Muminek Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Janek po porzeczytaniu pytań od razu pomyślałem, że to Twoje wypociny :banghead: podeślji jeszcze odpowiedzi :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Janek po porzeczytaniu pytań od razu pomyślałem, że to Twoje wypociny :wink: podeślji jeszcze odpowiedzi :banghead: Janek Ty gadulo i co bedzie jak wygrasz? Korupcja czy przypadek? :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edzio Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Z tego co słyszałem teraz jakoś pod koniec roku zmieniają się przepisy odnośnie pierwszej rejstracji samochodu sprowadzonego z zagranicy że niby trzeba będzie mieć brif wypisany już w np.Niemieckim wydziale komunikacji na siebie lub sprzedający polak który przywiezie takie autko będzie je musiał najpierw zarejstrować u nas z brifem na swoje nazwisko dopiero wtedy odsprzedać jako już zarejstrowane.Czy ktoś wie coś więcej i żecz najważniejsza czy to będzie dotyczyło motocykli-bo wkońcu każdy z nas zawsze maży o czymś czego jeszcze niema a jeszcze nie jest to w zasięgu jego kieszeni ale może za jakiś czas ,a u nas w kraju wyboru nima więc ściągać trzeba.Janku wy się dowiedzcie jak to i czy? utrudni to wasządziałalność-Ryśka,Adama. Cytuj EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Janek Ty gadulo i co bedzie jak wygrasz? Korupcja czy przypadek? :( do do rozliczenia jest już nas łącznie 3-ech :D - nie będzie łatwo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) Oups sorry... ;) - pisalem otwarcie z nadzieja ze ktos sie skusi na powyzej cytowane bezecenstwa :icon_evil: ... ale odzewu narazie brak :clap: A powaznie: nawet nie probujcie, trza sie troszke pomeczyc by znalezc odpowiedzi na te pytania...ale jaka potem satysfakcja ze sie cos wie wiecej niz inne ludzie:-))))) ;) .Edek sie nie martw o Ryska- takiego mechanika jak on ze swieca szukac i nawet jak im zrodelko wyschnie to robote ma i tak zapewniona az do wyczerpania zapasow: ropy naftowej, gazu ziemnego, wegla kamiennego i wody morskiej(do produkcji wodoru)...A moja dzialalnosc jest jak Ci wiadomo innego rodzaju i tylko tam sie "udzielam" by odreagowywac stres zwiazany z moja faktyczna praca...Pozdr . Janek Klekotek 748 S. P.S.Oswiadczam ze Rysiek z Jedwabnego ma juz 6 Ducatow( a na 7 czekamy jak go przyznaja- aukcja wygrana) + moj - robimy sie powoli zaglebiem Ducatowym:-)))) Edytowane 13 Grudnia 2007 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desmo77 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Witam wszystkich, Ostatnio na forum prowadzona była dyskusja o paskach. Znalazłem na ebayu ogłoszenie: http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...:B:FSEL:FR:1123 Dodatkowo mogę polecić samego ebayowicza (solidna firma) zamawiałem u niego otwarte wydechy Termignoni - wszystko związane z finalizacją transakcji oraz wysyłką przebiegło bez najmniejszych problemów. Może ktoś z Was będzie zainteresowany. Z Desmo-pozdrowieniamiKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasec Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Witam wszystkich, Ostatnio na forum prowadzona była dyskusja o paskach. Znalazłem na ebayu ogłoszenie: http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...:B:FSEL:FR:1123 Dodatkowo mogę polecić samego ebayowicza (solidna firma) zamawiałem u niego otwarte wydechy Termignoni - wszystko związane z finalizacją transakcji oraz wysyłką przebiegło bez najmniejszych problemów. Może ktoś z Was będzie zainteresowany. Z Desmo-pozdrowieniamiKamil potwierdzam,zrodlo godne polecenia,sam ostatnio wylacznie korzystam ze sklepow na e-bayu z oryginalnymi czesciami do ducati,ceny przystepne a i obsluga szybkapozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Nowak Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Witam. Czy jest to cena 2 paskow? Jak sie komunikujecie po angielsku ? Z czasem tez czeka mnie wymiana i juz powoli sie rozgladam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Desmo77 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Witam. Czy jest to cena 2 paskow? Jak sie komunikujecie po angielsku ? Z czasem tez czeka mnie wymiana i juz powoli sie rozgladam. Pozdrawiam Witam, Cena dotyczy dwóch pasków. Gerarg jest Francuzem, ale spokojnie można prowadzić korespondencję w języku angielskim. PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 14 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2007 Cholerka, zaczyna sie zimno robic, a ja myslalem o niedzielnej przejazdzce po terenie...Dzisiaj bylem motorkiem u Ryska( pomagalem rozladowywac motocykle) , ale juz chyba przesadzilem- w polu bylo minus 3 stopnie- trza chyba sobie wozek boczny zamontowac a w srodku wozka trociniak :-)))))Trzymajta sie cieplo! Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 ....., ale juz chyba przesadzilem- w polu bylo minus 3 stopnie- trza chyba sobie wozek boczny zamontowac a w srodku wozka trociniak :-))))) a może zamiast trociniaka lepiej jakąś blondynkę, która będzie Cię rozgrzewała :) Dziś rozmawiałem z Łukaszem nt. pasków. Z tego co się dowiedziałem ceny w sklepie w Boldorze oryginałów nie są jakieś "z kosmosu" - wahają się od 65 do chyba 130 zł za sztukę w zależności od modelu (wg mnie jest to cena do adekwatna do tego, żeby mieć spokój i gwarancję)pozdrKris PS coś dla Janka i innych zapaleńców (choć może już to znacie) http://www.sixstroke.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 (edytowane) Blondymki mam dwie i mi wystarcza :biggrin: :crossy: , ale jezdzic ze mna nie chca:-))))A jesli chodzi o szesciosuwowca- to wszystko juz bylo- jedynie patenty sa jesli chodzi o same szczegoly rozwiazania... jednak tak sobie mysle ze po co utrudniac sobie zycie szescioma suwami? Takie rozwiazanie ma wady i 4 i 2 suwowca, a zalety??? Duzy ciezar i silne momenty bezwladnosci??Wg mnie mozna to traktowac jako ciekawostke, cos innego niz rozwiazania powszechnie przyjete( np jak smiglowiec na 2 kolach- Y2K), ale powszechnie sie nie przyjmnie, tym bardziej ze szuka sie teraz rozwiazan alternatywnych do napedu spalinowego, a kto wie co bedzie za lat 20-scia???Ja to mam ciekawe rozwiazanie we lbie:zamiast swiecy zaplonowej w odpowiednim momencie przeskok iskry miedzy tlokiem a gorna sciana glowicy, zalety: wyeliminowanie swiec zaplonowych, wieksza szczelnosc glowicy , przy odpowiednim ladunku zaplon praktycznie zawsze...Co o tym myslicie???Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Edytowane 15 Grudnia 2007 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hose Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Janek, a czy tego rozwiązania przeskoku iskry między tłokiem a głowicą nie testował już SAAB? Pzdr. hose Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Nic nie wiem n/t temat , Saab nie kontaktowal sie ze mna w tej sprawie :icon_mrgreen: ... to moze miedzy zaworami a tlokiem???To takie zarty, stadium "wynalazcy" mam juz daleko za soba, jak "wymyslilem" silnik 2 suwowy na wtrysku i z dodatkowym przewietrzaniem, potem okazalo sie ze taki silnik wymyslilo paru polskich inzynierow mniej wiecej w tym samym czasie jak ja- czyli na poczatku 80-tych lat.Jeszcze chodzil mi pomysl wykorzystania cisnienia oleju z pompy oleju na dodatkowe wykorzystanie do "napedzania" ladunku(mieszanki) itp duzo tego bylo...takie tam wymysly mlodzienczego rozumku,a potem wiadomo... pikneo wiele ciekawsze maszyny na 2 nogach itp:-)))))Pozdr. Janek Klekotek 748 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Janek - a jakie napięcie i prąd jest potrzebny, żeby pojawiła się iskra w cylindrze? A tak poważnie - może powinieneś poszukać jakiegoś sponsora w kwestii przeprowadzenia badań i budowy nowego silnika :( Jadę dziś odpalić moją ST'kę i pomarzyć o jeździe w słońcu :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi