KingRider Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 używki- niee... do jakichkolwiek motocykli zawsze kupowałam nówki, bez stresu o ich przeszłość. Pirelli mam z przodu i nie narzekam i jakoś tak jestem do nich przekonana. Natomiast o Michelinach równiez słyszałam dobre opinie od znajomych. Narazie przeglądam oferty i cenowo wychodzi tak samo... e chyba to bedzie Pirelka :icon_mrgreen: Przed kupnem SS, w Bydgoszczy stał na sprzedaż 749, przyjechał mój ojciec do domu z tą nowinką. Mówił, Kinia stoi świetny Ducat tylko,że żółty, ale nie wiem jaki to model... chyba ma takie dwie lampy w pionie :buttrock: Pomyslałam, świetnie byłoby zobaczyć go na żywo...chociaż nigdy zbytnio nie podobal się mi i w dodatku żółty :/ Wsiadłam w auto i pojechalam. Na miejscu, byłam mile zaskoczona, lampy nie zraziły mnie swoim wyglądem, jak i kolor. Gościu który sprzedawał, dodał w nim karbony, wymienił wydechy na Leo Vince. Gadał bosko na tych wydechach, technicznie i wizualnie idealny, po zejściu z ceny wyszło 23 tys. Zauroczyłam się tym sprzęcikiem. Oczywiście rozwinął się temat o Ducach, przegadaliśmy troche czasu. Postanowiłam go kupić, ale warunkiem kupna była sprzedaż Suzuki Gs' którą wtedy jeździłam. Niestety ze sprzedażą bujałam się troche, a w między czasie pojawił się rozsądek o słabszym i tańszym Ducacie. I tak zmieniła się decyzja. Czasami jeszcze o nim pomyśle, poprostu jak zobaczyłam na żywo 749 zmieniłam o nim zdanie :icon_mrgreen: pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuBBeN Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 nie było mnie "kilka stronek" :icon_rolleyes: ale zajefajne zdjęcia z wypadów no i junaczek pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duke75 Opublikowano 5 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Jeździłem kilka sezonów na Michelinach Pilot Sport i były dobre ale potem zmieniłem na Pirelli Diablo i powiem tak: rewelacja. Teraz jeżdże tylko na Diablo. O Dragonach raczej nic dobrego nie słyszałem a Pilot Road możesz porónywać do Pirelli Diablo Strada bo to ta sama klasa opon turystycznych. Polecam Diablo ale nie Dragony!!! Cytuj DESMOBSESSION DOC POLSKA www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Jeździłem kilka sezonów na Michelinach Pilot Sport i były dobre ale potem zmieniłem na Pirelli Diablo i powiem tak: rewelacja. Teraz jeżdże tylko na Diablo. O Dragonach raczej nic dobrego nie słyszałem a Pilot Road możesz porónywać do Pirelli Diablo Strada bo to ta sama klasa opon turystycznych. Polecam Diablo ale nie Dragony!!! A ja też mam Diablo :eek: i nie narzekam Czasem tylko ten "diablo" z Pirelli w mnie wstępuje........i muszę toczyć z nim walkę :icon_razz: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyja Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 No i nie wytrzymałem, musiałem wkońcu przejechać się bydlakiem choć pogoda słaba w Toruniu (ale chociaż nie padało)Dopiero teraz po ponad tygodniu mogłem posłuchać jak monster gada na wydechach przerobionych przez Edzia , muszę powiedzieć że jest super, niski basowy odgłos nie przypomina w niczym seryjnych remusów, jest miło dla ucha podczas przyśpieszania jak i podczas odjęcia gazu. Najlepiej słychać na postoju oraz podczas dawania gazu tak do 6000/min Przeróbka nie była mocno skomplikowana i dla kogoś z paroma narzędziami nie powinna stanowić problemu, o resztę możecie pytać Edzia choć już kiedyś był tu jakiś link odnośnie tej przeróbki.Jak będzie lepsza pogoda to nagram filmik z dźwiękiem i gdzieś tam wrzuce do posłuchania :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingRider Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 szyja, o może jakieś spotkanie w weeked?? jesli nie bedzie padac, wyprowadze maszyne na spacer. Ciekawa jestem tych wydechów :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 No wlasnie, ja tez o tym myslalem :bigrazz: :icon_twisted: Tu link: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...0entry1323355 Dluuuuuuuuugi weekend sie zapowiada i pogoda ma byc ladna, wiec moze jakis dalszy wypadzik ??? :biggrin: ps. franek, kupujesz tego klekota z Garwolina ? :smile: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 (edytowane) ps. franek, kupujesz tego klekota z Garwolina ? :lalag:Z Garwolina czy z Konina, kupię coś nim przyjdzie zima :crossy: używki- niee...Masz rację, też już nie piję i nie jaram :biggrin: Edytowane 6 Listopada 2008 przez franekfilm Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
desmojaro Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Masz rację, też już nie piję i nie jaram :biggrin: Ale wciągasz nosem... kawę... :crossy:są na to dowody... :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Potwierdzam, potwierdzam ;-] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyja Opublikowano 6 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 szyja, o może jakieś spotkanie w weeked?? jesli nie bedzie padac, wyprowadze maszyne na spacer. Ciekawa jestem tych wydechów :) sobota niestety praca ale w niedzielę jak będzie pogoda to jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Ale wciągasz nosem... kawę... :buttrock:są na to dowody... :icon_biggrin: Potwierdzam, potwierdzam ;-] Zdrajcy. :clap: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balzac Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Witajcie, wziął się i padł akumulator. W motocyklu jest tylko rok, a kilka dni temu zauważyłem że cieknie z niego elektrolit. Szybciutko go wymontowałem i trzeba coś jeszcze szybciej kupić bo sezon ucieka :biggrin: Co kupić? Macie jakieś linki ?Tylko nie ten Storm z allegro bo ten właśnie padł. Powinienem go reklamować, ale nie mam sił, żeby ze sprzedawcami z allegro się chandryczyć :buttrock: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Co kupić? Macie jakieś linki ?Przyjacielu, dla Ciebie wszystko :http://aukcja.onet.pl/search.php?string=li...=0&encoding=iso :buttrock: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 8 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Witajcie, wziął się i padł akumulator. W motocyklu jest tylko rok, a kilka dni temu zauważyłem że cieknie z niego elektrolit. Szybciutko go wymontowałem i trzeba coś jeszcze szybciej kupić bo sezon ucieka :biggrin: Co kupić? Macie jakieś linki ?Tylko nie ten Storm z allegro bo ten właśnie padł. Powinienem go reklamować, ale nie mam sił, żeby ze sprzedawcami z allegro się chandryczyć :buttrock: Pozdrawiam Hmmm...czuje sie troche winny bo polecalem Tobie tego goscia z Alledrogo....ale to bylo zanim tez mi nie zaczal 'siadac'- sam musze wymieniac ;-[. Nie polecamy Storm'ow zelowych z Allegro! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi