figer Opublikowano 27 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2006 Jezeli chodzi o Suzuki to prawdopodobnie jest mozliwe zamontowanie takiego wyswietlacza we wszystkich modelach na wtryskuTutaj jest taki podstawowy pomysl Schemat wskaznika bieguTakie rozwiazanie jest mozliwe, poniewaz czujnik w skrzyni biegow steruje mapami wtrysku na kazdym biegu. Suzuki gaznikowe rowniez posiadaja taki czujnik, ale niestety wykrywa on tylko biegi N, 2/3 i 1/4/5/6N - wiadomo - pokazuje luz2/3 - w celu przyblokowania tych biegow (opoznienie zaplonu) aby motocykl przeszedl testy "ekologiczne" Tutaj opisany problem i sposob na pozbycie sie tego1/4/5/6 - jednakowy sygnal - bieg inny niz 2/3 i nie neutral Czyli taka konstrukcja nic nie daje. W przypadku mojego motocykla prawdopodobnie mozna zamienic czujnik - na ten z nowszego modelu z wtryskiem - widac na rysunkach ze ma wiecej kabelkow :notworthy: Ponizej fotki jak to wyglada w SV650 rocznik 99-02 i w modelach 03-06 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 28 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Czy nikt na prawde nie wie jak można naprawić ten wyświetlacz? Powyżej mój post problemem Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strażak Opublikowano 30 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2006 Ja mam taki gadget oparty na jednej diodzie ( czerwonej ), ktora swieci sie po wlaczeniu stacyjki ( pobor pradu z akumulatora ) a zaczyna sie zarzyc i w koncu gasnie gdy ladowanie osiaga 14.5V.Dobre, ale wolalbym troche wiecej informacji, np wskazanie stanu naladowania aku przed odpaleniem moto (zielona dioda OK, zolta - potrzeba ladowania, czerwona - zdechl ). To samo pozniej z poziomem ladowania : czerwona - nic, zolta - 13V, zielona - 14.5V.Gdybys cos takiego zrobil na porzadnym poziomie i za atrakcyjna cene to poszloby nawet na amerykanskim EBay.Pomysl o tymAdam M. witamwłaśnie jestem w trakcie konstruowania takowego wskaźnika ale opartego na jednej trójkolorowej diodzie więc ona by zmieniała kolor tak jak napisłeś zależnie od napięcia jak będe po montarzu i sprawdzeniu jak to działa dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi