vlad195 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 słyszał ktoś o sprzęgle 3 tarczowym w rometach :?: bo niechce mi się w to wierzyć tak uważa tylko jeden znawca rometów że było takie montowane :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 zapodziala mi sie ksiazka o rometach i sprawdzic tego to ja nie moge, ale z tego co pamietam wszedzie montowane byly 2 tarczowe, chyba wylacznie mokre(w kapieli olejowej) moze chodzi o charta? ale tez niesadze... [ Dopisane: 29-01-2006, 14:19 ]albo jemu chodzi o sume tarcz... korkowa, metalowa, korkowa... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 W rometach z silnikiem 019 były montowane sprzęgła 3 tarczowe. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlad195 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 tomason2 masz może jakieś informacje o tym silniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 29 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2006 z tego co słyszałem były dwa rodzaje sprzęgła w rometach [ Dopisane: 29-01-2006, 15:14 ]dwu i trzy tarczowe tych trzy nie było za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomason2 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 tomason2 masz może jakieś informacje o tym silnikuMam. Typ silnika o którym tu mowa to silnik 019. Stosowany był w motorowerach marki romet tj. Romet 50 T 1 i 50 T3.Jest to silnik jednocylindrowy, dwusuwowy chłodzony powietrzem. Srednica cylindra wynosi 38mm, skok tłoka 44mm, a pojemnosc skokowa 49.8cm³. Silnik dysponuje moca 2,5KM przy 5200 obr/min, max moment tj. 0.35 kGm. Gaźnik ma oznaczenia GM 13 F w którym dysza główna, paliwowa wynosi 55 jednostek. Sprzęgło wielotarczowe mokre, skrzynia 3 biegowa nożna. Spalanie 2,8l na 100km przy V maks. Cytuj Honda CBR F4 99 http://www.cbrf4.blogspot.com - moja przygoda z motocyklem Honda CBR F4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herbi Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam ja mam takie sprzęgło w swoim romecie. Zostało zrobione na oryginał i nawet z tarczami nie korkowymi tylko takimi jak na rysunku niżej z materiału plastiko-posobnego.Został znaleziony u mnie kosz sprzęgla do 3 biegowego poniewaz jest wiekszy zeby weszły trzy tarcze,tarcza z tymi bolcami co trzymaja sprzeło razem jest takze z dluższymi bolcami żeby można było wszystko razem złożyć mam nadzieje że jak zloże mojego rometa że to sprzęgło mnmie nie zawiedzie przez dlugi czas.Po zrobieniu opisze ew problemy jakie miałem,oraz to jak ono sie sprawuje pozdrowienia. A tu na dole jest fotka sprzegla oraz porownanie z oryginalnym rysunkiem z katalogu częsci : http://img146.imageshack.us/my.php?image=d...dsc000336wp.jpg http://img136.imageshack.us/my.php?image=d...dsc000328qn.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buła Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Typ silnika o którym tu mowa to silnik 019.mam taki silnik :mrgreen: ,jezdziłem na nim wczesniej za łepka,pózniej wsadziłem zwykły 2 biegowy i sprzedałem,a ten sobie zostawiłem i lezy w pudełku.bardzo fajne silniki były i jest ich naprwade mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 mi się udało wsadzic do zwyklego koszyka 3 tarcze nawet to jezdziło :D nie powiem sprzeglo wtedy zaczęło normalnie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojti2001 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 oryginalnym rysunkiem z katalogu częsci skad mozna wziac katalog czesci do rometa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herbi Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 Witam ja akurat będąc w sklepie widziałem że sprzedawca miał taką stara ksiązke i poprostu sobie ją skrerowałem (same rysunki) tak jak ten przydal sie przy składaniu silnika.To sprzęglo jest właśnie w silniku 019 czyli 3 biegowym. Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 18 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2006 ja mam katalog(ryginalny) , Podam wszystko co jestrt na nim napisaneKATALOG CZĘŚCI ZAMIENNYCH MOTORYNKI STELLA TYP 756DEZAMET 1992R ma on 75 stron i jest cała stella śróbka po śrubce opisana, katalog jest w 2 językach,jeśli kogoś interesuje taki katalog mogę oddać za 15zł :)silnik rometowski 2 biegi:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi