Skocz do zawartości

Ciuchy firmy Funt & co - co sa warte?

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam od nich koszulkę i wytrzymała sporo, jedynie po pewnym czasie wyblakła na plecach od słońca. Teraz w drodze do mnie jest kurtka od nich, więc napiszę coś o kurtawie jak przyjdzie. Mam nadzieję, że się nie zawiodę :P

• 3 miesiące temu...

siemka

kupilem od nich kurtke i spodnie. Jakość oceniam dobrze. Jak na razie nic się nie porwało. Ciuchy są bardzo wygodne i dobrze chronią przed wiatrem i deszczem-jechałem w ścianie deszczu z Kabat na Białołękę i przemokły mi tylko rękawiczki- nie od Funt&Co :icon_twisted:

witam, ja kupiłem spodenki textylne, spodenki są dobrze skrojone, wygodne, trzymają ciepło, posiadaja protektory itp. Dałem 290 pln. Uważam że jeśli ktos szuka niedrogich ciuszków, ale dobrej jakoosći to polecam.

Ja niedawno testowalem ich nowy model - kurtka KR12. Polaczenie teksow i skory - a wiec nowa moda 2006.

Generalnie kurtka bardzo ciekawa. Jakosc nienaganna, miekki kolnierz, skorzane wykonczenie w nadgarstkach. Duzy plus za system wentylacji: 2 przednie wloty i jeden na plecach (wszystkie zamykane na zamek) dmuchaja solidnie nawet w czasie jazdy po miescie. Plus takze za dostep do wewnetrznej kieszeni przy zalozonej podpince. W czasie deszczu nie trafilo sie aby przemokla.

Minusy - w zasadzie dwa: mala pojemnosc kieszeni i badziewne ochraniacze.

Rozmiar kieszeni bardziej przypomina sportowe modele kurtek: do zewnetrzych to najwyzej komorke i klucze wsadzisz, a portfel miesci sie tylko w wewnetrznej kieszeni (ta z kolei nie posiada zadnego zamkniecia).

Ochraniacze natomiast sa cienkiej jakosci: polotwarte, piankowe i strasznie miekkie. Szefostwo Funta troche pienilo sie odnosnie moich zastrzezen co do jakosci ochraniaczy. Ktos od nich twierdzil, ze nawet na wlasnej skorze je przetestowal. Ja jakos mam mieszane uczucia szczegolnie do ochraniacza plecow, ktory wyglada jak cienka gabka.

Tutaj macie szczegoly: http://www.skutery.net/akcesoria-produkt.asp?id=126

Za caloksztalt jednak wysoka nota. Obecnie KR12 stala sie moja kurteczka codziennego uzytku. Kurcze - zmieniam te ciuchy motocyklowe jak baba... :icon_twisted:

Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/]