Filip Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam,sprawa wyglada tak, mam zamiar kupic starego fiata 126p do smigania po polach :twisted: :twisted: :twisted: Problem w tym, że jest on zarejestrowany (ubezpieczenie wyszło całkiem niedawno) i wlascicielowi bardzo zależy, aby sie go pozbyć (w sensie prawnym). Ja z kolei chce mieć pojazd do "zażynania" na polnych drogach i nie chce za niego płacić (czyli rejestrować na siebie i ubezpieczać). I tu pytanie, co zrobić aby było jak najbardziej legalnie??? pozdrawiam Filip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 28 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2006 spisz umowe z gosciem przy czym nie wpiszesz daty i przez okres 2 miesiecy (do 2 miechow masz obowiazek przerejestrowania pojazdu) mozesz smigac na goscia dokumentach. a ninnego spodobu nie znam... jezdzic po takim zadupiu najdalej od policji? :twisted: Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c00l Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 wyrejstrowac pojazd i tyle proste tylko jak ci policja zczapi to masz problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melon19 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 poprostu kup i jeździj - nic z nim nie rób, a jak cie będą ścigali to do lasu :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robak Opublikowano 30 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 nie obejdziesz OBOWIĄZKOWEGO OC :) jesli nie zgłosicie kupna/sprzedaży to za ubezpieczenie cały czas bedzie obciążany poprzedni wlascicieljedynym sposobem jest wyrejestrowanie (tylko nie wiem , czy nie jest ono jednoznaczne ze złomowaniem, ale chyba nie) Cytuj SPRZEDAM CZĘŚĆI HONDA XR XL NX 600 650, kontakt 600031499 lub [email protected] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip Opublikowano 30 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2006 W wydziale komunikacji powiedzieli tak...jeżeli nie wyrejestruje to musze płacic OC nawet jak pojazd nie jeździ. Aby wyrejestrować musze go sprzedać albo zezłomować. Tylko ciekawe czy świadectwo złomowania może wystawić pierwszy lepszy skup złomu :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 zgadzams ie wildem, tylko jest małe ale, jeżeli koleś od którego kupisz samochód wyrejestruje fiata w urzędzie skarbowym poprzez umowe kupna-sprzedazy( a zwykle tak sie robi) to juz nie polatasz, bo jak cie psy nawiną, bedziesz becelować, oni mają dostęp do takich informacji. Tej opcji uzywa sie zwykle ku przestrodze, tzn. jezeli kupisz od niego fiata i przyjebiesz w inny samochód ktoś spisze blachy i on beka za to, więc zwykle każdy idzie z umową do urzędu. P.S jak znajdziesz dobre pole w dobrym miejscu , mozesz latać, ja tak latałem tylko ze trabancikiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wild Opublikowano 3 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2006 zgadzams ie wildem heheh nie lepiej bylo napisac z goska ?:P Goska Cytuj Dzika, tak jak natura chciała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 28 Lutego 2006 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2006 Mam pytanie - kolega kupił malucha za 200 zł. Ma stare blachy wiec nie warto go przerejestrowac... Auto ma przeglad i oc do maja . Poprzedni właściciel już wyrejestrował auto . pytanie - ile czasu mozna jezdzic legalnie na jego dowodzie rejestracyjnym i jego oc. dzieki z kury :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 3 Marca 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2006 najlepiej załatw lewe papiery ze złomowania, wywal stare tablice i usuń numery podwozia i silnika, jak Cie policja zechce zatrzymac to w las, zostaw szrota, jak masz siłe w noga i Cie niezłapią to masz luz, nawet jak zwiną malucha to dużo nie stracisz. Ale jak cCie dopadna to masz prze....rane na i to nieźle... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi