.:SoBoL:. Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Przymierzam się do kupna kasku a że jestem okularnik i lubie zwykłe białe szybki to myśle o zintegrowanym wizjerze przeciwsłonecznym ( fajnie brzmi ). Czy ktoś może ma coś takiego?? Jest to chociaż funkcjonalne czy to raczej nieprzydatny gadżet??? Mozna wogole z takimś czymś smigać w patrzałkach??? PIszcie co wiecie !!! POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadok Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Jeżdżę czasem w okularach (używam jeta), jeśli trzeba to używam nakładek polaroida na normalne oprawki. Chyba w każdym salonie optycznym można sobie coś takiego dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Jeżdżę w cabergu downtown , to jet z dodatkową szybą przeciwsłoneczną. Wg mnie fajna sprawa bo nie trzeba wciskać okularów pod hełm. Dodatkowa szyba jest dość blisko twarzy i raczej nie zmieszczą sie tam jeszcze okulary. Kupiłem niedawno airoha sv55 , to szczękowiec równiez z dodatkową szybą, uwagi jw. szyba przeciwsłoneczna jest niezależna od szyby głównej i od szczęki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurfan Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 Proponuję przejrzeć poniższy temat:http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...0915&highlight= Napisałem w nim o kasku Schuberth'a - model J1. Pzdr P.S. Zapomiałem dodać, że też jestem okularnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:SoBoL:. Opublikowano 27 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 dzieki !!szukam własnie jakiegoś kasku i juz wiem ze wizjer u mnie odpada. Znalazłem za to alternatywe : Okulary przeciwsłoneczne Bertoni ( opis ŚM marzec ) z nakładka optyczna ;) to cos dla mnie !!! POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nurfan Opublikowano 27 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2006 ... i juz wiem ze wizjer u mnie odpada. dlaczego? A ogladałeś, zgodnie z moją sugestią, J1 Schuberth'a? Wyobraź sobie, że spokojnie starcza miejsca na okulary korekcyjne, szybę przeciw słoneczną i główną. Pzdr P.S. Wcześniej rozpatrywałem zakup Nolana N 41 z szybką p-słoneczną, ale ona znajduje się na zewnątrz i z opinii użytkowników wynika, że kask staje się bardzo "głośny". Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:SoBoL:. Opublikowano 28 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 A ogladałeś, zgodnie z moją sugestią, J1 Schuberth'a? Szczerze mowiąc to potrzebuje kasku integralnego ( mam złe doświadczenia z otwartymi - rozcieta warga ), a poza tym nie dysponuje za duzą kasą wiec nie wiem czy dam rade uskrobać tyle kasy. PS. CZy ktoś z Łodzi moze mi polecic jakieś sklepy motocyklowe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaKu Opublikowano 1 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2006 Jeżdżę w cabergu downtown ' date=' to jet z dodatkową szybą przeciwsłoneczną. Wg mnie fajna sprawa bo nie trzeba wciskać okularów pod hełm. Dodatkowa szyba jest dość blisko twarzy i raczej nie zmieszczą sie tam jeszcze okulary.....[/quote'] Ja tez jezdze w Cabergu Downtown i nosze okulary: mieszcza sie bez problemu. A szybka przeciwsloneczna jest po prostu EXTRA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi