motormaniak Opublikowano 9 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2006 Mam XRV 650. Rozebrałem sprzęgło żeby zdiagnozować żródło podejrzanych dzwięków. Przy okazji przyglądam sie łańcuszkowi Napędzająćemu pompe oleju. Jest on lużny- luz mierzony tak jak na łańcuchu wynosi około 15 mm. Łańcuszek chodzi częściowo zanurzony w oleju, jest to łańcuch zębaty i nie przenosi znaczącej siły. W manualu nie ma danych do pomiaru jego wyciągnięcia. Pytanie: Czy taki dość znaczny luz na tym łańcuszku jest w normie? Czy może być on żródłem chałasów? ps. nie znam potwierdzonego przebiegu motocykla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarkiewicz Opublikowano 10 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2006 łańcuch z tego co piszesz jest OK nie szukaj dziury w całym napewno on nie jest źródłem chałasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:maniek:.. Opublikowano 11 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2006 a moim zdaniem ten lancuszek moze byc zrodlem halasow! mialem VT500(blizniacza konstrukcja) i u mnei akurat halasowal ten lancuszek(z tym ze nie byl to lancuch zebaty tylko zwykly Galla)..koszt lancuszka w ASO to bylo cos kolo 105zl... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 13 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Wymiana na nowy nie jest droga. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi