goncior Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Tez jestem na etapie poszukiwania..juz od jakis 3 mc..Serce mowilo CB 1300, rozum GSX 1400 ale po wielu dosiadkach tylek powiedzial XJR 1300 a serce i rozum staraja sie jakos dostosowac..pozatym prase XJR ma dobra.. ;) Niestety z braku dobrych egzemplarzy z rynku wtornego bedze sie raczej sklanial ku nowce..ostatnio widzialem w cenie 26 000 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Te za 26 tysięcy to prywatnie sprowadzane motocykle. Niestety jest problem z ich gwarancyjnymi serwisami bo z tego co się orientuję to gwarancji udziela sprzedający i w razie co w ramach gwarancji możesz naprawić tylko u niego lub wcale,a le biorąc pod uwagę różnicę ceny motocykla salonowego a tego, o którym mówisz to nawet jak za część czynności przeglądowych zapłacisz to i tak będziesz do przodu bo olej, klocki, filtry to samemu można sobie zmienić. Uważam, że dobrze celujesz zarówno jęsli chodzi o moto jak i źródło zaopatrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goncior Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Mam cicha nadzieje ze jak kupie takie nowe moto i bede o nie dbal to ta gwarancja minie bedzie do niczego potrzebna.. :cool: ..pojawilo sie tylko jedno ale...wczoraj wyczytalem z penego szanownego pisma ze XJR przy wcisnieciu "nawet delikatnym" klameczki hamulca w zakrecie ma tendencje do BARDZO szybkiego prostowania i wynoszenia z zakretu..PRAWDA LI TO..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 wydaje mi sie ze te opinie testerow bierzecie zbyt doslownie , w praktyce ni jak sie maja do rzeczywistosci , troszke dystansu zachowajcie do testoww gazetach , moim zdaniem nie sa zbyt obiektywne. lepiej posluchac ludzi ktorzy na moto jezdza tak jak my czyli zwykli uzytkownicy . powiem tylko tyle ze np inazuma uwilbialem wchodzic w zakret na dochamowywaniu az do konca i na wyjscigaz na max i pieknie ja z zakretu prostowalo. trzymala sie drogi jak przyklejona , na gixerku juz tak sie nie udaje mi zrobic . ;) Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 ..pojawilo sie tylko jedno ale...wczoraj wyczytalem z penego szanownego pisma ze XJR przy wcisnieciu "nawet delikatnym" klameczki hamulca w zakrecie ma tendencje do BARDZO szybkiego prostowania i wynoszenia z zakretu..PRAWDA LI TO..? A cóż to za czasopismo? Ja nic takiego nie zauważyłem podczas hamowania w zakręcie. Wprawdzie staram się tego unikać i w zakręt wchodzić już z odpowiednią prędkością ale nie powiem, że nigdy w zakręcie nie hamowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goncior Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 (edytowane) A cóż to za czasopismo? Ja nic takiego nie zauważyłem podczas hamowania w zakręcie. Wprawdzie staram się tego unikać i w zakręt wchodzić już z odpowiednią prędkością ale nie powiem, że nigdy w zakręcie nie hamowałem. To byl artykul, zescanowany z jakiejs gazety, znalazlem go na portalu, ktory reklamujesz...bodajrze gdzieś w tym jest to napisane.. :crossy: http://www.yamahaxjrclub.pl/kat1/XJR1300-07.pdf Edytowane 19 Stycznia 2009 przez goncior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Jest rzeczywiście taka wzmianka pana Dziawera, tak samo jest wzmianka,że XJR-ą można pokusić o power-slidy. Wg mnie bzdura, tak samo jak wyniki testu spalania. Jak pewnie sporo ludzi wie pan Dziawer sprawdza głównie motocykle pod katem stawiania na koło przednie i tylne, i takie tam wygłupy, jak jazda ile fabryka dała. Codzienna jazda na tym nie polega. Co więcej w tym roku podczas zlotu XJR pojechaliśmy na tor kartingowy i tam każdy kto chciał mógł się sprawdzić w zakrętach właśnie. Nikt jakoś nie narzekał na podnoszenia moto i wyjazd z toru podczas dohamowania w zakręcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goncior Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 He he...wiec po kiego ch... wypisuje takie bzdury w swoim artykule skoro jego priorytety i kryteria oceny sa kompletnie rozbiezne z kryteriami codziennego uzytkownika. Moim zdaniem najceniejsze byly by testy prowadzone dwutorowo, przez doswiadczonego motocykliste (najlepiej jakiegos zawodnika sportowego) oraz przez zoltodzioba ktory odzwierciedlal by umiejetnosci okolo 75 % polskich motocyklistow ktorzy niekiedy dosiadaja takich maszyn pierwszy raz. Mysle ze wtedy testy zyskaly by na tresci i na miodnosci oraz zadowolilyby wieksza grupe odbiorcow. :crossy: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Taki już Pan Dziawer jest, a ja z tego powodu nie czytuje jego testów i artykułów. Na portalu i forum, do którego odnośnik już znasz, jest spore środowisko ludzi z Poznania, które dosiada XJR-ek. Możesz odczytać gdzie i kiedy się spotykają, podjechać tam i sam zapytać o opinie i doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goncior Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Czy nowa XJR mozna kupic wyposazona w ABS..? I jak byscie mieli kupowac nowke centralnie prosto z salonu...XJR albo B12 to co byscie bardziej polecili..? GSX jest raczej za drogi dla mnie (nowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulka Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 gsx1200 od 2003 jest niedostepny. a 1400 to nie inazuma tylkocalkiem inny sprzet .ale wybralbym jego wlasnie. potem xjr ale tylko dla klasycznego wygladu Cytuj dr750big ,hd evo 1340 ratrost ,gsxr 1100 91' , ram hemi 5.7http://www.bikepics.com/members/kulka/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goncior Opublikowano 29 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 gsx1200 od 2003 jest niedostepny. a 1400 to nie inazuma tylkocalkiem inny sprzet .ale wybralbym jego wlasnie. potem xjr ale tylko dla klasycznego wygladu ..wszystko fajnie ale GSX 1400 wypada za drogo..w gre wchodzi tylko XJR i B12..oczywiscie jak sie zdecyduje na nowke..bo jak narazienie znalazlem jeszcze uzywki godnej uwagi.. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YARECK Opublikowano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2009 Jeśli chodzi o cenę motocykli salonowych to zdecydowanie najkorzystniej wychodzi B12, niemniej nowy B12 to już nie olejak. XJR w przystępnej cenie można kupić u prywatnego importera. XJR z ABS-em nie kupisz, nie ma takowych po prostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zbycho Opublikowano 31 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2009 Jest rzeczywiście taka wzmianka pana Dziawera, tak samo jest wzmianka,że XJR-ą można pokusić o power-slidy. Wg mnie bzdura, tak samo jak wyniki testu spalania. Można ... a najlepiej wychodzą na pożyczonym sprzęcie :icon_mrgreen: . Niezły też jest redakcyjny. Rzecz w tym aby ktoś inny płacił za naprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goncior Opublikowano 2 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2009 Czy ma ktos moze namiary na historie modelu XJR..? Najbardziej interesuje mnie kiedy wypuszczono ostatni model z 2iema rurami wydechowymi i jakie byly zmiany pozniejsze.. Docelowo szukam czarnej nowki na podwojnym wydechu..podobno jest to jeszcze mozliwe.. ;)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi