Skocz do zawartości

Wizjer przeciwsłoneczny w kasku

Rekomendowane odpowiedzi

Przymierzam się do kupna kasku a że jestem okularnik i lubie zwykłe białe szybki to myśle o zintegrowanym wizjerze przeciwsłonecznym ( fajnie brzmi ).

Czy ktoś może ma coś takiego?? Jest to chociaż funkcjonalne czy to raczej nieprzydatny gadżet??? Mozna wogole z takimś czymś smigać w patrzałkach???

PIszcie co wiecie !!!

POzdrawiam

Jeżdżę w cabergu downtown , to jet z dodatkową szybą przeciwsłoneczną. Wg mnie fajna sprawa bo nie trzeba wciskać okularów pod hełm. Dodatkowa szyba jest dość blisko twarzy i raczej nie zmieszczą sie tam jeszcze okulary. Kupiłem niedawno airoha sv55 , to szczękowiec równiez z dodatkową szybą, uwagi jw. szyba przeciwsłoneczna jest niezależna od szyby głównej i od szczęki.

... i juz wiem ze wizjer u mnie odpada.

dlaczego?

A ogladałeś, zgodnie z moją sugestią, J1 Schuberth'a?

Wyobraź sobie, że spokojnie starcza miejsca na okulary korekcyjne, szybę przeciw słoneczną i główną.

Pzdr

P.S. Wcześniej rozpatrywałem zakup Nolana N 41 z szybką p-słoneczną, ale ona znajduje się na zewnątrz i z opinii użytkowników wynika, że kask staje się bardzo "głośny".

Pzdr

A ogladałeś, zgodnie z moją sugestią, J1 Schuberth'a?

Szczerze mowiąc to potrzebuje kasku integralnego ( mam złe doświadczenia z otwartymi - rozcieta warga ), a poza tym nie dysponuje za duzą kasą wiec nie wiem czy dam rade uskrobać tyle kasy.

PS. CZy ktoś z Łodzi moze mi polecic jakieś sklepy motocyklowe??

Jeżdżę w cabergu downtown ' date=' to jet z dodatkową szybą przeciwsłoneczną. Wg mnie fajna sprawa bo nie trzeba wciskać okularów pod hełm. Dodatkowa szyba jest dość blisko twarzy i raczej nie zmieszczą sie tam jeszcze okulary.....[/quote']

Ja tez jezdze w Cabergu Downtown i nosze okulary: mieszcza sie bez problemu. A szybka przeciwsloneczna jest po prostu EXTRA !!!