scitro Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Oj, oj ciężko ciężko... to jest cienkościenny odlew ciśnieniowy..... :biggrin: grawitacyjnie nie nada.... :biggrin: ale może by to ze stali dorobić? Trzeba tylko nieco zmodyfikować konstrukcję i bedzie hulać. Co do kosztów to nie potrafię powiedzieć, bo to trzeba po godzinach robić, ale na pewno z tysiaka a może i więcej bedzie to kosztować. Jest troche spawania, frezowania, wycinania, wiercenia i toczenia.... Devilku a zapomniałaś dodać że umiesz gaźniki czyścić i ustawiać...hłehłehłe :) Muminek to szykuj się szykuj na przyjazd górali, trzeba te 2OO oblać dobrze... :D Pozdro Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 No to chyba pozostaje mi wykartkować 3 tysiaki, zamówić i czekać z pół roku aż wyprodukują :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 No to chyba pozostaje mi wykartkować 3 tysiaki, zamówić i czekać z pół roku aż wyprodukują :biggrin: no jeszcze jeden pomysł - możesz pogadać z "ludźmi" żeby Ci załatwili ;) jakiś inny motor z dobrym elementem na podmianę :D Seba - co to jest to 200 bo mi nie pasuje do niczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 To znajdź mi drugą taką 800-kę w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 To znajdź mi drugą taką 800-kę w Polsce... No takiej samej nie znajdziesz, ale jakieś 800 na pewno są. A czy od S2R pasuje kosz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 S2R to już zupełnie inny silnik. A drugiego Monstera 800 wydaje mi się że w Polsce nie ma. Tego modelu bardzo niewiele wyprodukowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 S2R to już zupełnie inny silnik. A drugiego Monstera 800 wydaje mi się że w Polsce nie ma. Tego modelu bardzo niewiele wyprodukowali. no to chyba nie mam na razie kolejnych pomysłów - jedynie może przeszczep innego silnika, np 900 lub 1000? Może taniej będzie kupić taki silnik?A tak przy okazji 1 czy 2 800 widziałem swego czasu w W-wie (kiedyś nawet zastanawiałem się nad zakupem takiego Monsterka z komisu w Bolborze)kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Dzwoniłem do mechanika z motorexu i odradzał przeszczep silnika. Trzeba wtedy wymienić dużo innych rzeczy. Inne są mapy zapłonu, inny komputer, elektronika itp itd...Gra niewarta świeczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeDeViLL Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 A zapomniałaś że scitro jeszcze umie zagniecenia z baków wyciągać... hehehe... i bezpiecznik wymienić No jakże mogłam pominąć tak istotny fakt :|Z pokorą biję się w pierś (do wyboru w którą :P ), a winę niewinnie odkupię przy winie (może być nie-tanim ;) ) co do pomysłu naszeg oDiabełka - kurczę podoba mi się. Może przy okazji byśmy zrobili Ducatową szkółkę doszkalającą jazdy (sam bym skorzystał) i świadczyli usługi na wzór Grandysów No ba! Pomysł przedni.Kurs instruktorski już się robi (w grudniu mam egzama :flesje: )... Tylko trochę szkoda Ducatków na szkółkę, no bo gleby, szlify itp :|Chociaż... przynajmniej Seb będzie miał dużo roboty :clap: Devilku a zapomniałaś dodać że umiesz gaźniki czyścić i ustawiać...hłehłehłe No tak.. To dodam jeszcze, że umiem też: tańczyć, szyć, gotować, sprzątać, dawać... yyy, no takie tam babskie umiejętności, malować, tapetować, kłaść panele, psuć komputery, kurcze inwencji twórczej mi zabrakło... wiązać buty, wkurzać pana w warzywniaku, jak tak dalej będę się chwalić to bana dostanę :lapad: Hiehie :bigrazz: No ale a propos, ostatnio zrobiłam sobie wakuometry pierwsza klasa - no wprost miodzio i do tego komplecik wyszedł mnie jakieś 35 zeta :D Jak by ktoś chciał - się polecam :bigrazz: Seba - co to jest to 200 bo mi nie pasuje do niczego? No Muminku, 2oo to przecie nasze dwa najukochańsze kółeczka :bigrazz: (no i taka tam knajpka w Wawie przy zachodnim, ale nie o niej tu... :) PozdrowionkaDeViLLeK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scitro Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 To teraz zakasowałaś Janka Desmoklekota...hehehe :icon_eek: :icon_razz: ale na pewno nie umiesz baku mydłem zalepić :cool: (Janek bez urazy to żarcik...) Wracając do sprzęgła Jag-a to chyba trzeba powiedzieć że Ducati lepiej wychodzi na suchych sprzęgłach.... :icon_razz: przynajmniej można dokupić kosze.... Pozdrawiam Cytuj www.ducati-klub.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Dokładnie...teraz to bym kupował tylko i wyłącznie z suchym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frencci Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Info dla czlonkow Desmo Maniax DOC Bardzo prosze o podawanie swoich nick'ow forumowych na PW Dominika! To wazne- takze 'starzy' forumowicze sa o to proszeni.Pozdrawiam,J :lalag: Wazne,wazne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Bardzo prosze o podawanie swoich nick'ow forumowych na PW Dominika! To wazne- takze 'starzy' forumowicze sa o to proszeni.Pozdrawiam,J :buttrock: Wazne,wazne poszłoKris vel Muminek :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jagdtiger Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 W temacie mojego kosza dodam że trzeci z kolej tokarz podjął się wyzwania i nawet stwierdził że to nic skomplikowanego i nie takie rzeczy dorabiał. Koszt ok 1 tys. zł plus materiał (jakieś 200-300 zł). Materiał to jakiś specjalny stop, zapomniałem nazwy. Lekki jak aluminium ale dużo wytrzymalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arbuzman Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Czy ma ktos może telefon do Radka "radosnego" z Wrocławia? Słuch po nim zaginął...Radek 602344725PZDR :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi