toowdie Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Wiem że temet już był, ale nie mogłem go w ogóle znaleźć. Jeśli ktoś wie jak sie nazywał to niech da znać. Mianowicie sprawa ma się tak: czgo używacie żeby żywica nie lepiła się gipsowego odlewu - tak żeby można było później gotowy element wydłubać. Jestem w fazie tworzenia nowego zadupka do mojego motocykla - robię na podstawie starego + kilka zmienionych fragmentów. Celowo się zdecydowałem na nowy, bo wrazie czego to będe mógł wrócić do starego. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matizz Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 mój patent:folia spożywcza - wykładam nią forme,jesli to jest duza to przyklejam folie w kilku miejscach kropelką, ale delikatnie by jak żywica wyschnie wystarczylo pociągnąc za folie i zeby odlew wyszedł bez niszczenia formy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 1-Silicon spray. Wada tego rozwiązania jest taka ze potem cięzko jest to polakierować.-2"wylanie" formy woskiem przy pomocy opalarki. ( ja stosowałem kiedys sposó z woskiem) Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 tylko i wyłącznie folia może być i to najlepiej gruba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi