Stan Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 ok ale jest to moje subiektywne odczucie uzywana honda vfr w cenie nowej multistradyf 650 dakar - ekonomiczny, transalp 650 moto nie do zajezdzenia konstrukcja tak sprawdzona ze opisy wypraw ludzi ktorzy na tym sprzecie objechali kawal europy nie robia wrazeniaV stromy obydwa w nieduzych pieniadzach mozemy dostac dojrzala konstrukcje ktora mi osobiscie bardziej sie podoba, moze nie powala ale jest to znakomity sprzet do turystyki co najwazniejsze znacznie tanszy i latwiej osiagalnywydaje mi sie ze TDM 900 jest ladniejszym motorem prezentujacym lepsze parametrydla nakeda np monstera, hornet 600 bedzie o wiele mocniejszym odpowiednikiem i tanszym; kawa z 1000 rowniez,yamaha fz6, powiedzmy ze tymczasowo tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 stan, zapewne wszystkie wymienione przez ciebie modele maja sens. cenowo nie jestem w stanie nic powiedziec bo sie na polskich cenach nie znam ale jeden argument moge to tylko wytoczyc:gdy kupujesz ducati, guzzi, aprilia, mv agusta - nie zapominajmy o triumph (nawiazuje tu do rownoleglego watku) - kupujesz motor potocznie nazywany "elitarny" pochodzi on z firmy ktora ma za soba tradycje, historie itd itd wtedy gdy pasja wchodzi w gre, zdrowy rozsadek przestaje sie liczyc. i jest calkiem mozliwe, ze jeden, poniektore lub nawet wszystkie wymienione przez ciebie modele sa bardziej atrakcyjna oferta niz ducati - ale zaden z nich nie jest.........no wlasnie, ducati skoncentrujmy sie na bliskim mi modelu monsternowy gdy wyjechalem nim ze sklepu kosztowal 15k - za te same pieniadze moglem kupic R6 lub cbr 600rrba, za 1.5k mniej moglem miec nowego triumph daytonakazdy z tych motorow "objezdza kolka" wokol mojego ducati; kazdy jest mocniejszy, szybszy, ma lepsze hamulce itdale mnie osobiscie zaden z nich nie podchodzi - kazdy jest inny i dlatego na lamach takich wlasnie forum wymieniamy opiniewg mnie dzwiek ducati nie ma sobie rownego; szczegolnie gdy ma termi uklad wydechowy, klekotanie jego suchego sprzegla (czego ja niestety nie mam) dla niewprawnego ucha brzmi jak sieczkarnia a dla ducatisti jest to symfoniamoge tak pisac i pisac az czytajacy to usna - co chce powiedziec ze dokananie wyboru "ktory ducati" jest sprawa indywidualna - ale fakt ze ktos chce kupic ducati sprawia, ze jaki bys argument nie wytoczyl - sluszny lub nie - nie odwiedzie on potencjalnego kupca od zostania dumnym posiadaczem "wloskiego zlomu" melvin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 10 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2006 A cena ?? Jak myślisz warto ?? Czy dalej szukać ? no i na czym stanelo z tym ex-milicyjnym ducati? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 oczywiscie ze sie z Toba Melvin zgadzam ale jak ktos kupuje japonie to wcale nie znaczy ze jest bezdusznym chlopem ktory wybral motor bo ma wiecej koni mechanicznych ... :) kazdy przytoczyl swoje racje a prawda jak zawsze lezy posrodku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 to juz nawet nie tyle chodzi o to gdzie lezy prawdaale jest to popularny punkt widzenia ze jezeli ktos chce miec motor ktory jest szczytem techniki, ma wszystkie najnowsze rozwiazania, generalnie jest niezawodny w eksploatacji - ta osoba bedzie szukala motoru japonskiego bo w europejskim tego nie znajdzieale gdy parametry mechaniczne nie sa dla potencjalnego nabywcy najistotniejsze, gdy chce by jego motor mial wiecej niz super-duper technologie - wtedy ta osoba zaczyna rozwazac modele europejskiedo tego dochodzi snobizm, chec posiadania czegos co nie jest tak popularne, ma historie, renome itd....jestem temu winny i sie do tego przyznaje zaparkuj podstawowego najtanszego ducati monster 620 kolo czarnej R1 i patrz na reakcje przechodniowze nie wspomne, iz gdy zrobisz "wrrruum, wrrruum" ducati, to dzwiek jaki z siebie wyda sprawia ze wlascislel R1 musi przejechac cala ulice na jednym kolku zeby go przelicytowac :) tak juz jest i ani ja tego nie wymyslilem ani tez nie jestem tego w stanie zmienicgdybys chcial kupic mv agusta w limitowanej edycji tamburini (300 szt) musialbys tu dac 70k gdzie wspomniana wczesniej R1 kosztuje 20kczy mv jest ponad 3x lepsza od R1? z pewnoscia nie. nawet standardowa mv nie jest w stanie dorownac R1 na papierze. ale jest to "sex na kolkach", "motor marzen" i jako calosc jest bardziej ponetny niz R1 - dla jednych - bo inni wydadza swoje 20k i beda w garazu mieli rakiete ktorej nic na drodze nie dorownac; chyba ze umiejatnosci jazdy wlasciciela nie ida w parze z zasobnoscia jego portfela a fakt ze ktos kupuje japonskiej produkcji motor nie czyni go bezdusznym chlopem lecz wskazuje na osobe ktora jest raczej realistyczna i chce za swoje pieniadze otrzymac technicznie najlepszy dostepny w danej chwili produkt .........ja do tych osob nie naleze i dlatego jezdze ducati. a to ze oprocz 15k ktore wydalem na motor wydalem ponad drugie tyle na bling swiadczy ze choroba ducati udzielila mi sie totalnieroznych bozia ma lokatorow .......... ducati monster S2R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCAND Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 Szukam dalej :crossy: zastanawiam się jeszcze nad Triumphem, ale mam do dyspozycji ok.12 koła i to już po maksymalnym wysiłku i z małym zaciągnieciem u ojca :) Ale chyba jeszcze troche pozbieram i po zimie wznowie poszukiwania :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 ...Ale chyba jeszcze troche pozbieram i po zimie wznowie poszukiwania :) ja mysle ze to jest rozsadne rozwiazanie. nie ma sie do czego spieszyc biorac pod uwage ze u was zima za pasemda ci to czas zebrac wiecej funduszy i precyzyjnie wybrac marke/model ktory cie zadowoli jezeli kontemplujesz triumph to odpowiednikiem monster byl by speed triple. obecny egzemplarz; ktorym zreszta mialem przyjemnosc jechac; ma swietne recenzje ale jest poza twoim zasiegiem finansowympoprzedni model mial mniejsza pojemnosc silnika i tendence do czestego spedzania czasu w warsztacie naprawczym........prosze do mnie nie strzelac - powtarzam przeczytane w magazynach opinie ale rozwaz model ST jako alternatywe; nie jest to ten sam typ co monster ale swietny model turystyczny o doskonalej reputacji wyglada na to, ze czeka cie "pracowita" zima........powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 fakt faktem do mnie historia harleya nie przemowila i nie bralem go nawet pod uwage bo nie chcialem motocykla na pasdokladnie jest tak jak mowisz ja patrzylem przedewszystkim na parametry techniczne i relacje jakosc/cena patrzylem i patrze, moze kiedys tez zostane snobem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 patrzylem i patrze, moze kiedys tez zostane snobem :clap: mlody gosc jestes, wszystko przed toba :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 ......ale jak mowie - ja nie znam waszych ani cen ani warunkowdla przykladu popatrz co by ci kupilo ok 20.000PLN .......... NA SPRZEDAZ'02 Ducati Monster 620 ie - 28 K - - AUD $8500Custom dual headlamp - Angel EyesDucati performance chipDucati performance Remus pipesBar end mirrorsTailchopNew rear tyre, almost new front tyreNew chainsuper cleanMajor service just done and always serviced from Gowanlach Ducati Za 620ie z 2002 r. tyle kasy to sporo. Ja mam na sprzedaż ciut taniej 800-kę z 2003 r. Cena wyjściowa 20 000 zeta ale mogę się potargować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) Ja mam na sprzedaż ciut taniej 800-kę z 2003 r. Cena wyjściowa 20 000 zeta ale mogę się potargować... twoj to wieksza pojemnosc, suche sprzeglo i o rok mlodszy modelmne to osobiscie nie dotyczy, to gloszenie wpadlo mi tylko w oko na moim DML forum; czy to dobra cena to tez nie wiem. pokazalemm to tylko bo wydawalo mi sie ze 14k za ex-milicyjnego gruchota to troche duzo; ale moze jestem w bledzieposlij scand e-mail - moze sie dogadacie pomimo dysproporcji pomiedzy twoja cena a jego obecnym funduszem jak chcesz dla ciekawosci zobaczyc po ile chodza motory na antypodach to tu sa 2 najwieksze internetowe miejsca zprzedazy www.bikepoint.com.au www.bikesales.com.au psforza ducati .......... GO LORIS Edytowane 11 Września 2006 przez melvin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 800setka ma mokre sprzęgło!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 (edytowane) 800setka ma mokre sprzęgło!!!!! absolutna racja paweel - teraz po zalozeniu okularow widze ze mowimy o 800cc a nie 900cc :) wybacz pomylke staremy wydze melvin pspowinienim wiedzic po zaplaceniu +/- $100 za pomalowanie oslony mojego mokrego sprzegla Edytowane 11 Września 2006 przez melvin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweel Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 ja bym ci poamlował za 20$:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melvin Opublikowano 11 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2006 ja bym ci poamlował za 20$:clap: + $2k za bilet - hmm, to jest oferta nie do odrzucenia...........bede to mial na uwadze gdy sie kiedys wyloze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi