Skocz do zawartości

Ktore sprezyny?

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad wymiana sprezyn w mojej SVce. Chcialbym w zwiazku z tym poprosic o Wasza opinie - ktore lepsze:

Z LOUISa LINK

czy z POLO LINK

A moze te z POLO LINK

Z Polo dużo dodatków i za 70 EUR, Louis juz 90 EUR i gole sprezyny - firmy nie znam. Ostatnie tez z Polo za 99 EUR - Wilbers.

Czy ktos mial do czynienia?

Czy warto zastepowac nurkujaca serie na progresywne?

Dzieki za konkretne odpowiedzi!

te pierwsze sa WIRTH'owskie.mam podobne w bandicie 400.sa progresywne i duzo lepsze od seryjnych(mocno wyrobionych)jednolitych. z tego co wiem to wilbers jest lepsza/bardziej znana firma - sprezyn tej firmy uzywaja zawodnicy z MMP ale to juz w duzo mocniej przerabianych furach.najlepiej spytaj Pawla Borute lub Piotra Dudka - oni powinni wiedziec najlepiej. generalnie w moim przypadku roznica po wymianie jest KOLOSALNA, ale twoje SV to duzo nowszy motocykl, wiec...wszystko od tego jaki efekt chcesz uzyskac.pozdro

Znam w praktyce spręzyny Wirtha (pierwszy link, następne u mnie nie działają jakoś). Montowałem nawet takie do SV650 - motocykl przestał nurkować przy każdym hamowaniu (a tak ma nieststy nawet nowa SV :-(). Dostaniesz je nawet u nas w Larssonie (wersja 99 - 2001) za 389 zł (numer katalogowy 551 0216). W połączeniu z trochę "twardszym" olejem (ja zalałem Mobila 15-20) daje to naprawdę fajny efekt.

Pawel

Pawel,

Te drugie sprzezyny to sprezyny ich marki wlasnej POLO-hi-Q. W sklad wchodza sprezyny progresywne, olej, i jakies rurki i uszczelki. Zestaw kosztuje 69,95 EUR.

Ostatnie sprezyny za 99 EUR - to sprezyny WILBERS.

Spotkales sie kiedys z nimi?

Pozdrawiam

[ Dopisane: 24-02-2006, 09:38 ]

OK - kupilem Wirtha.

Czy ktos mi powie - gestym zwojem na gorze czy na dole?