Skocz do zawartości

Sylwester w siodle nad polskim morzem

Rekomendowane odpowiedzi

heh tez sie kiedys wybiore jak sprzeta zmienie na cos lzejszego od dawna planowalem taki wypadzik :P

KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41

http://www.bikepics.com/members/rysiek24/

A takie mam pytanko. Jakich używaliście rękawic? I czy nie było zimno w ręce? Ja zawsze mam problem kiedy już temperaturki niskie, że nie czuję palców po xczasie jazdy. Jak było u Was? pzdr

Ja zakladam pod zwykle rekawiczki motocyklowe jakies cienkie bazarowki (ostatnio sie za 2,50zł wyposazylem w kpl :( ) . Cieplutko wtedy w lapu i dobrze sie kiere trzyma! Dobrym wyborem sa tez rekawiczki neopranowe! Super sprawa na zimniejsze dni (mam takie tylko niestety XXL i musze sprzedac :P )

EDIT: WIdze ze kolega superduker z rekawicami neopranowymi mnie wyprzedzil :P . Ja mam Alpinestars Neomoto

A takie mam pytanko. Jakich używaliście rękawic? I czy nie było zimno w ręce? Ja zawsze mam problem kiedy już temperaturki niskie, że nie czuję palców po xczasie jazdy. Jak było u Was? pzdr

Cześć !! Byłem tam razem z Dominikiem i po raz pierwszy użyłem rękawic neoprenowych (dziekuję jeszcze raz Mikołajowi tutaj !!!). Uczucie tak przez pierwsze dwie godziny niesamowite - zero wiatru, w ręce cieplutko, coś niesamowitego, jednak po dłuższym czasie ręka mimo wszystko się poci i na końcówkach palców odczuwałem zimno, ale bez porównania mniejsze niż w klasycznych rekawicach. Co ważne, nawet wtedy po wyjęciu, ręka była sucha i szybko wracała do normy !! Najważniejsze że czy wiatr, czy woda - było OK !!

• Administrator

Ja jechałem w zwykłych, tzn nieneoprenowych, enduro rękawicach.

Za to miałem taką wersję znacznie grubszą niż zwykłe, powiedzmy - jesienne. Plus karbonowe ochraniacze na kostkach.

W ręce było mi ciepło podczas jazdy na siedząco - jednak te duże handbary naprawdę skutecznie chronią przed wiatrem i zimnem. Nawet minmo tego, że już na samym początku wywinąłem pieknego orła prosto do morza (tzn takiego rozliwiska przy brzegu).

Zimno robiło mi się w ręce dopiero podczas jazdy na stojąco - wtedy po kilku minutach zaczynałem odczuwać faktycznie wkurzające i przenikliwe zimno w dłoniach. Na szczęście ani razu ręce nie skostniały mi na sztywno, co mogłoby uniemożliwić obsługę klamek.

pzdr

ciekawi mnie jak mozna tam motor zatopic...

hehe, nas też to ciekawi :lol:

Ale na poważnie - w tym miejscu były "ruchome piaski" wciągało całe buty pomagających "wyrwać" moto. Na drugi dzień rano byliśmy tam "po cywilnemu" i nie można było wejść na tą część plaży - wciągało jak prawdziwe ruchome piaski.

A kolega poprostu jechał w miarę spokojnie i nagle jak piszesz było jedno wielkie CHLUP !!!

PS. Jeden z chłopaków podczas wyciągania przewrócił się i cały wpadł do morza brrrr.... :twisted:

A kolega poprostu jechał w miarę spokojnie i nagle jak piszesz było jedno wielkie CHLUP !!!

Rozumiem to w 100%' date=' pamiętam jak wraz z enduroguyem i tomskim01 wyciągaliśmy kuby KDXa, fakt sytuacja była troszeczke inna bo moto zaczeło się kopać i po chwili nastąpiło chlup po czym godzine wyciągaliśmy moto z wody :notworthy:

http://www.bikepics.com/pictures/411878/

http://www.bikepics.com/pictures/411880/

• Administrator
Rozumiem to w 100%' date=' pamiętam jak wraz z enduroguyem i tomskim01 wyciągaliśmy kuby KDXa, fakt sytuacja była troszeczke inna bo moto zaczeło się kopać i po chwili nastąpiło chlup po czym godzine wyciągaliśmy moto z wody

http://www.bikepics.com/pictures/411878/ http://www.bikepics.com/pictures/411880/

Współczuję, że we dwóch :notworthy:

My wyciągaluiśmy w sześciu (plus ja robiący zdjęcia ;) ) i mówiąc szczerze, gdyby nas było mnie, tobyśmy tam Nowy Rok powitali. Zac holerę nie chciało wyjść, no a kopanie rękoma w tej zimnej wodzie to nic przyjemnego. Strasznie zassane moto.

pzdr

Oj tak, my mieliśmy taki patent że bujaliśmy moto na prawą i lewą, robiło się troche miejsca po bokach, wygrzebywaliśmy piach rękami który i tak w błyskawicznym tępie się obsówał spowrotem. Potem udało się położyć moto na bok i jakoś wytargać :notworthy: Ogólnie to pogoda nam dopisała, bardziej się napociliśmy niż pomarźliśmy ;) Raz na jakiś czas to świetna zabawa. Polecam ;)

no jak my wyciagalismy DT z blota po osie to zastosowalismy podklady z drzew, podlozylismy pod kola, przywiazalismy line i wyciagnelismy dosc szybko, lepsza jest technika 2 belki, jedna na ziemie druga opieramy o pierwsza i robiac dzwignie wyciagamy tylne kolo, inaczej dosc trudno...

• 1 miesiąc temu...