Nitomen Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 heh tez sie kiedys wybiore jak sprzeta zmienie na cos lzejszego od dawna planowalem taki wypadzik :P Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarodawca Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 wypasione fotki no i strój mikołaja:D:D:D hehe :Ppzdr Jaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto_boY Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Poprostu Genialne zdjecia. Wogole sam pomysl to juz rewelka. Oby wiecej takich akcji :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karzeł Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 A takie mam pytanko. Jakich używaliście rękawic? I czy nie było zimno w ręce? Ja zawsze mam problem kiedy już temperaturki niskie, że nie czuję palców po xczasie jazdy. Jak było u Was? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroguy Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 A takie mam pytanko. Jakich używaliście rękawic? I czy nie było zimno w ręce? Ja zawsze mam problem kiedy już temperaturki niskie, że nie czuję palców po xczasie jazdy. Jak było u Was? pzdrJa zakladam pod zwykle rekawiczki motocyklowe jakies cienkie bazarowki (ostatnio sie za 2,50zł wyposazylem w kpl :( ) . Cieplutko wtedy w lapu i dobrze sie kiere trzyma! Dobrym wyborem sa tez rekawiczki neopranowe! Super sprawa na zimniejsze dni (mam takie tylko niestety XXL i musze sprzedac :P ) EDIT: WIdze ze kolega superduker z rekawicami neopranowymi mnie wyprzedzil :P . Ja mam Alpinestars Neomoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superduker Opublikowano 2 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 A takie mam pytanko. Jakich używaliście rękawic? I czy nie było zimno w ręce? Ja zawsze mam problem kiedy już temperaturki niskie, że nie czuję palców po xczasie jazdy. Jak było u Was? pzdr Cześć !! Byłem tam razem z Dominikiem i po raz pierwszy użyłem rękawic neoprenowych (dziekuję jeszcze raz Mikołajowi tutaj !!!). Uczucie tak przez pierwsze dwie godziny niesamowite - zero wiatru, w ręce cieplutko, coś niesamowitego, jednak po dłuższym czasie ręka mimo wszystko się poci i na końcówkach palców odczuwałem zimno, ale bez porównania mniejsze niż w klasycznych rekawicach. Co ważne, nawet wtedy po wyjęciu, ręka była sucha i szybko wracała do normy !! Najważniejsze że czy wiatr, czy woda - było OK !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 2 Stycznia 2006 Autor Administrator Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2006 Ja jechałem w zwykłych, tzn nieneoprenowych, enduro rękawicach.Za to miałem taką wersję znacznie grubszą niż zwykłe, powiedzmy - jesienne. Plus karbonowe ochraniacze na kostkach. W ręce było mi ciepło podczas jazdy na siedząco - jednak te duże handbary naprawdę skutecznie chronią przed wiatrem i zimnem. Nawet minmo tego, że już na samym początku wywinąłem pieknego orła prosto do morza (tzn takiego rozliwiska przy brzegu).Zimno robiło mi się w ręce dopiero podczas jazdy na stojąco - wtedy po kilku minutach zaczynałem odczuwać faktycznie wkurzające i przenikliwe zimno w dłoniach. Na szczęście ani razu ręce nie skostniały mi na sztywno, co mogłoby uniemożliwić obsługę klamek.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 3 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2006 ciekawi mnie jak mozna tam motor zatopic... bylo tylko HLUP! i go wcielo ? czy zatopil sie lekko i probowal wyjechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superduker Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 ciekawi mnie jak mozna tam motor zatopic... hehe, nas też to ciekawi :lol: Ale na poważnie - w tym miejscu były "ruchome piaski" wciągało całe buty pomagających "wyrwać" moto. Na drugi dzień rano byliśmy tam "po cywilnemu" i nie można było wejść na tą część plaży - wciągało jak prawdziwe ruchome piaski. A kolega poprostu jechał w miarę spokojnie i nagle jak piszesz było jedno wielkie CHLUP !!! PS. Jeden z chłopaków podczas wyciągania przewrócił się i cały wpadł do morza brrrr.... :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopowicz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Sylwestra gratuluje!!!Zdjecia sa super!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 A kolega poprostu jechał w miarę spokojnie i nagle jak piszesz było jedno wielkie CHLUP !!!Rozumiem to w 100%' date=' pamiętam jak wraz z enduroguyem i tomskim01 wyciągaliśmy kuby KDXa, fakt sytuacja była troszeczke inna bo moto zaczeło się kopać i po chwili nastąpiło chlup po czym godzine wyciągaliśmy moto z wody :notworthy:http://www.bikepics.com/pictures/411878/http://www.bikepics.com/pictures/411880/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 4 Stycznia 2006 Autor Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Rozumiem to w 100%' date=' pamiętam jak wraz z enduroguyem i tomskim01 wyciągaliśmy kuby KDXa, fakt sytuacja była troszeczke inna bo moto zaczeło się kopać i po chwili nastąpiło chlup po czym godzine wyciągaliśmy moto z wody http://www.bikepics.com/pictures/411878/ http://www.bikepics.com/pictures/411880/ Współczuję, że we dwóch :notworthy: My wyciągaluiśmy w sześciu (plus ja robiący zdjęcia ;) ) i mówiąc szczerze, gdyby nas było mnie, tobyśmy tam Nowy Rok powitali. Zac holerę nie chciało wyjść, no a kopanie rękoma w tej zimnej wodzie to nic przyjemnego. Strasznie zassane moto.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduroboj. Opublikowano 4 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2006 Oj tak, my mieliśmy taki patent że bujaliśmy moto na prawą i lewą, robiło się troche miejsca po bokach, wygrzebywaliśmy piach rękami który i tak w błyskawicznym tępie się obsówał spowrotem. Potem udało się położyć moto na bok i jakoś wytargać :notworthy: Ogólnie to pogoda nam dopisała, bardziej się napociliśmy niż pomarźliśmy ;) Raz na jakiś czas to świetna zabawa. Polecam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 5 Stycznia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2006 no jak my wyciagalismy DT z blota po osie to zastosowalismy podklady z drzew, podlozylismy pod kola, przywiazalismy line i wyciagnelismy dosc szybko, lepsza jest technika 2 belki, jedna na ziemie druga opieramy o pierwsza i robiac dzwignie wyciagamy tylne kolo, inaczej dosc trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 4 Marca 2006 Autor Administrator Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2006 Ukazała się relacja z tego wyjazdu w dziale Listy w Motocyklu 3/2006 :buttrock:pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi