Komarek Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 Cześć :buttrock: Ma może ktoś jakąś dobrą metodę na oczyszczenie zaśniedziałych aluminiowych żeberek głowicy i cylindra w komarku :?: :?: :?: Próbowałem szczotką drucianą, taką na wiertarce, o mosiężnych drutach (bo stalowe za bardzo rysują) ale skutek jest mizerny. Trochę skrobakiem drapałem ale to też "lipa"Może potraktować go sodą kaustyczną (NaOH) bo ona nieżle aluminium trawi :?: :?: Macie może jakieś dobre sprawdzone metody :idea: na oczyszczenie tych żeberek :?: :?: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paho Opublikowano 22 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2006 ropa stary ropa wsadź to do ropy......albo jeszcze zapytam kumpla on na prakcie ma jakieś kwasy każdy odpowiednio do innych rzeczy ...do aluminium też jest popytaj w jakimś zakładzie gdzie palnuja glowice albo coś takiego robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Hehehe ja wypiaskowałem i wygląda jak nowe ale kompresora pewnie nie masz>?? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boczu Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 Drobny papier , potem pasta polerska i szmatka i DUŻO wolnego czasu a zrobisz z tego LUSTRO :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 najprosciej to wypiaskowac lub wyszkielkowac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yohnson Opublikowano 25 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2006 weź spróbuj płynem "ultramyt" 20zł=cena za litr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 26 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Sprężarka to by się znalazła :P gorzej będzie z pistoletem do piaskowania :? Chyba na allegro sobie kupię :PA tak przy okazji czytałem że szkiełkowanie jest lepsze od piaskowania, ale skąd wziąźć ten "proszek szklany" A czy przy piaskowaniu nie powstaną "wżery" od ziarenek piasku :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endrju24 Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Jest taki środek który nazywa sie DETERSIL,myje silnik z wszystkich syfów,trzeba tylko spryskac,poczekac chwile i zmyc wodą.Jedną buteleczką,0,5l umyłem cały silniki i jeszcze dużo zostało,a efekt był zaskakujący.Cena od 6 do 8zł raczej nie jest wygórowana :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEBOOL Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 A czy przy piaskowaniu nie powstaną "wżery" od ziarenek piasku Question Nie jedynie to ze bedzie troche szorstki i leko matowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 a po szkiełkowaniu ma lekki satynowy połysk i powierzchnia jest gładka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 26 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 Detersil jest bardzo dobry na "zaolejone" elementy, ale w moim przypadku żeberka są po prostu mocno zaśniedziałe :? . Najlepsze będzie więc piaskowanie a jeszcze lepsze chyba to szkiełkowanie. Ciekawe gdzie można kupić te kulki do piaskowania.Na razie "próbnie" potraktowałem głowicę sodą kaustyczną.Wspaniale wyżera tłusty syf i aluminium, ale duraluminium z którego jest głowica ciemnieje pod jej wpływem. Niezłe efekty dało też dokładne przeszorowanie żeberek takim mleczkiem do szorowania (naczyń i kibelków) Jak na razie to głowica nawet nieźle się błyszczy, ale będę musiał spróbować tego szkiełkowania. ;) :banghead: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pimpek Opublikowano 26 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2006 ja to czyscilem szczotka druciana w reke i cheja!!!!!!!!!! ja tak czyscilem w swoim komarze i nie bylo zadnych rys a wyczyscilem wszystko nie cackalem sie z tymi zeberkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi