Skocz do zawartości

Ducati... ogólna dyskusja

Rekomendowane odpowiedzi

• Administrator
kazde szklo w lusterku rizomy ma ten charakterystyczny nibieski odcien a jakosc szkla jest rowniez swietna

W moich lustrach też były szkła niebieskie. To są szkła bezrefleksyjne - nie odbijają światła. Wadą u mnie było to, że były płaskie. Teraz, tak jak pisałem, zamieniłem na panoramiczne, czyli takie "wygięte" wkłady i widoczność znacznie się poprawiła (ale już nie są niebieskie :icon_mrgreen:)

pzdr

...Ostatnio zdecydowałem się na zakup luster w kierownicę....A co Wy na taką koncepcję?

zobacz powyzej na zdjecia lusterek CRG

...zamieniłem na panoramiczne, czyli takie "wygięte" wkłady i widoczność znacznie się poprawiła...

tak, ale panoramiczne nie daja rzeczywistego odbicia zmieniajac dystans

...sposób jak zrobić przestrzenne pokrywy pasków - belts covers? Chcę to na dniach zrobić, ale musiałbym wiedzieć dokładnie jak, oraz jakich materiałów używać na wypełnienie wolnych przestrzeni.

hey, dominik............a takie rozwiazanie ci sie podoba? wyglada super i chyba nie trudne (jak ktos umie)

http://www.ducatimonster.org/smf/index.php...ic,57894.0.html

.......i dlaczego ten cholerny komputer dodaje moje odpowiedzi zamiast czynic je indywidualne posts? :icon_mrgreen:

Edytowane przez melvin

no chłopaki - odpuście juz mi :icon_mrgreen: z tymi podświetleniami - nie widziełem nigdzi ejak to się prezentuje to ciężko jest mi osądzać.

A jeszcze co do lusterek - czy wiecie o mijsu lub firmie, która w Europie sprzedaje Rizome?

pozdrawiam

Krzysztof

zobacz powyzej na zdjecia lusterek CRG

tak, ale panoramiczne nie daja rzeczywistego odbicia zmieniajac dystans

hey, dominik............a takie rozwiazanie ci sie podoba? wyglada super i chyba nie trudne (jak ktos umie)

http://www.ducatimonster.org/smf/index.php...ic,57894.0.html

.......i dlaczego ten cholerny komputer dodaje moje odpowiedzi zamiast czynic je indywidualne posts? :buttrock:

Bardzo fajne są te osłony :buttrock:

Jest, czy tez może być problem z jazdą w deszczu i w błocie, ale z tego co pamiętam z DML'a Dominik stara się omijac deszcz :lalag:

pozdrawiam,

krzysztof

Edytowane przez Muminek

A jeszcze co do lusterek - czy wiecie o mijsu lub firmie, która w Europie sprzedaje Rizome?

co za roznica:europa czy usa? michael jest przesolidny; wal do niego jak w dym

jesli chcesz cos kupic z rizoma, kup to od PJ's Parts facet o wiele tanszy, super solidny i tani w wysylce

poklikaj tam sobie teraz a ja w miedzyczasie powiesze kilka fotek :icon_mrgreen:

thx za info i przebierając nóżkami czekam na obrazki :buttrock:

krzys, ty sie cudow nie spodziewaj bo to nie zadne artystyczne fotki z dupami rzuconymi na bak jak persy :icon_mrgreen: tylko na chybcika trzasnalem bo motorek poszedl do mechanika

pracuj, pracuj bo przy moich radach to z kasa poplyniesz.........rizoma droga a to dopiero poczatek hihihi

milego dnia

....Trzymam za słowo. Porób proszę zdjęcia szczegółów - np. półki, setów podnóżków, itd....

witam

bylem dzis zostawic motor u mojego mechanika; trzeba zalozyc tylne ohlins i crg lewarki sprzegla i hamulca

ohlins byl w regulacji a crg wracaja z powrotem na miejsce brambo - fajniej sie czuja

no i zmiana oleju i filtra tez sie przyda bo kolejne 3 tys minelo

bedac tam nacykalem zdjec o ktore prosiles bez specjalnego porzadku, motor brudny bo ostatni dni jezdzilem w ulewie. ale niektore zdjecia wyszly ok

to ci powinno wystarczyc na razie, w przyszlym tygodniu moze koze umyje i sie zabiore za artystyczne fotki w plenerze z laskami rozciagnietymi na siedzeniu :icon_mrgreen:

......fotki motorku

ps

wiecej i lepszej jakosci zdjec w przyszlym tygodniu

Edytowane przez melvin

Melvin

chłopie masz cacuszko :icon_mrgreen:

Półka i kierownica, lusterka i ta osłona przedniej zębatki są dla mnie odjazdowe :buttrock:

gratulacje :buttrock:

To co teraz będziesz miał do roboty? Sama kosmetyka Ci zostanie - czyszczenie ramy?

Pozdrawiam,

krzysztof

• Administrator

Mniam mniam!! Uwielbiam Melvinie takie detale - sety podnżóków, osłona zębatki, cnc półka, osłona chłodnicy oleju, klamki, pojemniczki na płyny.... ajajaaajjjj - czeka mnie jeszcze trochę zabawy i wydatków :icon_mrgreen:

A ta osłona CF łancucha też customowa? Nie chlapie smar z łańcucha na spodnie?

pzdr

Mniam mniam!! Uwielbiam Melvinie takie detale....A ta osłona CF łancucha też customowa? Nie chlapie smar z łańcucha na spodnie?

panowie.....rumienie sie; dziekuje i milo mi ze aprobujecie zmiany

dominik, ja tez jestem pies na detale. nastepnym razem zrobie ci zdjecie wloskich stalowych koreczkow na wentylki :icon_mrgreen: one nawet maja w srodku male czerwone uszczelki :buttrock:

zwrociles uwage na aluminiowe korki w ramie? no i melvin na owiewce :buttrock:

a cf oslony lancucha to z www.carbonworld.de i w odpowiedzi na twoje pytanie - nie, nic nie pryska

do lancucha, tak jak i olej, uzywam szwajcarski motorex ktory po nalozeniu na goracy tuz po jezdzie lancuch (w kazdy pon co 2 tyg jak zegarek) zcierem szmata az nic na szmacie nie zostanie

motorek stoi sobie na podstawce a ja krece kolkiem az caly nadmiar zejdze. a przy tym lancuch nadal pozostaje zloty w kolorze - znak rozpoznawczy firmy DID

...cnc półka........klamki...

ktore to sa te dwie wymienione przez ciebie czesci?

to teraz juz wiem - dzieki

co do półki to: top triple clamp CNC-machined of solid billet 7075 aluminum with matching clip-ons

polka by Cycle Cat

co do klamki to być może 6-way on-the-fly adjustable brake & clutch levers

klamka by CRG

rac_folding.gif

acha! i juz mi sie polski poprawil

Edytowane przez melvin