgreen: 14 latek na Romecie wyjechał z porządkowanej i bez upewnienia się czy zasygnalizowania manewru przejechał 3 pasy jezdni. Policja uznała wine dzieciaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sikor Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 W każdym razie przykra sprawa, może chociaż dzieciak miał OC na tego szatana i kolega dostanie rekompensatę. Cytuj Sikor#44 Moto Traininghttps://www.facebook.com/Sikor44/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck_street Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 No czekam na rzeczoznawcę Cytuj Mój profil bikepics Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi