krokodyl Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 mam pytanie -przywiozlem starego KTM 250 mx z Niemiec bez dokumentów co zrobic,aby to ubezpieczyc? po prostu w razie ....jezdzilm sam i smieszna sytuacja na poboczu policjant pyta o ubezpieczenie spisal nr ramy i zdziwl sie dlaczgo jestem zmeczony:) sytuacja dala mi do myslenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 5 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2006 jak bez dokumentow to juz chyba nic nie zdzialasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Pokrótce: jeżeli sprzęt ma homologację do jazdy po drogach publicznych to generalnie MUSI mieć ubezpieczenie nawet jeżeli nie ma dokumentów. W przypadku braku dokumentów własności polisę wystawia się na obecnego posiadacza.Inaczej sprawa przedstawia się z crossówkami które nie mają dopuszczenia do ruchu. Wówczas taki pojazd nie ma prawa poruszania się poza wyznaczonym torem crossowym i tym samym nie podlega normalnemu OC komunikacyjnemu. Można spróbować to obejść ale to już dłuższa historia. Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 Z tego co wiem motocykla crossowego nie można ubezpieczyć bo nie ma chomologacji, a co do AC to też nie można tego zrobić ponieważ jest to sprzęt "wyczynowy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 6 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2006 z tego co ja wiem to mozna :D wejdz na forum motox.pl i tam jest o tym. Poprostu piszesz do PZU czy innego zakladu prosbe/podanie ze masz pojazd ktory nie podlega homologacji i chcialbys wykupic na niego polise OC koszt na rok to okolo 100 zl ;) pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi