Skocz do zawartości

Jakie enduro???

Piotrek89
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

lechu napisał:
enduroguy napisał:

lechu napisał:

Czemu Ty sie w kazdym temacie na RXa upierasz?? Apa to stosunkowo drogi motocykl. Sam jako sprzet malo nie kosztuje i niektore czesci ......  

A powiedz co było takie drogie, bo jestem strasznie ciekaw!  

I weź takiemu wytłumacz, że teraz 60% "pięćdziesiątek" ma Minarelli am6 i czesci do tego silnika wcale nie są drogie!!  

Pomysl o innych czesciach. W Apa b czesto lubi sie magneto zepsuc. Czesto magnes sie kruszy. Awaira dosc czesta (moj Tuareg, kumpla RS) pozatym jak sprzedawalem silnik rotaxa bylo sporo pytan o mozliwosc kupna samego magneta. Ciekawe dalczego  Kumpel w Pegaso mial wal do regeneracji+ wymiana tloka i sie okazalo ze taniej kupil caly silnik (uzywany) -jak sie pozniej okazalo nawet w dobrym stanie  

Chyba malo miales do czynienia z Apa - bez obrazy  

Majac na mysli silnik mowie o calym motorze a nie o zestawie TLOK+CYLINDER.

Widze, że nie możecie sie dogadac bo piszecie o apriliach jednak Kubie chodzi o silniki minarelli do których jest mnustwo czesci. np mój kumpel dostal skrzynie w ten sam dzień co ją posadzi i da 300zl.

Lechu piszesz o rotaxie a tu faktycznie trudniej o czesci. Z problemami z magnetem ja sie nie spotkalem ale wiele 125 z jakimi mialem do czynienia miala uszkodzone sterownie zaworem wydehowym i zazwyczaj ustawialismy go w pozycji otwarty na maxa.

Podobne mam doswiadczenia jak strzałek.Co prawda słyszałem o uszkodzeniach magneta,ale sam jakos z tym sie nie spotkałem.Apą smigałem 4 sezony i mam jak najlepsze zdanie o niej.Jeśli chodzi o klapy wydechowe to uszkodzeniu ulego moduł sterujący ale zawsze z winy użytkownika.Najczęściej to wina leży po stronie regulatora napięcia.Jak jest uszkodzony lub aku zuzyty to właśnie tak się dzieje.Naprawa regulatora to pestka.Gorzej z modułem,ale najlepiej znaleźć elektronika co sam obmysli sterowanie zaworu.A najprościej to zrobić tzw.bączka i tez jest ok.Ja polecałbym RX i HM jak najbardziej.

Strzalek_t napisał:
Widze, że nie możecie sie dogadac bo piszecie o apriliach jednak Kubie chodzi o silniki minarelli do których jest mnustwo czesci. np mój kumpel dostal skrzynie w ten sam dzień co ją posadzi i da 300zl.

300zl za skrzynie to faktycznie tanio, no i z tego co piszesz dostepnosc tez :lol: :lol:

Piotrek89 napisał:
EnduroMax napisał:

Jak kolega chce panienki w mieście wyrywać to niech bierze dt ale w tarenie tak jak mówi Kuba to nie jest jazda.

kolega właśnie chce motorek w teren,a nie na laski  

Laska i tak nie poleci na Dt80 :lol: :mrgreen:

PomyK napisał:
Laska i tak nie poleci na Dt80 :lol:  :mrgreen:

bueheh i tu sie z toba zgodze :lol: probowalem kiedys ale jakos nie wyszlo 8)

a co do tematu,jakos nikt nie wspomnial o ts'ce wersji chlodzonej ciecza po tuningu ? moto lekkie,zwinne i mocy jak na motorower nie brakuje,pozdro

EnduroMax napisał:
Ale po co skoro za 4tys sa lepsze motocykle??

JA jakoś jak szukałem moto dla siebie to za 4 tys slabe motorki były... :| Może pokazesz mi jakis przykład? bo mi sie wydaje ze ponizej 4 tys to sie nie kupi sprawnego moto( Oczywiscie są skrajne przypadki...)

Dokładnie, ja widziałem tą TSke o której mówi enduroguy. Jest ona od bardzo pewnego sprzedawcy, koleś naprawde dba o motocykle. Jest to Japońska TSka chłodzona cieczą w naprawde bardzo dobrym stanie. Cena to 2k myśle że do nie wielkiej negocjacji :!: TSka jest zarejestrowana i opłacona w kraju. Za tą kase którą masz, kupisz zestaw tuningowy (cylinder + tłok) pozdejmujesz wszystkie blokady które tam są, zmienisz sobie opony na takie jakie Ci pasują i za 3tys. będziesz miał laleczke że hoho, będziesz wiedział czym jeźdżisz. A nawet jeżeli tego byś nie zrobił to myśle iż stan motorku jest taki że tylko lać paliwo i śmigać :!: Jak coś to dam namiary.