czacha9 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Witam! Mam charta kupiłem , go ze spalonym modułem bez elektryki, długo myślałem co tu zrobić aby go uruchomić, wżiołem zapłon do komara przerobiłem go tak aby spasował do charta :lol: , założyłem no i nawet pali 8O , tylko niewiem jak tu ustawić zapłon . Czy ktoś tak miał już zrobione?? On nawet chodzi tylko nie tak jak trzeba . POMOCY!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 Tak jak w kazdym "normalnym" platynkowcow. Wyprzedzenie na elektroniku bylo bodajrze 2,7 mm. Na platynkach powinno byc podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KrzyChules Opublikowano 25 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2006 tyle ze w charcie silnik kreci sie w inna strone niz rometowski :]i pewnie dlatego ci nie dziala jak trzeba za wolno rozlancza przerywacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czacha9 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Mi sie wydaje że to nić nierobi że sie kręci w drugą strone , w simsonie mam magneto z HERCULESA też sie kręci w odwrotną i chodzi jak burza.Sprubuje sobie ustawić te 2,7mm i zobacze. DZIĘKI za wszystkie odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiboS60 Opublikowano 26 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2006 Tak jak w kazdym "normalnym" platynkowcow. Wyprzedzenie na elektroniku bylo bodajrze 2,7 mm. Na platynkach powinno byc podobnie.Simsonie s70 elektronic jest 1,5 mm To zalezy od moto jaki ma skok cylindra i jakie obroty silnik kreci:P pzdr ;] Ustaw zaplon tak zeby sie platynki oywieraly przed gornym martwym pkk nawt na oko jezeli ustawisz to powinien odplic i chodzic normalnie ;]potem juz tylko sobie wyprzedzasz albo opuźniasz minimalnie przerwą na platynkach :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mzpower Opublikowano 27 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2006 wyprzedzasz albo opuźniasz minimalnie przerwą na platynkach Co ty piszesz przecież najpierw ustawiasz platynki a potem wyprzedzenie zapłonu. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi