wrobel Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 i czy może się dostawać tamtędy lewe powietrze raczej nie bo jezeli olej kapie tamtedy to rownoczesnie wypelnia szczeliny, ale pewien nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy_ Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Cytat:i czy może się dostawać tamtędy lewe powietrze raczej nie bo jezeli olej kapie tamtedy to rownoczesnie wypelnia szczeliny, ale pewien nie jestemJeżelo silnik przerywa,dlawi sie itp. to na 100% lapie lewe powietrze.Wiem, bo tak mialem :) A olej to nie silikon który uszczelnia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Olej nie może cieknąć przez simerning od powietrza - sama nazwa na to wskazuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrobel Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 A olej to nie silikon który uszczelnia Winkno powiedzmy, ale np jak mierzysz kompresje w cylindrze, ktory na zime zostal zalany olejem to kompresja moze byc wieksza poniewaz ten olej troche uszczelil.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cypek41 Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Nalałem dzisiaj oleju tyle ile ma być odpalilem moto i .... zaczęło się dymić jak z jakiegoś komina :? Czyli najprawdopodobniej poszedł simering :-x :-x I nie wiem czy robić to samemu czy oddać do mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzejtomecki Opublikowano 17 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 u mnie tez nic nie zauwazylem podczas jazdy,a jak moto stoi to sie pod nim kaluża robi.... :? podczas jazdy wiadomo, ze nic nie zauwazysz :? dopiero jak postoi to skapie kilkanascie kropel. Wiesz juz skad dokladnie to leci? wytrzyj dokladnie silnik od spodu i zlokalizuj miejsce. Mi kiedys ciekło spod stopki zmiany biegow :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stig Opublikowano 18 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2006 Miałem suzuki ts 80 z silnikiem takim jak w rg. Olej wyciekał z simeringu popychacza sprzęgła - sprawdź to. Może też cieknąć spod tej gumy trzymającej kabelek do kontrolki biegu jałowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi