Skocz do zawartości

K-750 przednie zawieszenie. potrzebuje.. nawet z dniepra!

wild
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

teraz bede truc... moze mnie i pomozecie?

rozkrecalam z chlopakiem przednie zawieszenie... syf bloto itd. wypadla sprezyna (przy nierozkreconym przodzie..) po woli rozkladamy amorty.. patrze a tam w 5 miejscach sprezyna polamana... 1tuleja lata jak zyd po pustym sklepie, 2... peknieta w pol! i jedna polowka w jednej ladze druga w drugiej.. co za palant to skladal? nie wiem chcial w pewny sposob zaoszczedzic? moze wrzuce zdjecia jak wyglada- :evil:

teraz pytanie do was- ma ktos do sprzedania przod od kasi? lub od czego mozna dopasowac? chodzi mi glownie o sprezyny, bo tulejami nie bedzie problemu..

ciekawe czy cos mnie jeszcze zdziwi w tym motrze..

Dzika, tak jak natura chciała

We Wroclawiu 26.02 ma byc Oldtimer Moto Bazar, moze tam dostaniesz przod lub sprezyny. Jesli juz chcesz nowy przod to poszukaj na wahaczu pchanym (jak chcesz zrobic na oryginal to na krotkim wahaczyku, a jesli nie zalezy Ci na oryginale do dnieprowski przod na dlugim wahaczu). Bardziej komfortowo jezdzi sie na wahaczu pchanym.

hm.... na początek sugestia. Wild nie zakładaj do każdej drobnostki oddzielnego tematu. Zbierzmy wszytko do kupy w jednym temacie odnośnie Twojej Kaśki

Niestety sprzęty w takim stanie przyjeżdżają zza Buga. Nie chcę Cię martwić, ale jeszcze wiele tajemnic odkryjecie w Waszym moto

Kultura techniczna stoi tam wyjątkowo nisko. Im takie zbytki jak zawieszenie czy przedni hamulec są niepotrzebne, bo po co, jak i bez tych zbędnych luksusów sprzęt "katajetsja narmalno" :lol:

U nas niestety jest niewiele lepiej :evil:

Tulejki dorobi Ci każdy tokarz i nie kosztują dużo - myślę, że w granicach 30 - 40 PLZ. Ważne jest natomiast, czy nie są wyjechane lagi

Sprężyny gdzies się u mnie walają, ale błagam nie każ mi ich teraz szukać. Na wiosnę robię generalne porządki w swojej pierdolnikowni i wtedy same się znajdą :D

Krótki wahacz pchany Ci odradzam. Pomiot kur..y i szatana, wyjątkowo się źle na tym jeździ, tyle, że fajnie wygląda.

Długi wahacz pchany - bdb do jazdy z koszem.

Up side down :D - do solówki

Ale nie solo tylko z wozkiem.

Adam M.

Oczywiscie w domysle byl wozek...Dla mnie nie istnieje ruski sprzed solo' date=' najweksza frajde daje mi jazda z zaprzegiem...

Krótki wahacz pchany Ci odradzam. Pomiot kur..y i szatana, wyjątkowo się źle na tym jeździ, tyle, że fajnie wygląda.

Długi wahacz pchany - bdb do jazdy z koszem.

Up side down :evil: - do solówki

Jezeli zawieszenie na krotkim wahaczu jest dobrze zrobione, to wcale nie jest takie zle - na szose, bo na teren ma troche za maly skok.

Najbardziej jestem zadowolony z dlugiego wahacza, i w terenie rewelacjia i na szosie komfort.

michal.. wiesz :D potrzebuje tego raczej szybko, przed chwilka wrocialm z warsztatu bo motor w koncu pomalowalismy! kolor cudo(cos b. podobnego do sahary) :evil: taki jaki chcielismy (mieszalismy farby...)

nie kaze ci szukac.. :D mozesz tez popytac kogos (jak masz ochote i czas...) dobrze znasz tego pawla kolo siedlc?

to ja zmienie ten topic co przykeiles. usune z tymi cylindrami a dam to z zawieszeniem. bedzie? no fakt.. robi sie smietnik.

Goska

Kurde, dwa tygodnie temu wywaliłem na śmietnik dnieprowskie lagi. Zardzewiały w nich rury i stanęły na mur, ale sprężyny i prowadnice miały dobre. Nie chciało mi sie tego rozbierać, więc wywaliłem całosć, a widzę, że mogłoby sie jednak przydac. Za Twoją determinację i oddanie sprawie- duże słowa uznania od starego piernika co sie tam kiedyś czegos czepił. Nie pomogę, ale powodzenia!!!

Gryf MC Poland

IRBIT a cos chcesz? jak tak to pisz bo we wtroek wujo jedzie do goscia i przy okazji nam kupi kilka rzeczy. ( chyba w lezansku gosc ma czesci do ruskow, zapomnialam :) wiem tyle ze na ł