Marta69 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 Hello wszystkim =) Szukałam podobnego tematu ale nie znalazłam więc postanowiłam się was zapytać.Orientujecie się ile wynoszą koszty sprowadzenia (ta cała kacyza, czy podatek od wzbogacenia,nie wiem) i zarejestrowania skutera?Mam okazje ściągnąć sobie roczny, lub dwuletni skuter z Niemiec tylko nie bardzo wiem ile potem zabeceluje w Polsce z tymi wszystkimi opłatami. Z góry dzięki za info :)____Wiem troche to zakręciłam, ale nie wiem jak to zwięźlej napisać :P Cytuj Radosna twórczość ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu-985 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 JA jak sciągałem simki z Niemczech to wychodziło to gdzies z 600-700zl . Z tego co wiem na motorowery niema żadnej akcyzy. Robisz odprawe przegląd tlumaczenie papierow i mozna rejestrowac;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vmax Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 Akcyzy niema na motorowery , przegląd ok.120zł, tłumaczenia ok.70 zł (zależy od tłumacza), opłata skarbowa 150 zł, rejestracja ok. 100 zł, + ubezpieczenie razem ok. 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dee Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 ale .. jezeli pojazd nie ma 6000 przebiegu i 1/2 roku traktowany jest jako nowy i płaci sie do tego VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi