Misiu Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Bom dia! Chciałbym założyć temat o Portugali(już założyłem:)), wiem, że to nie jest formu typu podróżuj i pracuj za granią czy cos w tym stylu, ale są tu ludzie którzy byli w Portugali, bydz może są tu też tacy którzy tam pracowali, albo pracują i mieszkają. Od jakiegoś czasu fascynuje mnie ten malowniczy kraj, chciałbym się jak najwięcej o nim dowiedzieć, w neci nie ma za dużo informacji, a jak już są to tylko podstawowe typu jaka jest waluta, klimat itd., a ja chciałbym usłyszeć osobiste opinie ludzi...Ja osobiście chciałbym tam mieszkać i pracować, plaża, ocean, mili ludzie to moje klimaty...:evil: Chodzi mi o informacje typu, jak z pracą, miejscem do spania, nastawieniem do polaków, i ogólnie.................:D Nie wiem czy temat nie powinien być w dziale podróże...:/ ale ja dałem go tutaj ponieważ chce porozmawiać o tym pięknym kraju przy piwku...:D Z góry Obrigado za każdego posta:)Misiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.Y.B.A Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Osobiscie uwazam ze temat dla ludzi przebywajacych za granica lub wybierajacych sie powinien byc gdzies przyklejony. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 Osobiscie uwazam ze temat dla ludzi przebywajacych za granica lub wybierajacych sie powinien byc gdzies przyklejony. Sorry, ale nie widzę najmniejszego powodu. Temat daję do podróży, może wypowie się kilka osób które miały okazję odwiedzić ten kraj. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 12 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Byłem w Portugali dwa lata temu, niestety ze względów logistycznych pojechałem samochodem. Jedno jest pewne: będę tam jeszcze raz. :-) Co do ciekawych miejsc to jest ich niesamowita ilość. Dla wielbicieli sakralnych: Fatima, dla plażowiczów: Dona Ana i plaże oceanu atlantyckiego. W Portugali jest najdalej połozony ponkt na zachód eoropy: cabo da roca oraz na południowy zachód, nazywany kiedyś końcem świata: przylądek sao vincento.Jet również coś dla fanów techniki: centrum targowe w Lizbonie i podobno największe oceanarium w Europie. Jest jeszcze zamek w Sintrze i wiele wiele innych ciekawych miejsc. Oczywiście nie wolno zapominać o Porto, mieście o dwóch twarzach i 17 fabrykach gdziw do woli możesz pić wino Porto.Jest jeszcze cała masa fajnych miejsc jadąc do i wracając z Porugali. Kilka fotek do obejrzenia http://gregor.xh.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu Opublikowano 12 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2006 Gregor vel Greg fotki są naprawde wypaśne, widać, że nie siedziałeś na dupie... ludzie czekam na więcej.... :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar95 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 Ja półtora roku temu poleciałem do Lisbony, wynajałem Dragstara 1100 (od bardzo fajnej firmy prowadzonej przez Angola i Polkę pod Obidos) na tydzień, i zjeździłem całe południe, jakieś 2-3 tys km...Powiem tak, motocyklowo północ, Lisbona, Porto fajniejsze, południe to głównie kurorty Algarve, etc, ale Atlantyk powala...Polecam każdemu:-)M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 poleciałem do Lisbony, wynajałem Dragstara 1100 Tak to jest z tymi bogaczami, cholera jasna :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar95 Opublikowano 21 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2006 poleciałem do Lisbony, wynajałem Dragstara 1100 Tak to jest z tymi bogaczami, cholera jasna :-) Moja znajoma mówiła "trzeba sie było uczyć" :lol: :lol: Ale, Drogi Gregu, bilet i spanie miałem za darmo:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi