piasektt Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 125 :arrow: 8l zbiornika Może być problem z powrotem do domu. Na spalanie wpływają różne czyniki i nie da się tego jednoznacznie określić ile cross spali ! Dlatego ja mam hard enduro licznik od roweru :lol: i wiem ile pali moja bestia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Dlatego ja mam hard enduro licznik od roweru i wiem ile pali moja bestia !to samo mozna zrobic w crossach- zalozyc licznik rowerowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piasektt Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 wiadomo, odziwo mój licznik dobrze się sprawuje. Ma pare lat, nie przekłamuje ! Wytrzymuje wstrząsy, i jest bardzo czuły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Ja już nie raz zostałem gdzieś w terenie i trzeba było sprzęty kolegów wywracać do góry nogami żeby olej zlać z dozownika i benzyne przez rurke spuścić bo Adasiowi się wydawało że jego husqvarna jest najbardziej ekonomicznym motocyklem ;) Ale po terenie jeżdże rzadko a na torze zawsze czeka na mnie tata z gotową do wlania mieszanką i dalej można jeździć :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 Ja mam w YZ licznik od roweru zamontowany i wiem ile jade - przydaje sie do ustalenia predkosci przy wyjsciu z chopki aby nie przeleciec za daleko ale co ma licznik do okreslenia spalania? przeciez za kazdym razem sie inaczej jezdzi i nieda sie okreslic dokladnie ile pali - wiadomo poprostu ze cross pali duzo. Taki licznik okresla tez czas jazdy czyli mozna po miesiacu zobaczyc ile godzin sie jezdzilo - przydatne do okreslenia wymiany tloka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 ale co ma licznik do okreslenia spalania? okreslisz sobie mniej wiecej ile robisz na pelnym zbiorniku, przy pełnym gazie i bedziesz miał jakis wzgląd ile pali maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 to musial bym tez sprawdzic ile pali na srednim gazie , 3/4 gazu / 1/4 gazu itp. wogole mierzenie ile pali cross jest czym nie na miejscu , co innego enduro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 ustalanie predkosci na wyjsciu z hopy jest śmieszne tak na marginesie , że niby co- zapie*** po torze dolatujesz do hopy i patrzysz na licznik??? dobre ;) co do sprawdzenia na 1/4 gazu czy na 3/4 gazu czy na wolnych obrotach ,to pomyśl troche, skoro wiesz ile km przejedziesz na pełnym i to bedzie np 30 km to wiadomo ze na mniejszym gazie nie przejedziesz mniej niz 30 km a jak licznik pokazuje ze juz masz około 30 km to chyba pora spojrzec pod korek , albo po 15 km zawracac do domu, chyba logiczne co??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszon Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 powiedzialem ze sie przydaje do ustalenia predkosci na chopce - ja nie mowie ze masz patrzec caly czas na licznik i jechac wedle wskazan- chodzilo mi o to ze np. jak jezdze sobie u nas po lasach i mamy tam rozne chopki ktore niestety nie sa przygotowane tak jak na torze to przy przekroczeniu pewnej predkosci mozna sie niezle poturbowac - a nie zawsze jade na pelnych obrotach na konkretnym biegu wiec pewna pomoca dal mnie jest wlasnie pomiar predkosci. Co do tego spalania to dajmy spokuj - kazdy powie swoje i kazdy bedzie mial troche racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 ja bez licznika mniej wiecej wiem ile spali motor,jednak licznik dobra sprawa, chyba trzeba bedzie kupic, bo tak jak pisaliscie przydatne jest ile czasu sie jezdzilo itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PomyK Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 ile kilometrów przejedzie na jednym baku full 125/250 (2T)' date=' [/quote']Tego nie bierze się na km,tylko na h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 24 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2006 IMO bardziej usrednic mozna spalanie w jednostce x litrów/100km niż x litrów/1 h ! Bo w enduro crossem jak nie ma błota itp to można na baku i 3 godziny latać, a na torze jak 1 h zrobisz to jest spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi