Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co słyszałem teraz jakoś pod koniec roku zmieniają się przepisy odnośnie pierwszej rejstracji samochodu sprowadzonego z zagranicy że niby trzeba będzie mieć brif wypisany już w np.Niemieckim wydziale komunikacji na siebie lub sprzedający polak który przywiezie takie autko będzie je musiał najpierw zarejstrować u nas z brifem na swoje nazwisko dopiero wtedy odsprzedać jako już zarejstrowane.Czy ktoś wie coś więcej i żecz najważniejsza czy to będzie dotyczyło motocykli-bo wkońcu każdy z nas zawsze maży o czymś czego jeszcze niema a jeszcze nie jest to w zasięgu jego kieszeni ale może za jakiś czas ,a u nas w kraju wyboru nima więc ściągać trzeba.Janku wy się dowiedzcie jak to i czy? utrudni to wasządziałalność-Ryśka,Adama.

EdHaust-bo nie liczy się ilość a jakość decybeli-506436737

Oups sorry... ;) - pisalem otwarcie z nadzieja ze ktos sie skusi na powyzej cytowane bezecenstwa :icon_evil: ... ale odzewu narazie brak :clap:

A powaznie: nawet nie probujcie, trza sie troszke pomeczyc by znalezc odpowiedzi na te pytania...ale jaka potem satysfakcja ze sie cos wie wiecej niz inne ludzie:-))))) ;) .

Edek sie nie martw o Ryska- takiego mechanika jak on ze swieca szukac i nawet jak im zrodelko wyschnie to robote ma i tak zapewniona az do wyczerpania zapasow: ropy naftowej, gazu ziemnego, wegla kamiennego i wody morskiej(do produkcji wodoru)...

A moja dzialalnosc jest jak Ci wiadomo innego rodzaju i tylko tam sie "udzielam" by odreagowywac stres zwiazany z moja faktyczna praca...

Pozdr . Janek Klekotek 748 S.

P.S.

Oswiadczam ze Rysiek z Jedwabnego ma juz 6 Ducatow( a na 7 czekamy jak go przyznaja- aukcja wygrana) + moj - robimy sie powoli zaglebiem Ducatowym:-))))

Edytowane przez jannikiel

Witam wszystkich,

Ostatnio na forum prowadzona była dyskusja o paskach.

Znalazłem na ebayu ogłoszenie:

http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...:B:FSEL:FR:1123

Dodatkowo mogę polecić samego ebayowicza (solidna firma) zamawiałem u niego otwarte wydechy Termignoni - wszystko związane z finalizacją transakcji oraz wysyłką przebiegło bez najmniejszych problemów.

Może ktoś z Was będzie zainteresowany.

Z Desmo-pozdrowieniami

Kamil

Witam wszystkich,

Ostatnio na forum prowadzona była dyskusja o paskach.

Znalazłem na ebayu ogłoszenie:

http://cgi.ebay.fr/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...:B:FSEL:FR:1123

Dodatkowo mogę polecić samego ebayowicza (solidna firma) zamawiałem u niego otwarte wydechy Termignoni - wszystko związane z finalizacją transakcji oraz wysyłką przebiegło bez najmniejszych problemów.

Może ktoś z Was będzie zainteresowany.

Z Desmo-pozdrowieniami

Kamil

potwierdzam,

zrodlo godne polecenia,

sam ostatnio wylacznie korzystam ze sklepow na e-bayu z oryginalnymi czesciami do ducati,

ceny przystepne a i obsluga szybka

pozdro

Witam. Czy jest to cena 2 paskow? Jak sie komunikujecie po angielsku ? Z czasem tez czeka mnie wymiana i juz powoli sie rozgladam. Pozdrawiam

Witam,

Cena dotyczy dwóch pasków. Gerarg jest Francuzem, ale spokojnie można prowadzić korespondencję w języku angielskim.

Pozdrawiam

Kamil

Cholerka, zaczyna sie zimno robic, a ja myslalem o niedzielnej przejazdzce po terenie...

Dzisiaj bylem motorkiem u Ryska( pomagalem rozladowywac motocykle) , ale juz chyba przesadzilem- w polu bylo minus 3 stopnie- trza chyba sobie wozek boczny zamontowac a w srodku wozka trociniak :-)))))

Trzymajta sie cieplo! Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

....., ale juz chyba przesadzilem- w polu bylo minus 3 stopnie- trza chyba sobie wozek boczny zamontowac a w srodku wozka trociniak :-)))))

a może zamiast trociniaka lepiej jakąś blondynkę, która będzie Cię rozgrzewała :)

Dziś rozmawiałem z Łukaszem nt. pasków. Z tego co się dowiedziałem ceny w sklepie w Boldorze oryginałów nie są jakieś "z kosmosu" - wahają się od 65 do chyba 130 zł za sztukę w zależności od modelu (wg mnie jest to cena do adekwatna do tego, żeby mieć spokój i gwarancję)

pozdr

Kris

PS coś dla Janka i innych zapaleńców (choć może już to znacie) http://www.sixstroke.com/

Blondymki mam dwie i mi wystarcza :biggrin: :crossy: , ale jezdzic ze mna nie chca:-))))

A jesli chodzi o szesciosuwowca- to wszystko juz bylo- jedynie patenty sa jesli chodzi o same szczegoly rozwiazania... jednak tak sobie mysle ze po co utrudniac sobie zycie szescioma suwami? Takie rozwiazanie ma wady i 4 i 2 suwowca, a zalety??? Duzy ciezar i silne momenty bezwladnosci??

Wg mnie mozna to traktowac jako ciekawostke, cos innego niz rozwiazania powszechnie przyjete( np jak smiglowiec na 2 kolach- Y2K), ale powszechnie sie nie przyjmnie, tym bardziej ze szuka sie teraz rozwiazan alternatywnych do napedu spalinowego, a kto wie co bedzie za lat 20-scia???

Ja to mam ciekawe rozwiazanie we lbie:zamiast swiecy zaplonowej w odpowiednim momencie przeskok iskry miedzy tlokiem a gorna sciana glowicy, zalety: wyeliminowanie swiec zaplonowych, wieksza szczelnosc glowicy , przy odpowiednim ladunku zaplon praktycznie zawsze...

Co o tym myslicie???

Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

Edytowane przez jannikiel

Nic nie wiem n/t temat , Saab nie kontaktowal sie ze mna w tej sprawie :icon_mrgreen:

... to moze miedzy zaworami a tlokiem???

To takie zarty, stadium "wynalazcy" mam juz daleko za soba, jak "wymyslilem" silnik 2 suwowy na wtrysku i z dodatkowym przewietrzaniem, potem okazalo sie ze taki silnik wymyslilo paru polskich inzynierow mniej wiecej w tym samym czasie jak ja- czyli na poczatku 80-tych lat.

Jeszcze chodzil mi pomysl wykorzystania cisnienia oleju z pompy oleju na dodatkowe wykorzystanie do "napedzania" ladunku(mieszanki) itp duzo tego bylo...takie tam wymysly mlodzienczego rozumku,a potem wiadomo... pikneo wiele ciekawsze maszyny na 2 nogach itp:-)))))

Pozdr. Janek Klekotek 748 S.

Janek - a jakie napięcie i prąd jest potrzebny, żeby pojawiła się iskra w cylindrze?

A tak poważnie - może powinieneś poszukać jakiegoś sponsora w kwestii przeprowadzenia badań i budowy nowego silnika :(

Jadę dziś odpalić moją ST'kę i pomarzyć o jeździe w słońcu :buttrock: