kakanogaja Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Chcial bym do swojej maszyny zalozyc porzadny allarm "nie jakies chinskie wynalazki z odpalaniem na pilota", wiec mam pytanie w jaki alarm i jakiej firmy warto zainwestowac aby chronil w dokladnym slowa tego znaczeniu ma pieknnosc 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Alarm sam w sobie nigdy nie uchroni motocykla od kradziezy. Jest tylko skuteczny w polaczniu z np. porzadnym lancuchem przytwierdzonym do stalego elementu krajobrazu. Glownym zadaniem aarmu jest narobienie duzego halasu, gdy ktos majstruje przy sprzecie. Co daja zmyslne blokady zaplonu-jak zlodziej wrzuca moto w samochod i odjezdza...Dobra firma? Pojecie wzgledne ;)Kumpela ma zalozony niby-porzadnego Fox'a i jest to najbardziej gowniany alarm jaki mozna sobie wyobrazic! Odlaczal zaplon w...czasie jazdy! Ja za taki alarm dziekuje...Ja mam polskiego Mata, nie mam wiekszych powodow do narzekan. Jakos dziala, wyje jak sie grzebie przy moto,a przez 20 tys km ktore razem nakrecilismy nie wywinal mi zadnego numeru-i za to go lubie :)A rozne fajerwerki i wodotryski typu odpalanie z kluczyka, to faktycznie lepiej sobie darowac, bo pozytek z tego zaden, a tylko kolejny obwod ktory moze ulec awarii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakanogaja Opublikowano 10 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Jest tylko skuteczny w polaczniu z np. porzadnym lancuchem przytwierdzonym do stalego elementu krajobrazu. Glownym zadaniem aarmu jest narobienie duzego halasu' date=' gdy ktos majstruje przy sprzecie. [/quote'] Blokada i łańcuch to podstawa. Chodzi mi o narobienie halasu abym nie zastal motocykla bez klamek lub innych czesci i ochrony przed zuchwala dzieciarnia :twisted: Ja mam polskiego Mata' date=' nie mam wiekszych powodow do narzekan.[/quote'] A gdzie mozna go dostac??? I za ile??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 10 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2006 Ja dalem 500 zlotych razem z zalozeniem.W serwisach autoryzowanych jeszcze drozej :)Tutaj masz przykladhttp://alert.mojafirma.pl/site/tariffa w zestawie "zrob to sam: kosztuje 260 zetahttp://samal.nazwa.pl/show.php?id=7&menuselect=1Chodzi mi o narobienie halasu abym nie zastal motocykla bez klamek lub innych czesci i ochrony przed zuchwala dzieciarnia Twisted Evil Ja tez do tego uzywam alarmu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakanogaja Opublikowano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Jeszcze pytanko czy oplaca sie jechac do serwisu? Nie ma problemow z zallozeniem czy jakies kombinacje wystepuja? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 15 Stycznia 2006 Administrator Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Kto mi wyjaśni, czym się różni chiński alarm za 100 zł od mega-hiper-wypas alarmu za 600 zł? Nie mam na myśli tego, czy ten droższy ma jakiś chip mający inne chipy pod sobą, tylko o zasadę działania.Przecież i to wyje, i to wyje. I to ma czujnik ruchu, i to. I to się psuje, i to się psuje. I tak złodzieje jak się uprą za*ebią moto z alarmem za 100 i z alarmem za 600 zł.Więc jakie są róznice które mają powodować, żebym na alarm wydał powiedzmy 600 zł, a nie 100?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 15 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 DOMINIK: maja jedna zasadnicza roznice. Te chinskie badziewia nie maja wyjscia na dodatkowe czujniki, nie mowiac o strefach pre-alarmowych. W chinskich sprowadza sie to wiec do podlaczenia tego co oferuje fabryka (a wiec jeden ogolny czujnik udarowo-przechylowych). Nie bardzo jest wiec czym zaskoczyc potencjalnego "napastnika". Co innego w drozszych alarmach. Tutaj mamy pole do popisu i dostrojenia przemyslnych czujnikow - od mikrofalowych po inne ustrojstwa. Przeciez nie sztuka jest, aby alarm wyl jak poje*any przy kazdym podmuchu wiatru, ale zeby dyskretnie dawal do zrozumienia nawiedzonym obserwatorom, ze maja sie trzymac krok dalej, bo zaczna sie klopoty. Co do jednego sie zgadzam: czy za 100 czy za 600zl i tak jak beda chcieli to zakosza maszyne. Znieczulica jest tak duza, ze alarm moze sobie wyc i 15 minut - i od sasiadow czlowiek uslyszy najwyzej "wylacz to cholerstwo, bo Plebanii nie mozna ogladac!". :) Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakanogaja Opublikowano 15 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2006 Lukasz wiec ja zapytam jako ze widze masz pojecie co sadzisz o tym Mat450 [ Dopisane: 16-01-2006, 01:42 ]http://samal.nazwa.pl/show.php?id=7&menuselect=1 WLASNIE TYM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Calkiem przyzwoity. Od dluzszego czasu staram sie go zalatwic do testow, ale nie ma chyba generalnego importera, a jego sprzedawcy jakos nie maja ochoty pokazac sie w swiecie skuterowym. Wazne tez jest ile ma wyjsc na dodatkowe czujniki. Jak dla mnie minimum to 2 osobne wyjscia: - na czujnik mikrofalowy i na jakis porzadny immboliser (ewentualnie wesprzed ten alarm naszym krajowym produktem kontrola dostepu KD-1). Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaco Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 ...Kumpela ma zalozony niby-porzadnego Fox'a i jest to najbardziej gowniany alarm jaki mozna sobie wyobrazic! Odlaczal zaplon w...czasie jazdy! Ja za taki alarm dziekuje... Bzzzzduuuuuuraa.... :):P:PJa mam Fox'a i nic, dosłownie nic nieprawidłowego się nie dzieje. Myślę, że twój kumpel ma zrabaną instalację od alarmu. Dominiku, dobre, markowe alarmy mają to do siebie, że zazwyczaj są wykonywane staranniej i z lepszych komponentów. To tak jak porównywać DVD Manty z Yamahą :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Bzzzzduuuuuuraa.... RazzRazzRazzJa mam Fox'a i nic' date=' dosłownie nic nieprawidłowego się nie dzieje. Myślę, że twój kumpel ma zrabaną instalację od alarmu. [/quote']Alarm zakladany w autoryzowanym zakladzie Fox'a. Wiec jak widac-nawet tam moga spie**olic. Zreszta wszystko i tak robione jest w Chinach, tylko system kontroli i komponenty inne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakanogaja Opublikowano 16 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Calkiem przyzwoity. Od dluzszego czasu staram sie go zalatwic do testow' date=' ale nie ma chyba generalnego importera, a jego sprzedawcy jakos nie maja ochoty pokazac sie w swiecie skuterowym. Wazne tez jest ile ma wyjsc na dodatkowe czujniki. Jak dla mnie minimum to 2 osobne wyjscia: - na czujnik mikrofalowy i na jakis porzadny immboliser (ewentualnie wesprzed ten alarm naszym krajowym produktem kontrola dostepu KD-1).[/quote'] A wiec Lukasz skoro testowales kilka zaproponuj mi jakis jeden w dobrej cenie i ktory warto zamontowac???? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fisher Opublikowano 16 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2006 Można trafić przyzwoity alarm za rozsądne pieniążki. Co do montażu to jeżeli ktoś ma smykałkę do elektroniki i elektryki to może do alarmu dobudować sobie tor radiowy, który powiadomi o tym, że z naszym cackiem dzieje się coś złego. Podobnie jak w karawanach potwierdza sie stara reguła, że najlepsze zabezpieczenia to - niestandardowe zabezpieczenia. Zgadzam się również, że na złodzieja nie ma mocnych :) jak się uprą to w koncu dopną swego a policja i tak potraktuje ich jak złodziei roweru minie miesiąc i po sprawie. Może człowieka trafić ... bynajmniej nie turystyczne! :) Pozdrowienia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakanogaja Opublikowano 20 Stycznia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 To wkoncu jaki polecacie ???????Ja narazie napalilem sie na MATA znacie jakies jeszcze solidne w porzadnej cenie???? :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 20 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2006 MAT cieszy sie bardzo dobra opinia. Smialo mozesz wiec w niego zainwestowac. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi