kfazimotor Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Jak w temacie szukam kogoś kto podjąłby się renowacji mojego rusa. Najlepiej jak najbliżej Krakowa. Motocykl jest w częściach, lecz przed rozłożeniem nie był "złomem". Palił, jeździł, było nieco niedociągnięć ale bez dramatu. Motor rozkręciłem (nie kompletnie ale w sporej części) z zamiarem porządnego odrestaurwania, ewentualnie przeprowadzenia niewielkich usprawnień. Niestety niedługo po tym czasie mój styl życia zmienił się na tyle, że nie zawsze mam czas podrapać się w tyłek, a na siedzenie w garażu w zasadzie nie mam szans. Nie chcę aby motocykl kolejny sezon spędził w takim stanie w jakim jest, stąd moje pytanie. Nie chodzi mi tutaj o skręcenie tego do kupy tak jak jest, bo szkoda by mi było czasu jaki spędził w częściach, tylko o gruntowne przywrócenie wdzięku. tzn: lakier, chromy, polerki itp, bo strona wizualna była jego najgorszą stroną, poprawa niedociągnięć mechanicznych +ewentualnie przeróbki (np.myślałem o zmianie gaźnika, przeróbce elektryki, zmianie stacyjki -takie tam duperelki). Generalnie chciałbym żeby miło było na niego popatrzeć, wsiąść i się przejechać. Jeśli ktoś tu zajmuje się czymś takim, lub zna kogoś, lub zna kogoś kto zna kogoś kto słyszał o kimś, to będę wdzięczny za informacje. :) Aha -mowa o dnieprze MT-10 36 i jeszcze jedno -nie wysyłajcie mnie na forum południowców, bo tam też napisałem, tyle że tam jakiś taki ruch niewielki... pozdrawiampmg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothcrust Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 forum redmotorz i spytaj może Pipcyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Jeśli bierzesz sie za remont to mam coś dla Ciebie, posiadam na sprzedaż nowy silniczek z dniepra 12V (z wersji eksportowej), kompletny z gaźnikami, alternatorem, sprzegłem i zapłonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zly_wujek_trojkat Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Jeśli bierzesz sie za remont to mam coś dla Ciebie, posiadam na sprzedaż nowy silniczek z dniepra 12V (z wersji eksportowej), kompletny z gaźnikami, alternatorem, sprzegłem i zapłonem.....a co to za cudo ta wersja eksport 8O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 silnik z zewnatrz rózni sie deklami zaworów i pokrywa aparatu zapłonowego, z tego co wiem to wersja eksportowa dniepa miała koła 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gothcrust Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 Tak z ciekawości - ile za niego chcesz? Zresztą, on ci nie chce zejśC od paru miesięcy, prawda? :D Zapodaj foto owego eksportowego diamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazimotor Opublikowano 31 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 no, nie planowałem takiej zmiany -jak pisałem silnik chodził ok, ale w sumie jeśli taki rarytas to można pomyśleć. Wrzuć zdjęcie, podaj cenę, zdradź czym dokładnie różni sie na plus i minus, podumamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 Za silnik chce dostać 1500zł, masz racje od paru miesiecy ogłaszam sie na allegro. Klijentów jest niemało - ale zawsze problem z transportem. Aktualnie nigdzie sie nie ogłaszałem wezme go na majową łódz :D Zewnętrzne różnice można zauważyć. Materiały i wykonanie silnika na eksport są dużo lepsze od normalnych silników MT. Sprzedaje bo nie mam Dniepra. Fotki:http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=2254http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=2255http://forum.motocyklistow.pl/album_page.p...php?pic_id=2256 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 oj ładny silniczek, jakbym miał jakąś pożonną ramę to bym go wrzucił.Miło popatrzeć :D na twoim miejscu jakby cena była przystępna to bym wziął od Irbita ten silniczek :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 31 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2006 oj ładny silniczek, jakbym miał jakąś pożonną ramę to bym go wrzucił.Miło popatrzeć :D na twoim miejscu jakby cena była przystępna to bym wziął od Irbita ten silniczek :roll: cena przysterpan, czyli jaka :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 1499,99 PLN... :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 he he...... myśle żę co do cey jeszcze szło by sie dogadać :D [ Dopisane: 01-02-2006, 12:50 ]he he...... myśle żę co do ceny jeszcze szło by sie dogadać :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt@s Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 Myśle że koło 1000 zeta:P 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IRBIT Opublikowano 1 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2006 hehe..... :) :D :D 1000złJak mam go oddać za tyle wole żeby sobie leżał, kiedyś włoże go do Urala i pośmigam 8) Kiedyś sprzedałem alternator za 200zł, myśle że gaźniki i sprzegło są warte 300zł - czyli reszte z zapłonem mam sprzedać za 500zł :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazimotor Opublikowano 2 Lutego 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2006 jeździłeś coś na tym sprzęcie? Od razu dla uczciwości powiem -silnika nie kupię, ale zainteresowały mnie gaźniki -oczywiście jeśli interesuję Cię sprzedarz po kawałku. Wyglądają mi całkiem ciekawie -czym się różnią od standardu? Jak się zachowują w praktyce? Bo moje to leją przytapiają, i generalnie są do dupy. [ Dopisane: 02-02-2006, 14:05 ]aha -jeszcze jedno, mój dniepr jest w takim kolorku jak ten na Twoim obrazku. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi