Świeżak Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Wisi już na allegro co najmniej ze 2 miesiące. Więc albo to jakiś feler, albo popyt na Monstery ustał :) Tak na pierwszy rzut oka wszystko ładnie, tylko czemu bak jest bez napisu Ducati? Nom... I jak by tylnego blotnika brakuje. Ja rozumiem, ze to taki choptail, ale jak to dodac do zbiornika bez naklejek i kiepskich fot to chyba warto sie zastanowic i dokladnie obejrzec sprzeta.Pozostaje przy twierdzeniu, ze co tanie to drogie. Czasem lepiej odzalowac jeszcze troche grosza, ale za to zyc i jezdzic w poczuciu pewnosci. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
troublemaker Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Odezwał sie znawca od drutowania..... :) w tych rocznikach trafiały sie nalepki na zbiornik i BOCZKI bo tam tez brakuje.A co do braku błotnika w Londynie jezdża bez przedniego w monsterach może w szwajcu pastuchy jeżdza bez tylniego........ja bym moto oblukał Szwajcaria to kopalnia dla ambitnych miłosników motoryzacji trafiają sie naprawde ładne rzeczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 19 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 (edytowane) Noooo- wlasnie kiepskie doswiadczenia mamy z motocyklami ze szwajcarii, a Ducati w szczegolnosci- znajomek nie opanowal problemu ze swoim 748 do dzisiaj- co prawda jest na dobrej drodze do konca klopotow, ale koszty i max wkurw... byly naprawde b. duze- a proponowalem mu swego Klekotka- za drogo mu bylo, a teraz juz kosztuje ponad 3 tys wiecej od mojego i dalej nie jezdzi...a 2 kolega kupil 916 ze Szwajcarii w "worku" chodzil ten sprzet po calej Polsce, i tez duzy problem z nim bedzie- bo trzeba kupic na moja kalkulacje P8 + zestaw czujnikow, a chcielim odkupic go na czesci- no coz milosc do Ducow jest silniejsza niz rozsadek- a przeciez moglby se kupic za nasze piniadze porzadnego Ducata na chodzie...Zreszta niezaleznie od kraju z ktorego sciagniety jest sprzet- wymagana jest rozwaga- najlepiej kupowac od rekomendowanej firmy...to tak samo dotyczy zreszta nie tylko Ducartow...Ja tam czesto dziwie sie dlaczego ludziska kupuja motocykle od gosci co 2 razy do roku zmieniaja nr telefonow itp... popatrzcie przyklad Motostodoly- tam Rycho jak byly pierwsze komorki- kupil se jeszcze pamietam taka cegle i ma ciagle ten sam numer telefonu...Dobra u nas pogoda nie tegies...ale moze wyskocze na godzine posmigac na Klekocie...Trzymajta sie Pozdr. Janek 748 S. No i przejechalem sie dzisiaj Klekotem chociaz pogoda na poczatku nie nastrajala zbyt optymistycznie, zrobilem moze niewiele- bo cos nieco ponad 100 km ale dodatkowo Drgawka350- 50 km no z Ryskiem i Janem pianino przywiezlismy do domu (dla mej coreczki)- czyli dzien nieco szalony byl:-))) ale sie Djuczkiem jezdzi- ze serce sie raduje - z tego wszystkiego jeszcze Klekotem 20 okrazen dookola Ryska szopy zrobilem:-)))- tak sie z jazdy cieszylem...a i deszczyk mnie po drodze zlapal- ale maly- slowem dzionek nie byl zmarnowany...Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Edytowane 19 Października 2008 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Zreszta niezaleznie od kraju z ktorego sciagniety jest sprzet- wymagana jest rozwaga- najlepiej kupowac od rekomendowanej firmy...to tak samo dotyczy zreszta nie tylko Ducartow... Zgadzam się w 100%.Dostałem odpowiedź od sprzedawcy- są kwity, wymienione usterki :"brak manetki hamulca przedniego,zarysowany wydech z prawej strony,zarysowane to cos przy manetce hamulca przedniego,od transportu na baku na wielkosci 2cm jest rysa. z lewej strony mocowanie wydechu jest pospawane (tak juz kupiłem i sam tego nie widziałem) akomulator nowy ale rozładowany!!!!! dokumenty: faktura szwajcarska kupna sprzedazy, brif,( wszystkie dokumenty przetłumaczone) faktur z przegladów nie posiadam." Na razie wygląda ok, zobaczymy co dalej.Czy ktoś z kolegów może rzucić okiem osobiście??? Moto w Białymstoku. Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Jak to od tej firmy ktora mam na mysli- to lepiej sobie daruj...Szukaj lepszego sprzeta- lepiej wiecej dac za motocykl, ale kompletny i w dobrym stanie...a Bialegostoku rozne sie sztuki trafialy- a potem do nas na warstat...najbardziej mnie wkurza niedbalstwo i prymitywizm sprzedajacych- ktorzy z braku oryginalnej czesci- dodaja nietypowe, miekkie sruby od "pluga", albo blachowkrety, itp...jak najmniejszym kosztyem "picuja" motocykl- aby opylic i o nim zapomniec- niech sie nastepny frajer martwi- unikajcie takie firmy- latwo poznac- po nietypowych zwyklych srubach ...Pozdr. Janek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 20 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 (edytowane) ..Szukaj lepszego sprzeta.. Lepszego już mam, śrubek nieoryginalnych też w nim dużo, ale wkręcanych własnymi ręcami i z głową :wink: Białystok niedaleko, Motostodoła zresztą też. Oczekujcie jutro czarnego Duka, jadę na wycieczkę :) lepiej wiecej dac za motocykl, ale kompletny i w dobrym stanie... Kompletny mnie nie interesuje, i tak będę robił go wg własnego projektu. Ważne jest, aby był legal, miał ok silnik, ramę, zawieszenie. Reszta w moich rękach.. Edytowane 20 Października 2008 przez franekfilm Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 A o ktorej przyjedziesz- ja w domu jestem ok 17 tej- pogadaliby moze o Ducatach:-))) u Ryska...tylko wez aparat...tel do Rycha :0606814703, do mnie(ale odbieram po robocie- po 16-tej): 0889 90 32 58Jedwabne jest 20 km za Lomza - jak chcesz zajechac do Motostodoly po Bialymstoku- to w miejscowosci Wizna skrecasz na Jedwabne i za tablica Jedwabne skrecasz w szutrowke po lewej i jedziesz nia do Ryska ok 1,2 km teraz przez m.in strumyki ...a do salonu w samym Jedwabnem to wjezdzasz na droge na miejscowosc Przytuly i szukasz na ulicy Przytulskiej po lewej na podworku beda staly "sztrucle" - jak Rusalka bedzie to mozesz wejsc i ogladac nawet w garazu, a jak nie to Ryska popros...napisalem to w razie- jak nie bede mogl pelnic roli przewodnika...Jak w strone Bialego bedziesz jechal z Lomzy i po drodze chcesz wstapic do Motostodoly skrecasz za miejscowoscia Piatnica na Bialystok potem po ok 200 metrach po rondzie skrecasz z Bialostockiej na Jedwabne i grzejesz az dojedziesz do centrum i wtedy do Rycha to trza jechac na Wizne i przed koncem Jedwabnego naprzeciwko Gimnazjum jest w/w droga szutrowa...latwo poznac bo duzy slup transformatorowy prawie na niej stoi...a do Rusalki to wiadomo na Przytuly...Jak sie wybierasz to juz dzisiaj dzwon do Rycha i daj mu znac...Pozdr. Janek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świeżak Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 (edytowane) Hej Janek! Troche oblukalem materialow odnosnie rzedowek i v-ek - nic nie pisza ze pojemnosc ma byc dwa razy wieksza zeby miec podobne parametry. Wg mnie wystarczy pojemnosc o 20-30% (a moze nawet mniej) wieksza zeby moc byla identyczna, a moment jest wiekszy przy tej samej pojemnosci. Tak naprawde rozbija sie wg mnie o koszty produkcji i stopien kompilkacji - dwie glowice itp. A mniejsza moc wynika glownie z mniejszych predkosci obrotowych osiaganych przez V-ki (mowie tu o Ducati vs Japan) M Edytowane 21 Października 2008 przez Świeżak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franekfilm Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 A o ktorej przyjedziesz- ja w domu jestem ok 17 tej- pogadaliby moze o Ducatach:-))) O 17.00 najpóźniej muszę być z powrotem.Na razie nie mogę się skontaktować z gościem od Duka w Białymstoku. Tak czy inaczej jutro zadzwonię, cobyś nie czekał :icon_mrgreen: Cytuj http://toniekoniecdrogi.wordpress.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuBBeN Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 czy ktoś ma jakieś instrukcje montażu stelażu lub bocznych stelaży Givi do multistrady bo chciałbym se takowe zrobić ponieważ nowe org. troszke kosztują a nie ukrywam że z kasą troszkę cienko lub może ktoś takowe może w wawie zrobić. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basix Opublikowano 21 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Kto przeciskał dzisiaj się w korku czarną S2R'ką ok. 17.10 ulicą Poleczki w kierunku Puławskiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
www Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Ostatnio parkujac kolo innych moto, zdarza mi sie porownawczo zauwazyc, ze wysokosc siodla innych jest troche wieksza niz w moim st2. Powinno byc u mnie 82cm a wyglada na to, ze nie ma nawet 80cm i w ogole caly tyl jakis taki oklapniety... Poza tym, jak stawiam duka na bocznej nozce, to stoi w bardzo malym przechyle, tak ze troche sie boje, ze jakis silniejszy wiatr postawi go calkiem w pionie i w koncu zaliczy glebe z drugiej strony :icon_mrgreen: Powodem obu tych spraw moglo by byc obnizenie sie moto spowodowane scisnieciem sprezyny (tylne zawieszenie). Tylko ze to chyba niemozliwe, w koncu stal to nie plastelina. Ostatnio planuje skrocenie nozki bocznej, ale z drugiej strony zdrowy rozsadek podpowiada mi, ze tego typu ostateczne dzialania to nienajlepszy pomysl. Moze ktos z st2-owcow powie mi cos madrego na te moje spostrzezenia, jak to u was wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyja Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Witam wszystkich.Udało mi się wreszci to wszystko przeczytać co tu piszecie i muszę powiedzieć że sporo się dowiedziałem, a zajęło mi to miesiąc. Od miesiąca jestem posiadaczem M900 z dwoma ślipiami (pewnie większości się to nie spodoba) i sam nie wiem czy lepiej wygląda z jednym czy z dwoma, zależy od dnia. Jeśli chodzi o jazdę jest super nawet się nie spodziewałęm że 78KM może tak miło zaskakiwać.Teraz jeszcze wycieczka do Edzia do modlina na mały "tuning" wydechów po czym można straszyć dzieci i staruszki na ulicach, zostaje jeszcze parę rzeczy do zrobienia w zimę (motorek z angli i to widać ) i na wiosnę mam nadzieję że będzie dużo lepiej. Pozdrawiam wszystkich a tu strona ze zdjęciami niestety jakość słaba bo miałem tylko przy sobie tel.http://bikepics.com/members/extremeszyja/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 Witam wszystkich.Udało mi się wreszci to wszystko przeczytać co tu piszecie i muszę powiedzieć że sporo się dowiedziałem, a zajęło mi to miesiąc. Od miesiąca jestem posiadaczem M900 z dwoma ślipiami (pewnie większości się to nie spodoba) i sam nie wiem czy lepiej wygląda z jednym czy z dwoma, zależy od dnia. Jeśli chodzi o jazdę jest super nawet się nie spodziewałęm że 78KM może tak miło zaskakiwać.Teraz jeszcze wycieczka do Edzia do modlina na mały "tuning" wydechów po czym można straszyć dzieci i staruszki na ulicach, zostaje jeszcze parę rzeczy do zrobienia w zimę (motorek z angli i to widać ) i na wiosnę mam nadzieję że będzie dużo lepiej. Pozdrawiam wszystkich a tu strona ze zdjęciami niestety jakość słaba bo miałem tylko przy sobie tel.http://bikepics.com/members/extremeszyja/ Heh, ciekawy Dukerres, witaj w klinice dla nieuleczalnie chorych ;-]. Mam nadzieje, ze sie szybko zaprzyjazdnisz z Kinga i Arturem z Piernikowa ;-] Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basix Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 [/b]szyja ubiegłeś mnie :D Sam miałem ochotę na tę konkretną sztuke, bo to chyba ta z Allegro w okazyjnej cenie z Torunia tak? Tak czy owak, gratuluje sprzęta :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi