jannikiel Opublikowano 10 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2007 To zalezy gdzie kupisz w USA- koszt transportu na terenie 350-2500$, zabukowanie na statek, koszt transportu, magazyn przyjal- wydal,VAT(22%) SAD-y, clo,oplaty dla agencji celnej za wypisanie Sadu itp, koszt 1 przegladu, jak nowy zza granicy koszt homologacji(!!!), tlumaczenia dokumentow, koszt samej rejestracji- troche tego duzo.Nie moge napisac po koleji orientacyjnych kosztow- bo niektore koszty "napedzaja" inne( np. koszt motocykla+koszty transportu+ cos tam drobnego VAT(22%)- z tego wylicza sie clo).Pozdr. Janek-Klekotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) no widzę ciekawy temat się pojawił - jestem ciekaw kto będzie pierwszym właścicielem 1098 w Polsce i czy w ogóle pojawi się motor w sprzedaży w Polsce a w ogłoszeniach już są podane ceny http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M352914 kris Edytowane 11 Lutego 2007 przez Muminek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Widzicie ze amerykanski prawdziwy rynek goroje nad sztucznie sterowanym i z nadmiernie rozbudowana biurokracja rynkiem EU.Porownajcie tylko ceny 14995 $ , a 17000 euro(?!)No ale trza z czegos wplacac na nowe limuzuny dla euro posłów :) Ehh zoi putana!Pozdr. Janek. Edytowane 11 Lutego 2007 przez jannikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 jestem ciekaw, czy nadal Ducati w USA będzie traktowany jako elitara marka? No i czy Ducati będzie nadal tak dbało aby pojawiać się w filnach i propować się w ten sposób (jak np w Matrixie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Nowak Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Odbiegne od tematu. Mam pytanie do Mumineka czy plug do monsterka kupiles z laminatu i jaka jest jego cena nom i spytam sie jeszce o crush pady gdzie je nabyles ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Odbiegne od tematu. Mam pytanie do Mumineka czy plug do monsterka kupiles z laminatu i jaka jest jego cena nom i spytam sie jeszce o crush pady gdzie je nabyles ? Pozdrawiam pług jest z laminatu zrobiony u chłopaków z Plasbiku (http://www.plastbike.pl/) a dogadaliśmy się razem z malowaniem (a przy okazji pomalowali mi dodakowo nakładkę na siedzenie). Crash pady zamówiłem z Krakowa od p. Janusza Wos (mail [email protected]), który też ogłasza się na Allegro Potrzebuję średnicę wewnątrz tłumika i wylotu... PozdrawiamSeba wysłałem Ci na prywatny adres troche informacji - nie wiedziałęm jak opublikować to co zpisałempozdrawiam, Kris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Nowak Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Dzieki Mumninek, moze nawet podzikuje osobiscie bo widze ze bywasz w Łomży:). Wlasnie zastanawiam sie nad kupieniem crush padow i plugu ale w moim modelu troszke utrudniony jest montaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Dzieki Mumninek, moze nawet podzikuje osobiscie bo widze ze bywasz w Łomży:). Wlasnie zastanawiam sie nad kupieniem crush padow i plugu ale w moim modelu troszke utrudniony jest montaz. to skontaktuj się z z p. Januszem - coś może Ci doradzi. A Ty też bywasz (jeśteś) w Łomży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 Duc. w Sztanach zawsze ma renome- bo 1098 S- to juz koszt pow. 19000 $, Trikolor(takiego mam basseta:-)) )pow. 25000 $, a Desmoseidici- 65000 $.A crash pady do tych SS 750- Terblanchea- to rzeczywiscie potrzebne kombinacje alpejskie- nie lepiej sie nie przewracac?Jak przewrotka podczas dosc szybkiej jazdy to i tak crashpad nie pomoze- a jak gleba parkingowa- to wlasnie "kierownik" najwiecej robi szkod.Pozdr. Janek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Nowak Opublikowano 11 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2007 (edytowane) Tak bywam w Łomży :D Teraz nawet jestem caly czas ! Problem z crusch padami jest tego typu ze moj ss to wersla nuda i owiewka konczy sie w miejscu gdzie powinien byc zamontoway crush pad. Wiec fatalnie bedzie wygladal tak pocieta owiewka. Cos pomsle ... nom a plug niewiem czy wizualnie bedzie pasowal ale mam jeszce troszke czasu zanim snieg stopnieje :biggrin: Edytowane 11 Lutego 2007 przez Prezes_Nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 ... nom a plug niewiem czy wizualnie bedzie pasowal ale mam jeszce troszke czasu zanim snieg stopnieje :flesje: co do ewentualnej przymiarki pługa - sugeruję spotkanie z chłopakami na jakimś Motobazarze. Wtedy zawsze mają kila plastików i coś można dobrać i przymierzyć do sprzeta :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Nowak Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) co do ewentualnej przymiarki pługa - sugeruję spotkanie z chłopakami na jakimś Motobazarze. Wtedy zawsze mają kila plastików i coś można dobrać i przymierzyć do sprzeta :)O to dobry pomysl. Czy tych z motoplastu mozna w Wawie na motobaza spotkac ? Juz wlazilem na ich stronke i faktycznie w ofercie jest taki plug. Edytowane 12 Lutego 2007 przez Prezes_Nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muminek Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 tak - ja też tak załatwiałem, że mój już gotowy przywieźli na mototarg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jannikiel Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Ja i Rysiek tez bedziem na Motobazarze w Warszawie , a to cos kupic trzeba, a to cos sprzedac.Ja mysle kupic sobie jakis gadzet Ducati- moze czapkie, albo cos innego(tanie endurko??)- ja tam mam szczescie i zawsze cos tam kupie i okazyjnie( ostatnio kupilem od jakiegos dziadka nowe buty Frank thomas za 110 zl- cena sklepowa 750 zl :-))) ) .Moze na przelomie juz cieplo bedzie to przyjade Klekotkiem:-)) .A jesli chodzi o Motoplast- to nie specjalnie dokladnie robia owiewki-jeszcze chlopaki musza sie uczyc- wiem bo "pasowalismy" ich elementy cbr 600- i lipnie wyszlo- trza bylo oryginalny stelaz"lekko" modyfikowac, a i tak jajca wyszly- obok lampy dziura "jak po ksiedzu".Wydaje mi sie ze komplet ich owiewek do danego motocykla to tak- ale z tym pasowaniem podrobek do reszty oryginalu to juz roznie...Pozdr. Janek-Klekotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_Nowak Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 (edytowane) He he Janku ostatnio synek mojego brata (5 lat ) powiedzial dziadek na mogo kolege lat 41. Wiec jeszce 2 lata i na motobazarach na Ciebie beda gadac ze kupili cos od dziadka :icon_rolleyes:. Czapka Ducati fajna widzialem na allegro, dostalem taka od kobiety :icon_rolleyes: http://www.allegro.pl/item162545031_fila_d...z_daszkiem.html Edytowane 12 Lutego 2007 przez Prezes_Nowak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi