figer Opublikowano 14 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zastanawiam sie nad wymiana sprezyn w mojej SVce. Chcialbym w zwiazku z tym poprosic o Wasza opinie - ktore lepsze:Z LOUISa LINKczy z POLO LINKA moze te z POLO LINK Z Polo dużo dodatków i za 70 EUR, Louis juz 90 EUR i gole sprezyny - firmy nie znam. Ostatnie tez z Polo za 99 EUR - Wilbers.Czy ktos mial do czynienia?Czy warto zastepowac nurkujaca serie na progresywne?Dzieki za konkretne odpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbojack Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Mam ten sam problem, ale z Trapem 650... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pozdro600 Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 te pierwsze sa WIRTH'owskie.mam podobne w bandicie 400.sa progresywne i duzo lepsze od seryjnych(mocno wyrobionych)jednolitych. z tego co wiem to wilbers jest lepsza/bardziej znana firma - sprezyn tej firmy uzywaja zawodnicy z MMP ale to juz w duzo mocniej przerabianych furach.najlepiej spytaj Pawla Borute lub Piotra Dudka - oni powinni wiedziec najlepiej. generalnie w moim przypadku roznica po wymianie jest KOLOSALNA, ale twoje SV to duzo nowszy motocykl, wiec...wszystko od tego jaki efekt chcesz uzyskac.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Znam w praktyce spręzyny Wirtha (pierwszy link, następne u mnie nie działają jakoś). Montowałem nawet takie do SV650 - motocykl przestał nurkować przy każdym hamowaniu (a tak ma nieststy nawet nowa SV :-(). Dostaniesz je nawet u nas w Larssonie (wersja 99 - 2001) za 389 zł (numer katalogowy 551 0216). W połączeniu z trochę "twardszym" olejem (ja zalałem Mobila 15-20) daje to naprawdę fajny efekt. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 17 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2006 Pawel,Te drugie sprzezyny to sprezyny ich marki wlasnej POLO-hi-Q. W sklad wchodza sprezyny progresywne, olej, i jakies rurki i uszczelki. Zestaw kosztuje 69,95 EUR.Ostatnie sprezyny za 99 EUR - to sprezyny WILBERS.Spotkales sie kiedys z nimi?Pozdrawiam [ Dopisane: 24-02-2006, 09:38 ]OK - kupilem Wirtha.Czy ktos mi powie - gestym zwojem na gorze czy na dole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi